Euroleague – Ο παράγοντας ΣΕΦ, ο Μίροτιτς και το «μπλόκο» της Μπάγερν (pics)

Euroleague – Ο παράγοντας ΣΕΦ, ο Μίροτιτς και το «μπλόκο» της Μπάγερν (pics)

Η πρώτη δόση της έκτης αγωνιστικής της Euroleague έλαβε χώρα χθες και είχε τα πάντα. Νίκες θρίλερ, buzzer beater, άνετες επικρατήσεις, σε μια βραδιά που κατά κανόνα ανήκε στους γηπεδούχους με μια μόνο εξαίρεση.

Η έκτη αγωνιστική της Euroleague άρχισε χθες με 5 παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, το σερι της Αρμάνι «έσπασε», ο Μίροτιτς τον χαβά του και ένας παραλίγο παίκτης του Παναθηναϊκού «πλήγωσε» την Μονακό. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η έδρα που κοντράρει ακόμα και τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άλμπα Βερολίνου σε μια αναμέτρηση κλειστή, με τις δύο ομάδες να έχουν πανομοιότυπα στατιστικά. Λίγο έλλειψε να κρίνουν το ματς κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον ΜακΚίσικ, που έκαναν μέχρι και Ισπανό σπίκερ να τρελαθεί.

Ο κόσμος μίλησε την κρίσιμη ώρα βοηθώντας την ομάδα να πάρει τη νίκη και μείνει αήττητη στο ΣΕΦ, κάνοντας το 4/4, ξεκινώντας με τέτοιο εντός έδρας σερί για πρώτη φορά, από τότε που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα διεξαγωγής (2016-2017).

Δεν ήταν όμως αυτό το μόνο ρεκόρ της βραδιάς, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε τους 3.500 στη διοργάνωση.

Ο Μίροτιτς «άλωσε» την Πόλη

Η Μπαρτσελόνα ήθελε να παραμείνει αήττητη, περνώντας από μια δύσκολη έδρα και τα κατάφερε με τον Μίροτιτς ως από μηχανής Θεό.

Μπορεί να είχε μόνο 8 πόντους, αλλά ένα δικό του… ακροβατικό στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στους Μπλαουγκράνα, που μετρούν πλέον 6 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στο θεσμό.

Οι Γιαν Βέσελι και Μάρκο Γκούντουριτς προσπάθησαν να αποτρέψουν την ήττα με 24 και 17 αντίστοιχα, αλλά οι Ισπανοί έλεγξαν τα ριμπάουντ (36 έναντι 25) έναν τομέα στον οποίο αν μειωνόταν έστω λίγο η διαφορά, πολύ πιθανόν να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Ο Ντιαλό «καθάρισε» για την Μονακό

Ο Άλφα Ντιαλό πέρυσι έκανε μια πολύ καλή χρονιά με το Λαύριο και είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, όμως τελικά επέλεξε τη Μονακό και φαίνεται να δικαιώνεται απόλυτα μέχρι στιγμής.

Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είχε 19 πόντους με 7/8 σουτ και 5/6 ελεύθερες βολές, μαζί με 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα, έχοντας μια ολοκληρωμένη παρουσία και οδήγησε τους γηπεδούχους στη νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, καλύπτοντας και το κακό βράδυ του Μάικ Τζέιμς που έμεινε στα ρηχά με μόλις 8 πόντους και 3/11 σουτ, εκ των οποίων 2/8 τρίποντα.

Τα ριμπάουντ ήταν καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ,ε τους Μονεγάσκους να υπερέχουν κατά κράτος, τόσο συνολικά (39 ένατι 26), όσο κυρίως στα επιθετικά (15 έναντι μόλις 3).

Άμυνα και αιφνιδιασμός έκαναν τη δουλειά για τη Μακάμπι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πριν του ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις είχε κάνει ξεκάθαρο πως δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις και οι παίκτες πήραν το μήνυμα που έστειλε.

Με άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα» δέχθκαν μόλις 62 πόντους, τους λιγότερους όχι μόνο στην τρέχουσα σεζόν, αλλά και από την περσινή 8η αγωνιστική.

Η σταθερότητα στο πίσω μέρος του πσρκέ βοήθησε και την επίθεση, με τους Ισραηλινούς να έχουν 11 πόντους από αιφνιδιασμό, την ίδια σιγμή που η Ζαλγκίρις δεν είχε κανέναν και 22 πόντους από λάθη.

Έτσι έφτασαν σε μια εύκολη νίκη, με τη Ζαλγκίρις να «βουλιάζει» ακόμα περισσότερο μετρώντας πλέον 6 σερί ήττες και παραμένοντας ουραγός στη βαθμολογία.

Γερμανικό «μπλόκο» στην Αρμάνι

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ως σωστός «κατάσκοπος» κέρδισε την Αρμάνι, οδηγώντας το σύνολο του Μεσίνα στην πρώτη ήττα της σεζόν.

Το τρομακτικό 25/34 δίποντα των φιλουξενούμενων θα μπορούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων να τους δώσει το διπλό, όμως αυτό δε συνέβη κυρίως για δύο λόγους.

Τα τρίποντα ήταν αποκαρδιωτικά με μόλις 3/19 σε αντίθεση με το 10/26 των Γερμανών, ενώ δεν έλλειψε και η απροσεξία στον χειρισμό της μπάλας, με τους γηπεδόυχους να κλέβουν 9 φορές την μπάλα, ένατι μόλις 2 των αντιπάλων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ