Euroleague: Αυτή η νύχτα μένει…

Euroleague: Αυτή η νύχτα μένει…

Από το ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ, στο Βελιγράδι, το Κάουνας και την Βιτόρια. Η D-DAY της κανονικής περιόδου έρχεται…

Στην 32η στροφή της κανονικής περιόδου της πιο συναρπαστικής Ευρωλίγκας. Μια βραδιά που θα κρίνει πολλά στο φινάλε ενός μαραθωνίου που έχει τραβήξει την προσοχή όλων με τις ανατροπές και τις «μάχες» που κρίνουν τον δρόμο για τα πλέι οφ.

Αυτή η νύχτα μένει, καθορίζοντας πολλά από την κορυφή έως και την αναμέτρηση των ομάδων για την είσοδο στην 8αδα. Από το ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ έως το Βελιγράδι, το Κάουνας, τη Βιτόρια και το Μόναχο. Αγώνες με τεράστια σημασία που θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τα… προσεχώς στα «σταυρώματα» των πλέι οφ. Μπαρτσελόνα, Εφές και Μακάμπι έκαναν το αυτονόητο χθες παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και περιμένουν ρίχνοντας έξτρα πίεση στους αντιπάλους τους. Τον Ολυμπιακό και την Ρεάλ στη «μάχη» της κορυφής καθώς οι «Μπλαουγκράνα» τους έπιασε στις 22 νίκες με ματς περισσότερο. Στην Φενέρ αλλά και την Μονακό μια και η Μακάμπι της 5ης θέσης έφτασε τις 19 νίκες, μια λιγότερη από την Μονακό και μια περισσότερη από την ομάδα του Ιτούδη που κινδυνεύει να μπλέξει για τα καλά!

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα Χάμες, Χουάνγκ, Μπακαμπού, το απίθανο με τον Φορτούνη και το «θέμα» στα χαφ για τον Μίτσελ

Και στα χαμηλά πατώματα της 8αδας; Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, με την δεύτερη σερί νίκης της στην «διαβολοβδομάδα» συνεχίζει να ελπίζει σε ένα θαύμα έχοντας φτάσει στη 10η θέση και το 16-16 περιμένοντας σήμερα δώρα από παντού!

Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά…

Δεν είναι μόνο το 13-0…

Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο το γόητρο. Τον πληγωμένο εγωισμό του από τον αδιανόητο και ανεπανάληπτο «ερυθρόλευκο» πάρτι που έχει φτάσει στο 12-0. Μια απόλυτη κυριαρχία σε «μονομαχίες αιωνίων» που όμοια της δεν θα βρεθεί πουθενά, όχι μόνο στο επίπεδο του μπάσκετ. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός που εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας από την προηγούμενη αγωνιστική δεν ψάχνει απλά μια ακόμη νίκη επί του ΠΑΟ. Δεν είναι μόνο το 13-0 ο στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας. Η νίκη είναι απαραίτητη για τους ερυθρόλευκους ώστε να συνεχίσουν να κρατούν τα πάντα στα χέρια τους. Να παραμείνουν πρώτοι ότι και να γίνει στον πολύ δύσκολο αγώνα της Ρεάλ στο Βελιγράδι. Να κρατηθούν μια νίκη πάνω από την Μπαρτσελόνα που την έχουν και στην ισοβαθμία και ουσιαστικά να «καπαρώσουν» το «1-2» ξέροντας πως ο αντίπαλος τους θα έρθει από το «7-8».

Τέσσερα ματς, ο «θάνατος σου η ζωή μου»

Και αν στο ΣΕΦ το ουσιαστικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο; Στα υπόλοιπα τέσσερα από τα πέντε ματς της βραδιάς ισχύει το «ο θάνατος σου η ζωή μου». Ο… κακός χαμός σε Κάουνας, Μόναχο, Βιτόρια και Βελιγράδι ενώ το «μενού» κλείνει με το Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας με τους Σέρβους να έχουν μηδαμινές ελπίδες αν νικήσουν να πηγαίνουν στο 15-17.

Παρτιζάν – Ρεάλ στο Βελιγράδι με την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο 17-14, στην 7η θέση ξέροντας ότι μια νίκη θα τους εδραιώσει στην 8αδα. Η Ρεάλ από την άλλη ψάχνει το κυνήγι του Ολυμπιακού που την ίδια ώρα θα παίζει με τον ΠΑΟ. Την ίδια ώρα στη Βιτόρια η Μπασκόνια υποδέχεται την Φενέρ. 8η με 16-15 η Μπασκόνια, 6η με 18-13 η Φενέρ που πιέζεται πλέον από παντού! Και κινδυνεύει αν χάσει να πέσει επικίνδυνα στα «κάτω πατώματα». Ο Αταμάν ελπίζει σε δύο διπλά για να μείνει ζωντανός στις δύο τελευταίες αγωνιστικές όπου τον περιμένουν «μάχες» με Φενέρ (εκτός) και Μονακό (εντός). Αν Παρτιζάν και Μπασκόνια νικήσουν τότε η Εφές βλέπει το three peat να χαιρετάει. Αν μάλιστα λίγο νωρίτερα η Ζαλγκίρις που υποδέχεται την Βαλένθια πάρει άλλη μια νίκη στο κάστρο της και φτάνει στο 17-15 τότε πάμε για «πόλεμο» στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Στο Μόναχο, η απογοητευμένη Μπάγερν παίζει με την Μονακό με τους φιλοξενούμενους να ξέρουν πως με διπλό ουσιαστικά «καπαρώνουν» την 4η θέση. Αν χάσουν όμως μπλέκουν και αυτοί, ειδικά αν η Φενέρ νικήσει στην Βιτόρια και φτάσει, μαζί με την Μακάμπι, σε απόσταση μιας νίκης. Τότε θα έχουμε τρεις ομάδες στο κόλπο για μια θέση πλεονεκτήματος.
Με λίγα λόγια; Χαμός…

Το πρόγραμμα της ημέρας (31/03):

20:00 Ζαλγκίρις – Βαλένθια
20:00 Μπάγερν – Μονακό
21:30 Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε
21:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
21:30 Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας

Η βαθμολογία: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ