Το step-up του Μπλακ σε ένα περίεργο παιχνίδι

Το step-up του Μπλακ σε ένα περίεργο παιχνίδι

Αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κρατήσει κάτι από την ήττα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αυτό είναι δίχως άλλο η εμφάνιση του Ταρίκ Μπλακ του οποίου κρίνεται άμεσα η παραμονή!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague, αφού υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση από τον Ερυθρό Αστέρα. Σε ένα ματς που σήκωσε αρκετή κουβέντα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η ήττα είναι… ήττα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είδαν και θετικά στοιχεία στον αγώνα με τους Σέρβους. Με πρώτο και πιο σημαντικό την εμφάνιση του Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος και θύμισε σε ορισμένες στιγμές τον παίκτη που θαυμάσαμε λίγα χρόνια νωρίτερα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και κυριαρχούσε στις ρακέτες.

Ο Αμερικανός έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά στη Euroleague. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα πως είναι πάντοτε έτοιμος να βοηθήσει τα μέγιστα και όσο μπορεί. Είτε ερχόμενος από τον πάγκο, είτε ακόμα και ως βασικός σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ανέτοιμος Φαλ και ο… εξαφανισμένος Μπολομπόι

Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να μην είχε στη σύνθεσή του τον Χασάν Μάρτιν, όμως κατάφερε να κάνει αρκετή ζημιά στον Ολυμπιακό δίχως να παίξει με κλασικό πεντάρι. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ και ο Λούκα Μίτροβιτς έκανα εξαιρετική δουλειά, εκμεταλλευόμενοι δύο σημαντικούς παράγοντες.

Ο Μουσταφά Φαλ δεν είχε προπονηθεί μέσα στην εβδομάδα και ήταν ουσιαστικά ανέτοιμος, παίζοντας μόλις 8 λεπτά. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα τεράστιο επιθετικό και αμυντικό όπλο που τους κόστισε. Επίσης, ο Τζοέλ Μπολομπόι που κλήθηκε ουσιαστικά να τον αντικαταστήσει δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γενικά η εμφάνισή του θεωρήθηκε κακή.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σέντερ μπορεί να μέτρησε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, όμως ήταν ουσιαστικά… εξαφανισμένος. Κυρίως αμυντικά, όπου οι αντίπαλοι τον έκαναν ό,τι ήθελαν. Χαρακτηριστικό είναι πως κατέγραψε το χειρότερο +/- του φετινή σεζόν με -17! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν παρών στα τρία χειρότερα δίδυμα που πάτησαν παρκέ για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικότερα, όσο ήταν στο γήπεδο με τον Σακίλ ΜακΚίσικ οι Σέρβοι είχαν επιμέρους σκορ 15-1, ίδιο ακριβώς όταν βρισκόταν στο παρκέ μαζί με τον Άλεκ Πίτερς. Τέλος, ως δίδυμο με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη είδαν τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τρέχουν ένα επιμέρους 11-1.

Το step-up του Μπλακ

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν επειγόντος ένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα του και το βρήκε άμεσα στο πρόσωπο του Ταρίκ Μπλακ. Ο έμπειρος σέντερ ήταν απολαυστικός και με μια… vintage εμφάνιση, φρόντισε να μας θυμίσει έστω για λίγο πως κάποτε ήταν ένας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς της Euroleague.

Τι έκανε; Ολοκλήρωσε το ματς σκοράροντας 14 πόντους και κατεβάζοντας 6 ριμπάουντ σε 13:33 που βρέθηκε στο παρκέ. Μάλιστα έφτασε τους 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (3ο καλύτερο πίσω από Σλούκα, Βεζένκοφ), ενώ είχε, με τεράστια διαφορά, και το καλύτερο +/- για το σύνολο του Μπαρτζώκα με +14. Για να καταλάβετε, το αμέσως καλύτερο ήταν το +7 του Λαρεντζάκη.

Φυσικά η μεγάλη εμφάνιση του Μπλακ δεν σταματά εκεί. Εν αντιθέσει με τον Μπολομπόι, εκείνος ήταν μέλος στα τρία καλύτερα δίδυμα του Ολυμπιακού στον αγώνα. Όσο μοιράστηκε λεπτά με τον Άλεκ Πίτερς, οι Πειραιώτες είχαν επιμέρους 15-2. Μαζί με τον Κώστα Σλούκα έφτασαν στο 25-14, όσο ακριβώς είχε και στο πλευρό του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Τις επόμενες μέρες κρίνεται το μέλλον του Μπλακ

Ο Μπλακ έγινε παίκτης του Ολυμπιακού στο περασμένο καλοκαίρι. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ρίσκο και του προσέφεραν συμβόλαιο τεσσάρων μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για έναν αθλητή με αρκετά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια.

Οι Πειραιώτες έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, συνεπώς το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε αν τελικά ο 31χρονος σέντερ θα συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα και να αγωνίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το μέχρι τώρα δείγμα του είναι εξαιρετικό, αν υπολογίσουμε πως θεωρείται ο τρίτος ψηλός του Γιώργου Μπαρτζώκα πίσω από Φαλ και Μπολομπόι. Δεν παίρνει πολλές προσπάθειες και έχει ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα με 65% ανά δύο προσπάθειες. Παράλληλα πρόκειται για εξαιρετικό ριμπάουντερ που λόγω της εμπειρίας του ξέρει που να τοποθετηθεί για να «καθαρίσει» τη φάση, τόσο στη ρακέτα του Ολυμπιακού, όσο και στην αντίπαλη.

Μέχρι στιγμής λοιπόν αποτελεί μια αξιόπιστη λύση ερχόμενος από τον πάγκο, αφού δείχνει έτοιμος να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, όταν πάρει το «πράσινο» φως από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ