Ολυμπιακός: Τα δύο κέρδη, το… αυτονόητο και το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός: Τα δύο κέρδη, το… αυτονόητο και το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός πήρε την πιο σημαντική του νίκη, μέχρι την επόμενη, και οι Αϊζάια Κάνααν - Άλεκ Πίτερς που το... έκαναν όπως με την Μπαρτσελόνα.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες στη Euroleague, ο Ολυμπιακός επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, επικρατώντας της Παρτίζαν Βελιγραδίου στο ΣΕΦ με σκορ 87-58. Μια νίκη που ήταν επιβεβλημένη και λόγω των πολλών απουσιών των Σέρβων. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν κάποιον αντίπαλο κάτω από τους 70 πόντους (τόσους είχε δεχθεί από την Μπαρτσελόνα) και η πρώτη που δεν δέχθηκε πάνω από 60.

Κι αν η άμυνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα δούλεψε καλά έπειτα λίγο καιρό, η επίθεση συνέχισε να πετάει… φωτιές. Οι συνηθισμένοι «ύποπτοι», Κώστας Σλούκας και Σάσα Βεζένκοφ, ήταν απολαυστικοί. Όμως το κέρδος ήταν οι επιδόσεις άλλων δύο παικτών που έφεραν περισσότερα χαμόγελα στον Πειραιά.

Ο λόγος φυσικά για τους Αϊζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς. Οι δύο Αμερικανοί ακόμα ψάχνουν τα… πατήματά τους σε αυτό το ξεκίνημα, όμως το βράδυ της Πέμπτης (10/11) έδειξαν πως όταν «κουμπώσουν» με τους υπόλοιπους, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ασταμάτητος.

Ισοφάριση του season high από τον Πίτερς

Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια είναι αδιαμφισβήτητα ένας εξαιρετικός σουτέρ. Διαθέτει πολύ καλή μηχανική στο σουτ και μπορεί στη μέρα του να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμούσε ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του και περιμένει να τον δικαιώσει.

Το πρώτο δείγμα του 27χρονου φόργουορντ ήταν πολύ καλό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα. Ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους (2/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ. Ωστόσο στα επόμενα πέντε ματς δεν είχε ανάλογη ευκολία στο σκορ, αφού δεν ξεπέρασε τους 6 πόντους.

Και φτάνουμε στην Πέμπτη (10/11). Ο Αμερικανός έδειξε την ποιότητά του και σκόραρε εκ νέου 10 πόντους απέναντι στην Παρτίζαν με 2/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα, συν 5 ριμπάουντ 20 λεπτά συμμετοχής. Τρίτη καλύτερη επίδοση μετά τα 22 με την Μπάρτσα και τα 21 με τη Ζάλγκιρις. Δίνοντας πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο. Αυτό ακριβώς που αναζητούν οι Πειραιώτες από εκείνον.

Φως στο… τούνελ για τον Κάνααν

Το μεγάλο ερωτηματικό για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο φετινό ξεκίνημα είναι η απόδοση του Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός δεν έχει βρει ρυθμό ακόμα και κινείται σε χαμηλές πτήσεις, έχοντας όμως κάποιες… εκλάμψεις στο παιχνίδι του όπως με τον Άρη, τον Ιωνικό και την Μπαρτσελόνα.

Ακριβώς όπως και ο Πίτερς, έτσι και βραχύσωμος γκαρντ είχε κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague, απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Ο 31χρονος είχε σημειώσει 9 πόντους στην Καταλονία με 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα και 4/4 βολές.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πιθανώς επειδή προσπαθεί να βρει ρυθμό κινούμενος χωρίς την μπάλα και όχι με αυτήν στα χέρια όπως είχε συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες του. Και μπορεί στην Ελλάδα να είχε ορισμένα καλά ματς, στη Euroleague όμως ψαχνόταν για μια ανάλογη εμφάνιση.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν το ματς με τους Σέρβους είχε συνολικά 25 πόντους σε 6 αγώνες. Προχθές (11/10), ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα) πετυχαίνοντας σχεδόν τους μισούς της φετινής σεζόν και φυσικά κάνοντας season high στη διοργάνωση.

Το πιο σημαντικό που είναι και το… αυτονόητο

Το… ξύπνημα των δύο παικτών ίσως να μην είχε και τόσο μεγάλη βαρύτητα αν οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι και έκαναν το καθήκον τους. Ειδικά από την στιγμή που η Παρτίζαν είχε κατέβει με τόσες πολλές απουσίες.

Οι Ερυθρόλευκοι περιόρισαν τα λάθη που τους πλήγωσαν αφάνταστα στα ματς με Μονακό και Βαλένθια, έβαλαν τα μακρινά σουτ που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τακτικής τους και το πιο σημαντικό από όλα έπαιξαν άμυνα. Ένα στοιχείο που είναι αναγκαίο να επιστρέψει στην ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ