Σάβιτς: «Η Παρτίζαν αξίζει να είναι στην Euroleague πιο πολύ από ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια»

Σάβιτς: «Η Παρτίζαν αξίζει να είναι στην Euroleague πιο πολύ από ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια»

Ο Ζόραν Σάβιτς εξήγησε τους λόγους που η Παρτιζάν αξίζει να έχει μια θέση στη Euroleague.

Ο αθλητικός διευθυντής της Παρτίζαν, Ζόραν Σάβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο Basketnews όπου μίλησε για τους λόγους που αξίζει η σερβική ομάδα να βρίσκεται στην EuroLeague αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πλέον παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Με την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μερικών παικτών επιπέδου EuroLeague η σερβική ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και διεκδικεί με αξιώσεις την θέση της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Παρτίζαν αξίζει να έχει μία θέση στην EuroLeague περισσότερο από άλλες ομάδες της διοργάνωσης που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο. Αρχικά η κατάσταση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι σκέτη καταστροφή τη δεδομένη στιγμή. Έχω δει ομάδες να παραπονιούνται πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη EuroLeague. Αυτό που έκανε χειρότερα τα πράγματα ήταν ο κορωνοϊός που κατέστρεψε τα πάντα.

Η τηλεόραση είναι κλειδί. Τι παίρνει από τις ρωσικές ομάδες; 300 χιλιάδες; Και υπάρχει μία μόνο σερβική ομάδα όταν η τηλεόραση στη Σερβία πληρώνει 1 εκατομμύριο; Τι φέρνουν οι γαλλικές ομάδες. Ακόμα και η IMG χάνει χρήματα με τις ομάδες τις Γαλλίας γιατί τους δίνει μηδέν ευρώ.

Μπορούν να εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα από τη σερβική τηλεόραση αντί για δύο γαλλικές ομάδες που παίζουν στην EuroLeague. Η τηλεόραση κάνει τη διαφορά στο ΝΒΑ. Βάζουν ολοένα και περισσότερα χρήματα γιατί τα εισιτήρια είναι περιορισμένα.

Έχουμε κάτι σε αυτές τις χώρες. Η Ζάλγκιρις φέρνει 12-15 χιλιάδες κόσμο ανεξάρτητα από το πως παίζει. Ξεκίνησαν τη σεζόν με 0/5 αλλά οι οπαδοί τους έρχονταν στο γήπεδο. Γιατί αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να δουν την ομάδα τους να παλεύει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ