Αταμάν: «Η πίεση για την τρίτη σερί Euroleague μας προκάλεσε άγχος»

Αταμάν: «Η πίεση για την τρίτη σερί Euroleague μας προκάλεσε άγχος»

Στην πίεση από το άγχος για την κατάκτηση της τρίτης συνεχόμενης Euroleague απέδωσε τη φετινή πορεία της Αναντολού Εφές ο Εργκίν Αταμάν.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αναντολού Εφές, με τους δις πρωταθλητές Ευρώπης να είναι με το ένα πόδι εκτός playoffs της Euroleague.

Η τουρκική ομάδα βρίσκεται στο 16-16 και δεν κρατάει στα χέρια της την τύχη της. Για να καταφέρει να προλάβει το τρένο της οκτάδας, πρέπει να νικήσει τα δύο παιχνίδια που της απομένουν και να ελπίζει σε στραβοπατήματα των ομάδων που είναι από πάνω της.

Διαβάστε επίσης: Στο Βελιγράδι ο Γιαννακόπουλος: Πάει για διπλό «μπαμ» με Βιλντόζα και Καμπάτσο

Ο Εργκίν Αταμάν, μετά τη νίκη απέναντι στη Βίρτους σχολίασε… χιουμοριστικά το γεγονός πως η Εφές έχει 4/4 απέναντι στις ιταλικές ομάδες, ενώ αναφέρθηκε στις πιθανότητες της τουρκικής ομάδας για πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Βρήκαμε τον σωστό τρόπο να παίξουμε μπάσκετ, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά. Ίσως, αν παίζαμε στην ιταλική λίγκα, να παίρναμε το πρωτάθλημα. Αλλά παίζουμε στην EuroLeague. Χάσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Χάσαμε 3-4 παιχνίδια στην παράταση. Κανείς από τους προπονητές-φίλους μου τώρα δεν θέλει να παίξει εναντίον μας στα playoffs. Αλλά έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες. Αυτή είναι η ζωή.
Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην αρχή της σεζόν, αντιμετωπίσαμε πίεση από τον σύλλογο, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης για να κερδίσουμε έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Η κακή τύχη δεν μας το επέτρεψε. Χάσαμε πολλά παιχνίδια στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στην παράταση, αυτά τα ματς μας πίεσαν, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Τα πράγματα δεν είναι πλέον στα χέρια μας. Ίσως γι’ αυτό οι παίκτες μου ανακουφίστηκαν και παίξαμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Αλλά δεν πειράζει, αυτή η σεζόν είναι έτσι. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ