Έτσι θα νικήσει την Μπάγερν ο Ολυμπιακός

Έτσι θα νικήσει την Μπάγερν ο Ολυμπιακός

Πώς ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φύγει από το Μόναχο με το διπλό και να κάνει απέναντι στην Μπάγερν το 4x4 μακριά από το ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν (21:30) για την 8η αγωνιστική της Euroleague και ψάχνει το απόλυτο νικών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Οι ερυθρόλευκοι που έχουν ρεκόρ 5-2, προέρχονται από την εύκολη νίκη επί της Παρτιζάν στο ΣΕΦ και θέλουν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, αρχής γενομένης από τη δύσκολη αναμέτρηση με τους Βαυαρούς.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνωρίζει την ποιότητα της Μπάγερν εντός έδρας και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά ξέρει ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, ενώ το ματς θα είναι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι το φαβορί στο συγκεκριμένο ματς, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Λίγο η βελτίωση της Μπάγερν, λίγο η απουσία των διεθνών για τις υποχρεώσεις στην Εθνική ομάδα, έχει φέρει το ματς στο σημείο του να είναι οριακό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος προετοιμάστηκαν ουσιαστικά χωρίς τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Λούντζη, όμως αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμοι για το αποψινό ματς.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό όμως αν θέλει να φύγει με νίκη απο το παιχνίδι με την Μπάγερν είναι να κοντρολάρει τον ρυθμό και να παίξει στο δικό του τέμπο. Να μην παρασυρθεί από τον αργό ρυθμό της Μπάγερν, να «τρέξει» στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να επιτίθεται γρήγορα και στοχευμένα.

Το «κλειδί» για την ομάδα του Μπαρτζώκα είναι τα ριμπάουντ, αφού αν «ασφαλίσει» κατοχές θα ελέγξει εκείνος τον ρυθμό του ματς και είτε θα τρέξει όποτε χρειαστεί ή θα πάει σε οργανωμένες επιθέσεις.

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να πάρει το συγκεκριμένο ματς, όμως θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Θα πρέπει να «σκυλιάσει» στην περιφερειακή άμυνα κι αυτό γιατί συνήθως τα 4/5 της πεντάδας της Μπάγερν σουτάρουν έξω από τη γραμμή των 6.75 και μπορούν να «πληγώσουν» τους Πειραιώτες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αν ο Ολυμπιακός πιάσει καλή απόδοση, τότε πολύ δύσκολα να μην κερδίσει ματς σαν αυτό, παρότι είναι εκτός έδρας. Και το σημαντικότερο είναι ότι αν πάρει τη νίκη και κάνει το 4×4 εκτός έδρας, θα έχει ρεφάρει για τα καλά και τις δυο ήττες στο ΣΕΦ από Ζενίτ και Βαλένθια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ