Euroleague – Με… φόρα από το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, «σόκαρε» την Μακάμπι η Άλμπα (pics)

Euroleague – Με… φόρα από το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, «σόκαρε» την Μακάμπι η Άλμπα (pics)

Η «πρώτη πράξη» της 12ης αγωνιστικής της Euroleague παίχτηκε χθες με πέντε ματς και τον Παναθηναϊκό να ξεπερνά το εμπόδιο της Ζενίτ και την Άλμπα να κάνει την έκπληξη με αντίπαλο τη Μακάμπι. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Αρχή της 12ης αγωνιστικής της Euroleague χθες, με τον Παναθηναϊκό να «πατά» πάνω στο ντέρμπι και να κουβαλά ορμή κόντρα στη Ζενίτ, φτάνοντας σε θετικό αποτέλεσμα. Στα υπόλοιπα ματς η Άλμπα είχε έτοιμη δυσάρεστη έκπληξη για τη Μακάμπι, την ώρα που η Ρεάλ έκανε πάρτυ στην έδρα της Μπασκόνια.

Η Ρεάλ είχε άλλο ένα εύκολο βράδυ και δεν αγχώθηκε κόντρα στην Μπασκόνια, ενώ η Μπάγερν συνέχισε στο μοτίβο που έχει δείξει πολλές φορές, παλεύοντας ως το τέλος, αλλά χάνοντας οριακά.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον πρώην με… καυτό Νέντοβιτς

Ο ΠαναθηναΙκός υποδέχθηκε τη Ζενίτ, του πρώην προπονητή του, Τσάβι Πασκουάλ και είχε κεκτημένη ταχύτητα από το ντέρμπι «αιωνίων». Οι πράσινοι βέβαια δεν έδειξαν συγκεντρωμένοι από την αρχή και οι Ρώσοι ξεκίνησαν με ένα σερί 12-0.

Η ομάδα του Πρίφτη μάζεψε τη διαφορά και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το μομέντουμ ήταν δικό της. Μια εμφατική τρίτη περίοδος με double score 20-10 και ένα επιμέρους 18-2, την έφεραν στη θέση του «οδηγού» και όσο κι αν κινδύνευσε, έφτασε στη νίκη.

Νέντοβιτς και Παπαγιάννης είχαν 18 πόντους έκαστος, με τον Σέρβο να έχει 4/7 τρίποντα και τον Έλληνα σέντερ να έχει τους 10 από τους 18 δικούς του στην τελευταία περίοδο, μαζί με 13 ριμπάουντ και 4 τάπες.

Η Άλμπα «δάγκωσε» τη Μακάμπι

Η Άλμπα φιλοξένησε τη Μακάμπι και κέρδισε με τον μόνο τρόπο που ξέρει, την επίθεση. 91 πόντοι με 19/32 δίποντα, αλλά κυρίως 15/29 τρίποντα. Στην τρίτη περίοδο μάλιστα σκόραρε μόνο από μακριά, με 6 εύστοχα, κανένα δίποντο κι ένα ζευγάρι βολών.

Ο Μάρκους Έρικσον είχε 19 με 5/8 τρίποντα ενώ δύο πρώην των φιλοξενούμενων επίσης προσέφεραν στο χρόνο που βρέθηκαν στο παρκέ. Ο Γιόβελ Ζούσμαν είχε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι 1 κλέψιμο σε 21 λεπτά, ενώ ο Ταμίρ Μπλατ είχε 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 17 λεπτά, κόντρα στην ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί ο πατέρας του.

Ο Γουίλμπεκιν είχε 22 για τους Ισραηλινούς, αλλά δε μπόρεσε να συνδυάσει με νίκη το γεγονός ότι ξεπέρασε τους 2000 πόντους στον θεσμό.

Η Ρεάλ δε δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στη Μπασκόνια

Η Ρεάλ ταξίδεψε στη Βασκονία και από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να φύγει με το διπλό. Σούταρε εξαιρετικά στα δίποντα με 27/43, ενώ και τα τρίποντα πήγαν μιαχαρά, με 10/26. Η υπεροχή στο σουτ συνδυάστηκε και στα ριμπάουντ. Μάζεψε 45 έναντι 31, ενώ υπήρχε αρκετή διαφορά και στα επιθετικά, με 13 έναντι 7.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους 10 παίκτες που σκόραραν για τη Ρεάλ, μόνο ο Αμπάλδε είχε λιγότερους από 7, τελειώνοντας το ματς με 5.

Η Μπάγερν έμεινε με την προσπάθεια

Η Μπάγερν είχε δύσκολο έργο με αντίπαλο της ΤΣΣΚΑ, αλλά λίγο έλλειψε να υποχρεώσει τους Ρώσους σε εντός έδρας ήττα. Ξεκίνησε το παιχνίδι καλά και ήταν μπροστά στο σκορ, μέχρι περίπου τα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Ο Χίλιαρντ έκανε ότι μπορούσε με 28 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του, με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, έχοντας 6/10 τρίποντα. Ο μόνος που τον ακολούθησε ήταν ο Τόμας με 17.

Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ο επιθετικός προυραλισμός τους, βοήθησε στο να… αλλάξουν το τέλος του έργου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ