Euroleague: Η μάχη για την είσοδο στα Play-Offs και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Euroleague: Η μάχη για την είσοδο στα Play-Offs και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Τρεις αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση της Regular Season της Euroleague με τη μάχη για την είσοδο στα Play-Offs να κορυφώνεται και τον Ολυμπιακό -με πλεονέκτημα έδρας πλέον- να κοιτάζει -κυρίως- τι γίνεται στις θέσεις 7 και 8.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Βιλερμπάν με το ευρύ 81 – 55 και καθάρισε με την υπόθεση πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας της Euroleague μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ 22-9, την οποία έχουν νικήσει δυο φορές όμως (για αυτό και είναι 1οι), ενώ ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 21 νίκες 10 ήττες (επίσης ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Τι μένει λοιπόν για τους Πειραιώτες; Η θέση στην οποία θα τερματίσουν και η οποία βάσει των τριών αγωνιστικών που υπολείπονται θα είναι είτε η 1η είτε η 2η.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι δηλώσεις του Βιλντόζα

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 31/03

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: 06/04

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: 13/04

Με δυο αγώνες στην έδρα τους οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορούν σίγουρα το 2/3 (αν όχι το 3/3) και αν αυτό συμβεί κοιτάζουν πλέον τις θέσεις 7-8 για την αντίπαλη ομάδα στα Play Offs.

Στην 7η θέση λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου με ρεκόρ 17-14 και το πρόγραμμα της ομάδας του Ομπράντοβιτς έχει ως εξής:

Παρτιζάν – Ρεάλ: 31/03

Μονακό – Παρτιζάν: 07/04

Παρτιζάν – Παναθηναϊκός: 14/04

Δύσκολο πρόγραμμα για την Παρτιζάν με τη 2η Ρεάλ εντός και την 4η Μονακό εκτός. Και οι δυο αντίπαλοι των Σέρβων θα είναι στα Play-Offs και δε θα είναι εύκολη λεία. Από εκεί και πέρα πιο εύκολο θα είναι το ματς κόντρα στον αδιάφορο Παναθηναϊκό εντός και όλα αυτά ενώ υπάρχει η πίεση της Μπασκόνια.

Η ισπανική ομάδα είναι 8η με ρεκόρ 16-15 με το πρόγραμμά της να έχει ως εξής:

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε: 31/03

Μπασκόνια – Βιλερμπάν: 06/04

Ολυμπιακός -Μπασκόνια: 13/04.

Μόνο η Βιλερμπάν είναι θεωρητικά βατή για τους Ισπανούς που θα δυσκολευτούν κόντρα σε Φενέρ εντός και Ολυμπιακό εκτός.

Στα των υπολοίπων τώρα, κάτω από Παρτιζάν και Μπασκόνια είναι η Εφές με ρεκόρ 15-16 με το πρόγραμμά της να έχει ως εξής:

Εφές – Βίρτους: 30/03

Φενέρμπαχτσε – Εφές: 06/04

Εφές – Μονακό: 14/04

Ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο οι Τούρκοι, μόνο κόντρα στη Βίρτους είναι το ακλόνητο φαβορί και βλέπουμε. Ακόμα και τώρα μπορούν να φτάσουν μέχρι την πηγή. Εμπράκτως πάντως δε δείχνουν κάτι τέτοιο ενώ έχουν και πολλά εσωτερικά θέματα. Θα… δείξει λοιπόν για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Τώρα, λιγότερες πιθανότητες για είσοδο στα Play-Offs αλλά πάντα υπαρκτές έχουν οι, Μιλάνο (Μακάμπι εκτός, Μπαρτσελόνα εντός, Βίρτους εκτός), Ερυθρός Αστέρας (Βιλερμπάν εκτός, Ολυμπιακό εντός, Φενέρμπαχτσε εντός), Βαλένθια (Ζαλγκίρις εκτός, Βίρτους εντός, Μπαρτσελόνα εκτός)  με ρεκόρ 14-17.

Το σημερινό πρόγραμμα αναλυτικά:

Εφές – Βίρτους: 20:30

Μακάμπι -Μιλάνο: 21:05

Μπαρτσελόνα – Άλμpα: 21:30

Kαι η συνολική βαθμολογία:

Ο Ολυμπιακός όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως δε διαλέγει αντίπαλο, δεν έχει τέτοιο άγχος άλλωστε γιατί έχει αποδείξει πως φέτος με οποίον κι αν πέσει -και μέσα στο καμίνι του ΣΕΦ- δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Επιμέλεια Βασίλης Αγγελής

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ