Το Big Bang της Euroleague: Ο νέος… Λάρκιν, ο Κάνααν και οι 10 κορυφαίες μεταγραφές της φετινής σεζόν (vids)

Το Big Bang της Euroleague: Ο νέος… Λάρκιν, ο Κάνααν και οι 10 κορυφαίες μεταγραφές της φετινής σεζόν (vids)

Η… απάντηση της Φενερμπαχτσέ στη μεταγραφή του Γουίλ Κλάιμπερν στην Εφές, η αντικατάσταση του Τάιλερ Ντόρσεϊ με τον Αϊζάια Κάνααν στον Ολυμπιακό και οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής σεζόν στην Euroleague.

Το καλοκαίρι των αλλαγών. Παίκτες – θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποχώρησαν από την ενεργό δράση. Προπονητές που είχαν συνδεθεί με συγκεκριμένες ομάδες άλλαξαν… στρατόπεδα ή αποσύρθηκαν από τους πάγκους. Πολλές ομάδες προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές, ενισχύοντας τα ρόστερ τους με παίκτες κορυφαίου επιπέδου.

Η φετινή Euroleague θα είναι εντελώς διαφορετική. Απρόβλεπτη, με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να υπόσχονται θέαμα υψηλού επιπέδου στους λάτρεις του μπάσκετ. Μια από τις πιο αμφίρροπες διοργανώσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται προ των πυλών και to10.gr σας παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές των ομάδων της Euroleague.

1) Γουίλ Κλάιμπερν στην Αναντολού Εφές

Στην κορυφή της σχετικής λίστας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ μετά από πέντε χρόνια στην ΤΣΣΚΑ αποφάσισε να αφήσει την Μόσχα και να μετακομίσει στην Τουρκία και Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» των τελευταίων ετών στη Γηραιά Ηπειρο, με την τούρκικη ομάδα να προσθέτει στην περιφέρειά έναν ακόμα… killer. Μια περιφέρεια στην οποία ήδη υπήρχαν μεταξύ άλλων οι Λάρκιν και Μίτσιτς. Ένας ακόμα πόλος δημιουργίας και σκοραρίσματος για την Εφές, που ψάχνει το three-peat.

2) Λορέντζο Μπράουν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έφυγε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Λορέντζο Μπράουν ήρθε! Ο 32χρονος γκαρντ άφησε τη Ρωσία και την Ούνικς Καζάν και μετακόμισε στο Ισραήλ. O πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία στο πρόσφατο Eurobasket, με την εμπειρία του και την ποιότητά του θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό… προσωπικότητας που άφησε η αποχώρηση του Ουίλμπεκιν. Διαφορετικοί παίκτες, αλλά αμφότεροι κορυφαίου επιπέδου και με ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Μπράουν θα προσπαθήσει να ταιριάξει με τους ψηλούς της Μακάμπι και να γίνει ο… μαέστρος της ομάδας του Οντεντ Κάτας.  Στο Eurobasket έδειξε μία ηγετική φυσιογνωμία, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί στη νέα του ομάδα.

3) Τόμας Σατοράνσκι στην Μπαρτσελόνα

Ο Τσέχος μετά το πέρασμά του από τον μαγικό κόσμο του NBA, επέστρεψε στην Ευρώπη και θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μια εξαιρετική κίνηση για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, με τους Καταλανούς να ενισχύουν σημαντικά την περιφέρειά τους.

Ενας πολύ ποιοτικός γκαρντ, με 404 συμμετοχές στο NBA και στην καλύτερη ηλικία (31 ετών). Ο Σατοράνσκι θα αναλάβει τον ρόλο του βασικού δημιουργού της Μπαρτσελόνα. Ενας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει και φυσικά να εκτελέσει από μέση και μακρινή απόσταση, όπως επίσης να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες και μέσα από το ζωγραφιστό. Ο Τσέχος αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα και αναμφίβολα θα είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς στη φετινή διοργάνωση.

4) Νίκολα Κάλινιτς στην Μπαρτσελόνα

Μαζί με τον Τόμας Σατοράνσκι, στην Μπαρτσελόνα αγωνίζεται πλέον και ο Νίκολα Κάλινιτς. Μια μεταγραφή που ήθελε σαν… τρελός ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού ο Σέρβος άσος μπορεί να παίξει με πλάτη στο ποστ, αλλά και να δημιουργήσει από μέσα προς τα έξω. Η απόκτησή του αναμένεται να δώσει στην Μπαρτσελόνα διαφορετικό νόημα στην έννοια του post παιχνιδιού. Ενας σκληροτράχηλος αμυντικός, έχει μεγάλη εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Θα γίνει ο αγαπημένος παίκτης του Λιθουανού τεχνικού.

5) Καρσέν Εντουαρντς στην Φενερμπαχτσέ

Από τους Πίστονς, στην Φενερμπαχτσέ. Ο μικρόσωμος γκαρντ, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο.33 στο draft του 2019, αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και να έρθει στην Ευρώπη. Ενας killer, που μπορεί να «βομβαρδίσει» το αντίπαλό καλάθι και να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Πέρσι έπαιξε στη G-League, όπου μάλιστα αναδείχτηκε και δεύτερος σκόρερ της κανονικής περιόδου, με 26.7 πόντους και 38% τρίποντο. Ενας ικανότατος σουτέρ. Ενας εξαιρετικός σκόρερ. Μικρός στο δέμας (1.80μ.), αλλά αρκετά αθλητικός. Μάλιστα, στην Φενερμπαχτσέ θα έχει ως συμπαίκτη του τον Νικ Καλάθη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να «ταΐσει» με άνεση τους συμπαίκτες του, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ και τον Εντουαρντς. Ισως η Φενέρ να βρήκε τον δικό της Σέιν Λάρκιν.

6) Μπράντον Ντέιβις στην Αρμάνι Μιλάνο

Στη λίστα με τις κορυφαίες μεταγραφές της φετινής σεζόν δεν θα μπορούσε να λείπει η μετακίνηση του Μπράντον Ντέιβις από την Μπαρτσελόνα στην Ολίμπια Μιλάνο. Επαιξε στην Μπάρτσα τα τελευταία τρία χρόνια και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας.

Επιθετικό… υπερόπλο, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί δημιουργήσει το δικό του σουτ, τη δική του φάση και να παίξει με την ίδια άνεση τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη προς το καλάθι. Τα short rolls και τα pick ‘n pop βρίσκονται στο ρεπερτόριό του, με την απόκτηση του Αμερικανού να δυναμώνει πολύ την Αρμάνι στη γραμμή των ψηλών.

7) Τζον Μπράουν στην Μονακό

Μια από τις αποκαλύψεις της περσινής σεζόν, με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ να βγάζει… μάτια με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν. Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, με τον 30χρονο να εξελίσσεται σε παίκτη – κλειδί στα σχέδια του Περάσοβιτς. Η παρουσία του «γέμιζε» το ζωγραφιστό, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όσο καιρό αγωνιζόταν η Ούνικς στην Euroleague, ο Τζον Μπράουν ήταν πρώτος στα κλεψίματα με 2.8 ανά ματς. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα παραλίγο να έχει διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων (21π., 7 κλεψίματα). Στη Μονακό θα έχει κυρίως τον ρόλο του μπαμπούλα στην άμυνα, αφού στην επίθεση θα αναλάβουν περισσότερο ρόλο οι κοντοί. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν υπάρχουν παίκτες όπως οι Τζέιμς και Οκόμπο.

8) Μάριο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τον μάθαμε στο NBA. Τον θαυμάσαμε στον Παναθηναϊκό. Θα τον βλέπουμε να αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κροάτης σταρ ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή της ισπανικής ομάδας στη φετινή σεζόν. Ενας επιθετικό υπερόπλο, που μπορεί να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πέρυσι με τη φανέλα της Ούνικς είχε 14.2 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 35% στο τρίποντο σε πέντε προσπάθειες ανά παιχνίδι. Τα λόγια περισσεύουν για τον Χεζόνια, ο οποίος επιστρέφει στην Ισπανία για να οδηγήσει τους Μαδριλένους στην κορυφή της Ευρώπης.

9) Σέμι Οτζελέγε στην Βίρτους Μπολόνια

Σέλτικς, Μπακς, Κλίπερς και τώρα Βίρτους Μπολόνια! Η μεταγραφή του Σέμι Οτζελέγε στην ιταλική ομάδα ήταν μια από τις πιο ηχηρές της φετινής σεζόν. Ο 27χρονος φόργουορντ μετά από 284 ματς στην κανονική διάρκεια του NBA και 38 παιχνίδια σε επίπεδο playoffs, αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στην ομάδα της γειτονικής χώρας. Μια μεταγραφή που θα βοηθήσει πολύ στο αμυντικό κομμάτι την Βίρτους. Πολύ δυνατό παιδί, αθλητικό, που θα βγάλει το… λάδι στους αντιπάλους του. Στην επίθεση «βγάζει» το ψωμί του κυρίως ως spot shooter, έχοντας ένα ποσοστό ευστοχίας κοντά στο 35%.

10 Αϊζάια Κάνααν στον Ολυμπιακό

Η αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ ανάγκασε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βγουν στην αγορά και να ψάξουν τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του ομογενή γκαρντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του βρήκαν τελικά τον αντικαταστάτη του Ντόρσεϊ στο πρόσωπο του Αϊζάια Κάνααν. Ενας… σεσημασμένος σκόρερ, με μεγάλη εμπειρία από τον μαγικό κόσμο του NBA. Εάν βρει ρυθμό, μπορεί να σε «σκοτώσει». Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Ρωσία με την Ούνικς Καζάν, με την οποία πέρσι είχε 24 συμμετοχές στην Euroleague, με μέσο όρο 11.8 πόντους, με 40.9% στο δίποντο και 41.0% στο τρίποντο και 81.6% στις βολές. Μια σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική δεινότητα του Κάνααν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ