ΣΟΚ (για την κατηφόρα του Παναθηναϊκού) και ΔΕΟΣ (για τον σαρωτικό Ολυμπιακό) (pics)

ΣΟΚ (για την κατηφόρα του Παναθηναϊκού) και ΔΕΟΣ (για τον σαρωτικό Ολυμπιακό) (pics)

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Euroleague με τον Ολυμπιακό να «ξεσπά» κόντρα στην Μακάμπι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός καταφέρνει πλέον να χάνει με κάθε τρόπο. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Ακόμα μια «διαβολοβδομάδα» πέρασε, με την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Μακάμπι από το πρώτο λεπτό και δεν της άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε κόντρα στην Μπάγερν αν κι έκανε καλό χρόνο ημίχρονο, «χάνοντας το μυαλό του» στο τέλος.

Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» εύκολα τη Βιλερμπάν και η Ούνιξ έκαμψε την αντίσταση της Άλμπα, με τρομερό Χεζόνια.

Κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό ο Ολυμπιακός

Μετά το παιχνίδι με την Εφές στην Τουρκία, όπου ο Ολυμπιακός «πλήρωσε ακριβά» τη χαλαρότητα του τελευταίου δεκαλέπτου, στο οποίο πέτυχε μόλις 3 πόντους και δέχθηκε 20, χάνοντας με ευρύ σκορ εξαιτίας της συνθήκης αυτής, ήξερε ότι έπρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος κι έτσι έκανε.

Έβαλε 35 πόντους και δέχθηκε μόλις 8 στην εναρκτήρια περίοδο, δίνοντας τον τόνο από νωρίς. Τα κατάφερε μάλιστα έχοντας μόλις μια κατοχή παραπάνω από τη Μακάμπι (19 έναντι 18).

Ο Σλούκας πέτυχε 18 πόντους, ο Φαλ είχε 12 μαζί με 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Ντόρσεϊ 17, ενώ ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ είχαν 14 και 15 αντίστοιχα. Ο Σάσα μάλιστα είχε το ίδιο ολοκληρωμένη παρουσία με τον Γάλλο σέντερ, έχοντας 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Γουίλμπεκιν, ο οποίος ξέρει καλά τον Ντόρσεϊ, είχε προειδοποιήσει ότι ο πρώην συμπαίκτης του πρέπει να περιοριστεί, όμως τελικά ο ίδιος ήταν που είχε άσχημη βραδιά. Μετά τους 37 στο προηγούμενο ματς, είχε κατακόρυφη πτώση σημειώνοντας μόλις 6 και ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη, κάνοντας το 7/7 στο ΣΕΦ.

Πόσο πιο κάτω θα πάει ο Παναθηναϊκός…

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Μόναχο με την ελπίδα να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι μπορεί να το πράξει, πετυχαίνοντας 44 πόντους και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα +7 υπέρ του.

Οι Βαυαροί είδαν τον Λούτσιτς να δυσκολεύεται και να μένει άποντος μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όμως τους έσωσε ένας άλλος. Ο Νταρούν Χίλιαρντ είχε στο προηγούμενο ματς μόλις 2 πόντους, στη χειρότερη εμφάνισή του, όμως γρήγορα την άφησε πίσω του.

Είχε 20 πόντους, με μόλις δύο χαμένα σουτ και ήταν από τους κύριους λόγους που η Μπάγερν γύρισε το ματς στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη διαφορά που είχε χτίσει. Ο Νέντοβιτς επιχείρησε να στείλει το ματς στην παράταση με ένα τρίποντο πάνω σε άμυνα αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον είναι ουραγός της Euroleague, ενώ έκανε αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση με 5 συνεχόμενες ήττες.

Χεζόνια έκανε τη δουλειά για την Ούνιξ

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν πολύ καλά επιθετικά και μαζί με τον Μπράουν «πήραν από το χέρι την Ούνιξ» οδηγώντας την σε μια νίκη κόντρα στην Άλμπα, που πάλεψε για τρία δεκάλεπτα. Ο Κροάτης μπορεί να μην ήταν εύστοχος στα τρίποντα με 1/7, όμως είχε μόλις ένα χαμένο δίποντο, με 7/8 και τελείωσε το ματς με 22 πόντους. Δεν ήταν όνως μόνο το σκοράρισμα, καθώς παράλληλα είχε 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τις περισσότερες φορές πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας συμπαραστάτης, για να κερδιθεί ένα ματς και ο Χεζόνια τον βρήκε στο πρόσωπο του Λορένζο Μπράουν. 21 πόντοι, 5 ριμπάουμτ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα του Περάσοβιτς, για να πάρει αυτό που ήθελε.

Η Άλμπα βέβαια έβαλε δύσκολα στους Ρώσους στην πρώτη περίοδο, κλείνοντάς την με double score 26-13, όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ο έλεγχος του αγώνα άλλαξε χέρια, με αποκορύφωμα το 26-11 των Ρώσων στην τελευταία περίοδο.

Ο Λαπροβίτολα ντύθηκε… Μίροτιτς

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε στο «Αστρομπάλ» από τη Μονακό και είδε αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα κινήθηκε σε επίπεδα Νίκολα Μίροτιτς, όσον αφορά το σκοράρισμα και την αποτελεσματικότητά του. Είχε 25 πόντους με 7/12 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Βλέποντας τον Αργεντινό να «παίρνει τα ηνία» ο Μαυροβούνιος δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ και ήταν ο δεύτερος σκόρερ των Καταλανών με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε μια εύκολη τελικά νίκη, που έφερε την ομάδα του Γιασικεβίτσιους ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ