Ο Ολυμπιακός που τα έβαλε όταν… έκαιγε η μπάλα, ο Σανλί που«σκοτώσε την πρώην» και η Αρμάνι που ψάχνεται (pics)

Ο Ολυμπιακός που τα έβαλε όταν… έκαιγε η μπάλα, ο Σανλί που«σκοτώσε την πρώην» και η Αρμάνι που ψάχνεται (pics)

Η 13η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός έφυγε από το Καζάν με σπουδαίο διπλό, ενώ ο Σερτάκ Σανλί δεν είχε ώρα για... συναισθηματισμούς απέναντι στην παλιά του ομάδα. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είχαν δύσκολες αποστολές σε Καζάν και Ρωσία τη 13η αγωνιστική της Euroleague, κατάφεραν όμως να τις φέρουν εις πέρας. Στην περίπτωση των ερυθρολεύκων κομβική υπήρξε η παρουσία ενός παίκτη που to10.gr είχε προβλέψει ότι θα αποτελέσει ένα από τα 4 «κλειδιά» του Μπαρτζώκα στη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είχε απουσίες, όμως βρήκε τους πρωταγωνιστές που χρειαζόταν, για να κάμψει στο έξτρα πεντάλεπτο, την αντίσταση της Εφές εκ των… έσω, με τη βοήθεια ενός «κατασκόπου».

Με τέτοιο Βεζένκοφ δε φοβάται κανέναν

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Ρωσία με σκοπό να δείξει ότι το διπλό στο Μιλάνο δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός και ότι μπορεί και εκτός έδρας, όχι μόνο στο ΣΕΦ. Ήξερε πως απέναντί του θα βρει μια ομάδα φορμαρισμένη, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, αυτό όμως δεν τον πτόησε ούτε στο ελάχιστο.

Εστίασε από την αρχή στον περιορισμό του Χεζόνια και τα κατάφερε περίφημα, αφήνοντας τον Κροάτη μόλις στους 11 πόντους, με το ισχνό 3/14 εντός πεδιάς. Ο Βεζένκοφ ήταν σε τρομερή μέρα με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ το μαρκάρισμα στον Μπράουν απέδωσε κρατώντας επίσης στους 11 και απόλυτα δίκαια αναδείχθηκε MVP της 13ης αγωνιστικής.

Στην παράταση εκείνος και ο Λαρεντζάκης ανέλαβαν το σκοράρισμα και ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε.

Το 9/37 τρίποντα μπορεί να μην φαίνεται καλό, αν σκεφτεί όμως κανείς ότι τα 5/11 από αυτά μπήκαν σε τέταρτη περίοδο και παράταση, καταλαβαίνει ότι μπήκαν όταν έπρεπε, για να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Σάσα έδωσε γι’ άλλη μια φορά απαντήσεις σε εκείνους που αναρωτιούνται αν είναι καλός και η ομάδα έδειξε ότι έχει «μέταλλο» και μπορεί να πάει στο Final 4, όπως παραδέχθηκε και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Σανλί, ο «δήμιος» της Εφές

Ο Σερτάτς Σανλί πήγε το καλοκαίρι από την Εφές στην Μπαρτσελόνα, σε μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς, δεδομένου πως οι Τούρκοι ήταν οι πρωταθλητές του θεσμού το 2021. Χθες επέστρεψε στα παλιά του «λημέρια» και τα πήγε εξαιρετικά.

Με 24 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (9/11 σουτ, εκ των οποίων 4/5 τρίποντα) ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων για τους Καταλανούς. Ο Μίροτιτς προσέθεσε 18, ο Κούριτς 16 και ο Λαπροβίτολα 14. Ο Αργεντινός έπαιξε και για τον απόντα λόγω τρυματισμού καλάθη, ενώ ο Γιοκουμπάιτις κάλυψε το κενό του Χίγκινς.

Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, με την Μπάρτσα να επικρατεί οριακά. Εάν η Εφές ήταν πιο προσεκτική στα ριμπάουντ (μάζεψε μόλις 29 έναντι 47, με τα επιθετικά να είναι 2 έναντι 16) το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Η Αρμάνι σε κρίση

Η Αρμάνι αντιμετώπιζε την Άλμπα στο Βερολίνο και μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με πολλά τρίποντα, όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων βρήκαν σίδερο, με μόλις 6/23. Τα δίποντα ήταν άλλη ιστορία με 22/38 και παραλίγο να τα καταφέρουν μόνο με αυτά.

Η απουσία του Μήτογλου φαίνεται όλο και περισσότερο με το σύνολο του Μεσίνα να υστερεί στα ριμπάουντ, 26 έναντι 42, με τα επιθετικά να είναι 12 έναντι 5. Οι Γερμανοί κάθε φορά που έπαιρνε ένα «σκουπίδι» που έτρεχε στον αιφνιδιασμό.

Παρά τη διαφορά στους αριθμούς το Μιλάνο μείωσε στον έναν πόντο, όμως ο Έρικσον ήταν εύστοχος στις βολές και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Ο Σουηδός ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, με 7/11 σουτ και 5/8 τρίποντα, υποχρεώνοντας την Αρμάνι σε τέταρτη σερί ήττα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ