Ακόμα καλύτεροι από πέρσι: Το δίδυμο που προκαλεί… τρόμο σε όλη την Ευρώπη! (pics+vids)

Ακόμα καλύτεροι από πέρσι: Το δίδυμο που προκαλεί… τρόμο σε όλη την Ευρώπη! (pics+vids)

Σλούκας και Βεζένκοφ διανύουν την κορυφαία χρονιά της καριέρας τους στον Ολυμπιακό και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο ολόκληρης της Euroleague - Τα απίθανα στατιστικά που αποδεικνύουν πως είναι καλύτεροι από πέρσι και ο Σάσα που κινείται σε ρυθμούς MVP

Ο Ολυμπιακός πήρε τρίτο «διπλό» στην Ισπανία μέσα σε δύο εβδομάδες και έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής από το ξεκίνημα της σεζόν. Το 8/8 σε όλες τις διοργανώσεις προκαλεί… τρόμο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει κατακτήσει ήδη το Super Cup και να είναι πρώτη σε Basket League και Euroleague! Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια έχουν ήδη… υποκλιθεί στον Ολυμπιακό και μάλιστα στις έδρες τους!

Ο Ολυμπιακός πέρσι κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και συμμετείχε στο Final Four της Euroleague, παίζοντας υπέροχο μπάσκετ. Κι όμως, φέτος είναι ακόμη καλύτερος και μέχρι στιγμής ασταμάτητος! Η καλύτερη επίθεση της Euroleague έχει το απόλυτο με 4/4, με τη Φενέρ μόνο να έχει το ίδιο ρεκόρ και να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή, τα δύο «ρομπότ» και η σταθερότητα των 90 πόντων

80 πόντοι με την Μπαρτσελόνα, 90 με τη Ζαλγκίρις, 89 με τη Ρεάλ και 97 με την Μπασκόνια. Ένα επιθετικό ρεσιτάλ για τον Ολυμπιακό και μάλιστα στις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης. Μία καλοκουρδισμένη μηχανή που «φλερτάρει» ή ξεπερνάει συνεχώς τους 90 πόντους και η οποία διαθέτει δύο ενορχηστρωτές. Τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα!

Ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή! Και το λένε οι αριθμοί. Ο Βεζένκοφ είναι πρώτος σκόρερ της Euroleague με 23 πόντους μέσο όρο, πρώτος στην αξιολόγηση με 28,7 βαθμούς ανά αγώνα, πρώτος ριμπάουντερ με 10,3 ανά ματς και πρώτος στα εύστοχα δίποντα ανά αγώνα με 6. Στις 4 από τις συνολικά 8 βασικές κατηγορίες της Euroleague ο Σάσα είναι απλά ο κορυφαίος! Και ακόμη καλύτερος από πέρσι, χρονιά κατά την οποία είχε μπει, μάλιστα, στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ένα δίδυμο που στη μέρα του δεν το σταματά κανείς

Ο μαέστρος Βεζένκοφ προφανώς δεν παίζει μόνος του. Έχει και έναν απολαυστικό Σλούκα δίπλα του, που είναι επίσης καλύτερος και πιθανώς ακόμη πιο ουσιαστικός από πέρσι. Η νίκη στη Μαδρίτη είχε τη δική του υπογραφή, ενώ κόντρα στην Μπασκόνια φόρτσαρε στο πιο κατάλληλο χρονικά σημείο δίνοντας έξτρα boost στον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 67-57 της τρίτης περιόδου και να φτάσει σε ένα σπουδαίο «διπλό».

Είναι πολύ απλό. Όσο Βεζένκοφ και Σλούκας έχουν τέτοιες βραδιές φέτος, δύσκολα κάποια ομάδα στην Ευρώπη θα βρεθεί να τους σταματήσει! Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δίδυμο-κλειδί, το οποίο αποτελεί το Α και το Ω στην επίθεση για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Και το πιο σημαντικό; Είναι ακόμη καλύτερο από πέρσι!

Τα στατιστικά που προκαλούν… τρόμο και ο Βεζένκοφ που βάζει μόνιμα πλέον 20+ πόντους

Απόδειξη για το γεγονός ότι Σλούκας και Βεζένκοφ βρίσκονται στην πιο ώριμη και καλύτερη φάση της καριέρας τους είναι τα στατιστικά τους στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής φέτος στη Euroleague και η σύγκρισή τους με τα περσινά παρόμοια ματς των «ερυθρόλευκων».

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στη Βαρκελώνη πέρσι o Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αλλά ηττήθηκε στην παράταση με 79-78. Σλούκας και Βεζένκοφ πέτυχαν 14 και 12 πόντους αντίστοιχα: Αθροιστικά έφτασαν δηλαδή τους 26 πόντους.

Φέτος η ελληνική ομάδα νίκησε με 80-70, με το σούπερ δίδυμο να πετυχαίνει συνολικά 27 πόντους. 20 ο Σάσα και 7 ο Σλούκας, ο οποίος όμως είχε και 9 ασίστ!

Ο Ολυμπιακός και πέρσι (83-68) και φέτος (90-80) επικράτησε στο ΣΕΦ της Ζαλγκίρις, φτάνοντας στην τρίτη σερί νίκη του κόντρα στον πρώην… κακό δαίμονά του. Κοινός παρονομαστής των δύο επικρατήσεων του Θρύλου ήταν οι Σλούκας-Βεζένκοφ, που φυσικά πρωταγωνίστησαν. Στο περσινό ματς με τους Λιθουανούς μέτρησαν 29 πόντους μαζί (17 ο Σλούκας και 12 ο Βεζένκοφ) και φέτος 38 (15 ο Έλληνας γκαρντ και 23 ο Βούλγαρος φόργουορντ)!

Στη Μαδρίτη πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε από τη Ρεάλ με 75-67 έχοντας τους Σλούκα και Βεζένκοφ αθροιστικά στους 28 πόντους, ενώ φέτος νίκησε με 89-87 με πρωταγωνιστές τους συνήθεις υπόπτους που πέτυχαν συνολικά τους 37 από τους 89 πόντους της ομάδας τους! Και φτάνουμε στο χθεσινό «διπλό» στη Βιτόρια όπου αμφότεροι πέτυχαν 46 πόντους, δηλαδή περίπου τους μισούς από τους συνολικά 97 του νταμπλούχου Ελλάδας, στην τελική επικράτηση με 97-92! Πέρσι, στο ίδιο ματς, Σλούκας και Βεζένκοφ είχαν μαζί 23 πόντους, ακριβώς τους μισούς από τους φετινούς 46 δηλαδή!

Κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω; Πρώτον, ότι ο Βεζένκοφ στα ματς που πέρσι είχε 12, 12, 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, φέτος στα ίδια παιχνίδια μέτρησε σε όλα 20+ και δεύτερον πως αθροιστικά οι πόντοι του μαζί με του Σλούκα φέτος σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βιτόρια και με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ είναι πολλοί περισσότεροι απ’ ότι στα ίδια περσινά ματς!

Δείτε τις επιδόσεις των Σλούκα-Βεζένκοφ φέτος και τη σύγκριση με τα περσινά ματς σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βιτόρια και με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ:

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός:

ΠΕΡΣΙ

ΦΕΤΟΣ

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις:

ΠΕΡΣΙ

ΦΕΤΟΣ

Ρεάλ – Ολυμπιακός:

ΠΕΡΣΙ

ΦΕΤΟΣ

Μπασκόνια – Ολυμπιακός:

ΠΕΡΣΙ

ΦΕΤΟΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ