O Ολυμπιακός, το Κάουνας, οι εκλογές και αυτό που δεν λέει κανείς για την Μπασκόνια

O Ολυμπιακός, το Κάουνας, οι εκλογές και αυτό που δεν λέει κανείς για την Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός και το... ιδιαίτερο ματς με την Μπασκόνια, ο αντίπαλος στα play off και το Κάουνας που δεν είναι τόσο μακριά.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν στη Euroleague και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Οι ερυθρόλευκοι είναι ισόβαθμοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και παίζουν με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, όπου με νίκη «κλειδώνουν» την πρώτη θέση, ενώ με ήττα και νίκη της βασίλισσας βγαίνουν δεύτεροι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει δεδομένα το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, ενώ ανάλογα τι θέση που θα τερματίσει θα βγει και ο αντίπαλος της. Αν κερδίσει την Μπασκόνια πιθανότατα να την πετάξει και εκτός οκτάδας, ενώ αν χάσει είναι ακόμη πιο πιθανό να βγει δεύτερος και να πέσει πάνω είτε σε Παρτιζάν, είτε σε Φενέρ, είτε σε Μακάμπι, αλλά και στους Βάσκους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να διαλέξει αντίπαλο, όμως ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα πάει για νίκη χωρίς να λογαριάζει ποιον θα συναντήσει στους «8». Από εκεί και πέρα, η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που δεν είναι ιδανική για τα play off. Είναι στην κορυφή της Liga Endesa και κοντράρεται στα ίσια με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για τον τίτλο, ενώ την ίδια ώρα είναι μαζί με τη Μονακό οι πιο «τρελές» και οι πιο «fun to watch» ομάδες στην Euroleague.

Μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο αν βρεθεί στη μέρα της και να φτάσει να σκοράρει ακόμη και 120 πόντους, όπως συνέβη σε ματς με τη Βιλερμπάν. Οπότε μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του Ολυμπιακού αν τη συναντήσει και μετά από λίγες μέρες σε σειρά αγώνων.

Από εκεί και πέρα, εκτός από την Μπασκόνια, το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο για την αντίπαλο του Ολυμπιακού είναι η Ζαλγκίρις, η οποία θα διοργανώσει και το Final Four. Η ομάδα από τη Λιθουανία φαντάζει στα χαρτιά πιο προσιτή σαν αντίπαλος, αφού παίζει σε χαμηλό τέμπο και σε διαφορετικούς ρυθμούς, όμως ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι πριν μερικά χρόνια στα play off απέκλεισε τους Πειραιώτες και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας;

Η Ζαλγκίρις πέρα από το πρόσφατο παρελθόν, όπου πάντα δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, έχει και τη διοργάνωση της τελικής φάσης που αναμφίβολα αποτελεί έξτρα κίνητρο. Γενικότερα, ο Ολυμπιακός θα μάθει αντίπαλο σε λίγες μέρες, όμως καμία εκ των ομάδων που θα αντιμετωπίσει δεν είναι εύκολος. Ίσα ίσα, με την Μπασκόνια να είναι δεδομένα μια ομάδα που ο τρόπος παιχνιδιού της δεν ταιριάζει ιδιαίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Ολυμπιακός, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για να βρεθεί στο Κάουνας και να πάρει την κούπα θα πέσει πάνω στις εκλογές στην Ελλάδα. Το Final 4 θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Μαΐου και όπως έχει γίνει γνωστό, ο τελικός και ο μικρός τελικός πέφτουν την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές εκλογές. Ήδη λόγω και της εικόνας του Ολυμπιακού, πολλοί οπαδοί της ομάδας έχουν κλείσει εισιτήρια και θα βρεθούν στην πόλη και το ερώτημα είναι πως θα μπορέσουν να ψηφίσουν;

Η διαδικασία είναι απλή, όπως διαβάσατε από to10.gr, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι έχουν προθεσμία έως τις 23:59 για να ολοκληρώσουν την αίτηση ετεροδημότη. Για να ψηφίσει κάποιος ετεροδημότης, απλώς συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr. Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 12 ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο με βάση την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόκειται να γίνει στις 22 Απριλίου (εξού και η προθεσμία μέχρι απόψε το βράδυ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ