Η λέξη «Παγκίτης» είναι άγνωστη στον Ολυμπιακό

Η λέξη «Παγκίτης» είναι άγνωστη στον Ολυμπιακό

Ουδείς αναντικατάστατος στην ομάδα μοντέλο του κόουτς Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα έχοντας συμπληρώσει ένα εμφατικό 2-0 νίκες επί της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Φενέρμπαχτσε δηλαδή των άλλων τριών ομάδων που είναι τα φαβορί για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για την ομάδα χάρμα οφθαλμών του κόουτς Μπαρτζώκα, που με θρησκευτική ευλάβεια επιχειρεί στον Ολυμπιακό να εφαρμόζει το ρητό: «Ουδείς αναντικατάστατος».

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά! (vid)

Μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη, ο προπονητής των πρωταθλητών επιχείρησε να εφαρμόσει ακριβώς αυτό το δόγμα του που θέλει κάθε μονάδα του συνόλου του να μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλύψει το ρόλο του πρωταγωνιστή έστω και ως αφανής ήρωας.

«Χάσαμε ριμπάουντ, δεν ήμασταν σκληροί, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Ήμασταν διστακτικοί και στρεσαρισμένοι. Όμως, βάλαμε παίκτες ενέργειας. Παίκτες που από τον πάγκο ερχόμενοι έδωσαν πολλά. Κάποιος μου είπε πως οι παίκτες του πάγκου σκόραραν παραπάνω από τους βασικούς. Ήταν έτοιμοι να παίξουν το ματς, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο Μιλάνο. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Πρέπει όποιος μπαίνει – βγαίνει να είναι στο ίδιο επίπεδο έντασης, ακόμα και αν δεν παίζει καλά. Αυξήσαμε την έντασή μας και κλείσαμε το ημίχρονο στο +2» εξήγησε το σκεπτικό του ο έμπειρος κόουτς.

Ακριβώς αυτό επιχειρεί στην ομάδα της καρδιάς του ο κάθε παίκτης που έρχεται από τον πάγκο να δίνει το 101% των δυναμεών του και να νιώθει σαν βασικός και αναντικατάστατος ενώ δεν θα είναι.

Ο Τάρικ Μπλάκ είναι ο τρίτος στη σειρά σέντερ πίσω από τον Φάλ και τον Μπολομπόι, αλλά – ιδιαίτερα χθες – όταν μπαίνει στο παρκέ παίζει σαν να είναι ο πρώτος και κόντρα στη Μπάρτσα έκανε κατάθεση ψυχής σε άμυνα και επίθεση.

«Ήμασταν λίγο τυχεροί με τον Ταρίκ. Σε μια χρονική περίοδο που ψάχναμε υπήρχε αυτός ο παίκτης με κίνητρο να γυρίσει στην Euroleague και να αποδείξει ποιος είναι. Έχει υψηλό επίπεδο. Πολλές φορές ψάχνεις παίκτες και δεν υπάρχουν ή είσαι άτυχος, κάνει κάποιος μεγαλύτερη πρόταση. Με τον Μπλακ ήμασταν τυχεροί, δεν ήταν εξυπνάδα εκ μέρους μου το να τον υπογράψουμε και μάλιστα με χρήματα που ήταν πολύ βατά για εμάς» είπε πάντα με σεμνότητα ο κόουτς Μπαρτζώκας για μια από τις πιο εύστοχες επιλογές του.

Ακόμα πιο περήφανος ίσως θα ήταν για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Σακίλ ΜακΚίσικ που άξιζαν να μοιραστούν τον τίτλο του mvp σε αυτο το ντέρμπι μέχρι εσχάτων.

Και τους δύο ο τεχνικός του Ολυμπιακού τους έχει φέρει στα μέτρα της φιλοσοφίας που θέλει για αυτό και τους καμαρώνει. Πέραν από την άγνοια κινδύνου και το πάθος (στοιχεία που πάντα είχε, αλλά από μόνα τους δεν βοηθάνε) ο Λαρεντζάκης έχει προσθέσει και το καθαρό μυαλό αλλά και την πίστη στον εαυτό του ότι ακόμα και από τον πάγκο να έρθει θα κάνει τη διαφορά.

Ο δε Σακίλ ΜακΚίσικ ένας ξένος που «ζούσε» από τις προσωπικές του ενέργειες και σουτ, ο κόουτς Μπαρτζώκας τον έχει μετατρέψει σε έναν εξαιρετικό team player που δεν διστάζει ακόμα και αν έχει φύγει μόνος του για το διάσημο tomahawk κάρφωμά του να δώσει τη μπάλα δίπλα σε συμπαίκτη για να σκοράρει αυτός.

Κόντρα στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί 20-11 στο δεκάλεπτο με 8/11 δίποντα. Οταν ήρθαν οι αλλαγές απο τον πάγκο οι Καταλανοί ίδρωσαν για να σημειώσουν 25 πόντους συνολικά στα άλλα δύο δεκάλεπτα (!) μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο φυσικά κυνηγώντας στο σκορ.

Υ.Γ. Αλήθεια εάν οι διοικούντες μιας κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης όπως η Μπαρτσελόνα είχαν δώσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα το μπάτζετ και το χρόνο που έχουν δώσει στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνειδητοποιούν τι θα μπορούσε να είναι πετύχει η ισπανική ομάδα σε σχέση με αυτά που έχει κάνει με τον Λιθουανό στον πάγκο της απο το 2020 ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ