Τι συμβαίνει με τον Σφαιρόπουλο στη Μακάμπι – Ποιος ο ρόλος του Ντόρσεϊ (pics, vids)

Τι συμβαίνει με τον Σφαιρόπουλο στη Μακάμπι – Ποιος ο ρόλος του Ντόρσεϊ (pics, vids)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέπει το κλίμα στο Ισραήλ να βαραίνει και ενώ ήταν ο αγαπημένος της εξέδρας, τα αποτελέσματα τον έχουν φέρει κοντά στην έξοδο από την Μακάμπι. To10.gr «ξετυλίγει το κουβάρι» της φετινής σεζόν.

Η θέση του προπονητή είναι ίσως η πιο δύσκολη στον αθλητισμό, καθώς βρίσκεται συνεχώς σε μια… ηλεκτρική καρέκλα και κάθε αποτέλεσμα καθορίζει εάν θα συνεχίσει να δέχεται «βολτ» ή αν θα έχει κάποιο ευχάριστο διάλειμμα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι «χθεσινός» και ξέρει πολύ καλά ότι η θέση του στη Μακάμπι κινδυνεύει.

Παρά την απόφαση της διοίκησης που εν τέλει θα του δώσει μια ακόμη ευκαιρία, κάθε άλλο παρά ασφαλής νιώθει. Πώς έφτασε όμως ο Έλληνας τεχνικός να παλεύει να παραμείνει στη θέση του, ενώ παλαιότερα τύγχανε της εκτίμησης τόσο των εχόντων το γενικό πρόσταγμα όσο και του κόσμου;

Δυσκολεύεται να πάρει αποτελέσματα

Η Μακάμπι μπορεί εντός συνόρων να βρίσκεται ακόμα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στη δεύτερη, με ρεκόρ 7-4, όμως η εικόνα της στο παρκέ δείχνει να βρίσκεται σε «τρικυμία».

Οι αντίπαλοι πλέον δεν την φοβούνται, δείχνει «τρωτή» ακόμα κι όταν κερδίζει, δεν αποπνέει αυτό το φόβητρο που είχε παλαιότερα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κερδίσει τα δύο, με τη μία ήττα μάλιστα να έρχεται με διαφορά 14 πόντων. Κι αν τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν υπήρχε αισιοδοξία, αργότερα άρχισαν να… ηχούν μαζεμένα πολλά καμπανάκια.

Ο καταστροφικός Νοέμβριος έδειξε τι θα ακουλουθήσει

Στη Euroleague εντάξει δεν είναι και Ζαλγκίρις, αλλά τηρουμένων των αναλογιών είναι κι αυτή μια μικρή «παιδική χαρά» στην άμυνα. Από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου έχει κερδίσει μόνο δύο από τα εννέα ματς που έχει δώσει στον θεσμό, μετρώντας πλέον επτά συνεχόμενες ήττες από τις δέκα που έχει συνολικά, μεταξύ αυτών και η συντριβή από τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι είναι πολύ μονοδιάστατο, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Γουίλμπεκιν. Ακόμα όμως κι αν εκείνος είναι καλά, τότε ο Σφαιρόπουλος βλέπει απλώς πιθανότητες νίκης, γιατί ο Αμερικανός είναι απελπιστικά μόνος.

Πότε θα κάνει ένα καλό παιχνίδι ο Ρέινολντς, ο Γουίλιαμς ή ο Ζίζιτς, αλλά δεν συμπίπτουν αυτά σχεδόν ποτέ μαζί. Κι αν πει κανείς ότι ναι κάποιες βραδιές θα είναι κακές και θα πάνε όλα στραβά και θα χάνει με μεγάλη διαφορά, πρέπει να δει και τους άλλους αγώνες.

Πολλές φορές οι αντίπαλοι επιβάλλουν τον ρυθμό τους από νωρίς και η Μακάμπι «υπνωτίζεται» και πιέζεται, βιάζεται, δεν κυκλοφορεί την μπάλα και κάνει αβίαστα λάθη. Κι ακόμα κι όταν «ξυπνάει» είτε είναι αργά είτε… λυγίζει στο τέλος.

Επιθετικά μπορεί τα τρίποντα να είναι μέρος της φιλοσοφίας της, αλλά είναι μόλις 14η από τις 18 ομάδες σε ευστοχία, με ποσοστό 33.86%. Κι αν μια ομάδα δέχεται περισσότερους πόντους απ’ όσους βάζει (77.71 έναντι 78.47) τότε βλέπει κανείς καλύτερα την ουσία και το βάθος του προβλήματος.

Και σίγουρα η φυγή του Ντόρσεϊ έχει παίξει κι αυτή τον ρόλο της, καθώς Σφαιρόπουλος και Γουίλμπεκιν έχασαν έναν παίκτη που μπορεί να εκτελέσει κατά γράμμα αυτά που θέλει ο προπονητής, να αφαιρέσει πίεση από συμπαίκτες του, αλλά και να πάρει πρωτοβουλίες όταν χρειάζεται.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέρσι αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι και είχε μέσο όρο 11.2 πόντους, με 48% στα δίποντα (59/123), 39.4% στα τρίποντα (65/165) και 78.8% στις βολές (67/85), ενώ κατέβασε συνολικά 91 ριμπάουντ, είχε 19 κλεψίματα και 53 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Η φυγή του έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην περιφερειακή γραμμή της Μακάμπι, με τον Σφαιρόπουλο να μην έχει στη διάθεσή του έναν από τους βασικούς του παίκτες στην περσινή σεζόν.

Μπορεί ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών να έχει χαρίσει επιτυχίες και χαρές στους φιλάθλους, αλλά αυτοί δεν θα ζουν για πάντα στο παρελθόν κι έτσι αναπόφευκτα στη θέση των πανό ευχαριστιών ήρθε η δυσπιστία και η ανυπομονησία. Ο Σφαιρόπουλος θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, το αν όμως θα του είναι αρκετή για να… ισιώσει το καράβι, μένει να φανεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ