Η «μάχη» της κορυφής και των… MVP (vids)

Η «μάχη» της κορυφής και των… MVP (vids)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη μονομαχία του Σάσα Βεζένκοφ και του Νίκολα Μίροτις.

Όλα τα φώτα στραμμένα στο ΣΕΦ απόψε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της Euroleague. «Ερυθρόλευκοι» και «Μπλαουγκράνα» συγκρούονται σε ένα ευρωπαϊκό clasico στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο σε μια αναμέτρηση που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιθυμεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Αρμάνι την προηγούμενη αγωνιστική και να «διπλώσει» τις νίκες της απέναντι στην Μπάρτσα, με αποτέλεσμα να υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μεταξύ των δύο. Ο Ολυμπιακός ψάχνει νίκη ή ήττα μέχρι με 9 πόντους για να διατηρήσει εκείνος το πλεονέκτημα αν στο φινάλε οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: O Ολυμπιακός μοιάζει έτοιμος να ξεριζώσει το αγκάθι…

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει με 80-70 από το Palau Blaugrana, στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague ξεκινώντας με ένα μεγάλο «διπλό» σε μια προοικονομία του τι θα παρακολουθούσαμε από τους Πειραιώτες στο υπόλοιπο της διαδρομής.

Εκεί ξεκίνησε και η μαγική πορεία του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε τελειώσει το ματς με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 20 στο σύστημα αξιολόγησης, σε μια αναμέτρηση που είχε λείψει τότε ο MVP της περσινής διοργάνωσης Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος όμως θα βρεθεί κανονικά στο Φάληρο απόψε έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον… διάδοχό του.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο του πολυτιμότερου της χρονιάς και πως κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη σκυτάλη από τον Ισπανό. Το ματσάρισμα των δύο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα τραβήξει σίγουρα πάνω του την προσοχή καθώς είναι πιθανό να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης. Όταν ο Σάσα είναι καλά και παίζει στα κανονικά του στάνταρ, τότε και ο υπόλοιπος Ολυμπιακός «ρολάρει» καλύτερα.

Τα τρομερά νούμερα του Βεζένκοφ

Η αποψινή αναμέτρηση είναι μια ευκαιρία να «σβήσει» ο Ολυμπιακός το αρνητικό αποτέλεσμα και την κακή εμφάνιση στο Μιλάνο και να υπενθυμίσει σε όλους γιατί επί μήνες είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να δει από τους παίκτες του να βγάζουν τον κανονικό τους εαυτό μέσα στο παρκέ και να φτάσουν σε ακόμα μία νίκη στο «κάστρο» τους, που θα τους φέρει πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ