Euroleague – Η «κατάρρευση» του Ολυμπιακού ο… διαστημικός Γουίλμπεκιν και το σερί της Ούνιξ (pics)

Euroleague – Η «κατάρρευση» του Ολυμπιακού ο… διαστημικός Γουίλμπεκιν και το σερί της Ούνιξ (pics)

Το πρώτο μισό της «διαβολοβδομάδας» ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να μην έχει την απαιτούμενη διάρκεια, τον Γουίλμπεκιν να τα βάζει από παντού και την Ούνιξ να επιβεβαιώνει την καλή της κατάσταση. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η δέκατη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και μαζί της το πρώτο μέρος της «διαβολοβδομάδας». Ο Ολυμπιακός έκανε το…75% της δουλειάς, αλλά μετά χαλάρωσε, Ο Γουίλμπεκιν ήταν ασταμάτητος για την Μακάμπι και η Ούνιξ έκανε το ματς με την Αρμάνι τόσο εύκολο, όσο μια «βόλτα στο πάρκο».

Το άστρο του «Μπομπουά» και το ερυθρόλευκο πισωγύρισμα

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Εφές στο «Σινάν Ερντέν» για τρία δεκάλεπτα κι έδειχνε ότι αυτή τη φορά θα μπρούσε να «σπάσει το ρόδι» και να πάρει το πρώτο του παιχνίδι στη διοργάνωση μακριλα από το ΣΕΦ.

Όμως στην τέταρτη περίοδο ήρθε πάλι το… μπλακ άουτ. Με ένα επιμέρους σκορ 20-3 οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με ευρύ σκορ. Ο Βεζένκοφ είχε είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά «έσκασε» καθώς δεν πήρε ανάσες στο δεύτερο μέρος, ο Φαλ πρόσθεσε 15 με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Απέναντι σε αυτούς τους δύο οι Τούρκοι είδαν τον Μπομπουά να σημειώνει 29 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, ενώ ο Μίσιτς είχε 19 παρά το νόλις 1/10 τρίποντα κι ένα ματς που φαινόταν ότι θα αποτελούσε το πρώτο διπλό, τελικά αφήνει τον Ολυμπιακό να το αναζητά ακόμα.

Ο Γουίλμπεκιν «έκαψε» τη Μονακό

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Μακάμπι και το έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Αμερικανός γκαρντ «οργίασε» με 37 πόντους, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα. Οι Ισραηλινοί πήραν τη νίκη κόντρα στη Μονακό, με μόλις πέντε παίκτες να σκοράρουν πέρα από εκείνον, σημειώνοντας σχεδόν 100 πόντους και δεν τους «πλήγωσαν» τα 18 επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων.

Η Ούνιξ δεν καταλαβαίνει από άμυνες

Η Ούνιξ υποδέχθηκε την Αρμάνι Μιλάνο και θεωρητικά πριν το ματς η πλάστιγγα «έγερνε» κατά πολύ υπέρ των Ιταλών, που πήγαιναν στο Καζάν με τρεις σερί νίκες στις προηγούμενες αγωνιστικές, στο παιχνίδι υπ’ αριθμόν 5.000 της νέας εποχής της Euroleague.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όμως τους… έπνιξε. Δέχθηκε μόλις 8 τρίποντα σε 27 προσπάθειες, ενώ έβαλε 14, κάνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία της. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δεν αγχώθηκαν σε κανένα σημείο.

Κάνααν, Μέιο και Μπράουν πέτυχαν μαζί 61 από τους 91 πόντους των γηπεδούχων και υποχρέωσαν το σύνολο του Μεσίνα σε δεύτερη φετινή ήττα, έχοντας πλέον οι ίδιοι τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Ο Λόιντ ήταν παντού για τη Ζενίτ

Η Ζενίτ φιλοξένησε την Άλμπα στην Αγία Πετρούπολη και χάρη σε έναν εκπληκτικό Τζόρνταν Λόιντ κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο γκαρντ που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, είχε τις απαντήσεις απέναντι στην Άλμπα, φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες με την χθεσινή.

Με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 1 τάπα ήταν ο καλύτερος του παρκέ. Ο Έριξον προσπάθησε για τους Γερμανούς με 20 πόντους, 16 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Βοίτμαν και Σενγκέλια πάλευαν μόνοι τους

Η ΤΣΣΚΑ αναμετρήθηκε με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε τους Βοίτμαν και Σενγκέλια να βάζουν 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, όμως οι Καταλανοί είχαν περισσότερες επιλογές.

Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Μίροτιτς με 21, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Ακόμα κι έτσι ένα «μαγικό» τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 33-13 για την ΤΣΣΚΑ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επιθετική επίδοση των Μπασκόνια (2011), Σιένα (2012) και Μακάμπι (2015), έδωσε ελπίδες στους φιλοξεμούμενους, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα δικό τους 30-13 στην τελευταία περίοδο και πήραν τελικά τη νίκη. Αρμάνι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν πλέον τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με ρεκόρ 8-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ