Μεγάλη μείωση μπάτζετ για Μπαρτσελόνα- Η μπάλα παίρνει και τον Σάρας

Μεγάλη μείωση μπάτζετ για Μπαρτσελόνα- Η μπάλα παίρνει και τον Σάρας

Η νέα αποτυχία της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει την Euroleague, φέρνει μεγάλες αλλαγές στο μπάτζετ και πιθανώς στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Για έναν σύλλογο του μεγέθους της Μπαρτσελόνα τα τρόπαια είναι μονόδρομος. Δεν θεωρείται η παρουσία στα Final 4 επιτυχία, αλλά η κατάκτηση της κούπας. Και η νέα αποτυχία των Μπλαουγκράνα φέτος, αναμένεται να φέρει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στην καταλανική ομάδα.

Τελευταία κατάκτηση της Euroleague από την Μπαρτσελόνα ήταν το μακρινό 2010. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε 6 Final 4 χωρίς αποτέλεσμα και με μόλις μια συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια είχε γίνει μια μεγάλη επένδυση τόσο προπονητικά με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όσο και από πλευράς ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Γκουαρντιόλα: «Πριν από 48 ώρες οι παίκτες μου ήπιαν όλο το αλκοόλ στο Μάντσεστερ»

Φτιάχτηκε μια ομάδα με σκοπό την κατάκτηση του τροπαίου. Τα πήγαινε εξαιρετικά στην regular season και πάντα έβρισκε έναν τρόπο να… χάσει είτε σε ημιτελικούς και μάλιστα από τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης (2022, 2023) είτε στην μία και μοναδική φορά που έφτασε σε τελικό μετά το 2010, αυτόν του 2021 που έπεσε σε μια υπερηχητική Εφές των Μίσιτς και Λάρκιν.

Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην Βαρκελώνη και σύμφωνα με την Mundo Deportivo, αναμένεται να υπάρξουν δραστικά μέτρα. Συγκεκριμένα έχει αποφασιστεί σημαντική μείωση του μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος.

Αρχικά οι εισηγήσεις ήταν πιο μετριοπαθείς και αφορούσαν μείωση του 10-15%, αλλά τελικά αποφασίστηκε μια πιο μεγάλη μείωση της τάξης του 25%! Με βάση τα νούμερα που υπάρχουν για το φετινό μπάτζετ της Μπαρτσελόνα που έφτανε περίπου στα 44 εκατ. ευρώ, η μείωση αντιστοιχεί περίπου σε 10 εκατ. ευρώ ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως οι ανανεώσεις συμβολαίων θα γίνουν πλέον υπό διαφορετικό πρίσμα και πιο σκληρά παζάρια, όπως και για τα τέσσερα συμβόλαια που λήγουν σε έναν μήνα. Πρόκειται για τους Κάιλ Κούριτς, Μάικ Τόμπι, Σερτάκ Σανλί και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ειδικά για τον Σάρας η Μπαρτσελόνα θα του προτείνει νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές καθώς δεν πρόκειται ούτε στο θέμα προπονητή να κάνει οικονομική υπέρβαση, είτε συνεχίσει ο Λιθουανός είτε προσληφθεί κάποιος άλλος, με τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ