Κώστας Αντετοκούνμπο: Τρεις ομάδες Euroleague, δύο «μεταγραφές» αλλά μόλις 432΄

Κώστας Αντετοκούνμπο: Τρεις ομάδες Euroleague, δύο «μεταγραφές» αλλά μόλις 432΄

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Μένει να αποδείξει ότι είναι και επιπέδου Euroleague.

Μια πραγματικά καλή κίνηση για την δημιουργία νέου ελληνικού κορμού ολοκλήρωσε επίσημα σήμερα ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ένας πραγματικά ταλαντούχος και σύγχρονος ψηλός, με όνομα βαρύ και μεγάλο κίνητρο για να δείξει και να αποδείξει. Μόνο που καμιά φορά καλό είναι τα πράγματα να τα τοποθετούμε στη σωστή τους βάση.

Και ο Αντετοκούνμπο δεν είναι πια… παιδάκι. Πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι ίσως αυτή είναι η τελευταία του πραγματική ευκαιρία. Όχι για να αποδείξει αν είναι καλός παίκτης, προφανώς είναι. Η τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι παίκτης επιπέδου Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο θέμα στην Ισπανία Ντάρντερ και Ολυμπιακός! (pic)

Κλείνει τα 26 στις 20 Νοεμβρίου. Και είναι δύο σεζόν ήδη στα μέρη μας παίζοντας στη δυσκολότερη διοργάνωση της Ευρώπης. Παίζοντας… τρόπον του λέγειν, αν επικαλεστεί κανείς τους αριθμούς. Μόλις 91΄στην Πόλη με την Φενέρ και προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη στον κύκλο που μόλις έκλεισε. Κάτι σε 342΄ δηλαδή στη σούμα μιας διοργάνωσης όπου δεν κατάφερε ποτέ να γίνει παράγοντας.

Για να έχει κάποιος ένα σχετικό δείγμα; O τρίτος ψηλός του Ολυμπιακού, τη σεζόν που πέρασε, ο Μπολομπόι με παρόμοια χαρακτηριστικά, χωρίς να… παίζει έγραψε μόνος σε φόντο Ερυθρόλευκο 395΄και 35 συμμετοχές, όταν ο Αντετοκούνμπο σε όλη την Euroleague καριέρα του έχει 40 συμμετοχές.

Τι και αν θα καταφέρει στον Παναθηναϊκό; Θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός ας πούμε το καλοκαίρι του 2021 που σκέφτηκε την περίπτωση του, μάλλον δεν πρέπει να έχει μετανιώσει που δεν… Δεν του προσέφερε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Δεν τον βρήκε όμως και αλλού ο Έλληνας άσος.

Με την ομάδα του Ιτούδη, ο νεότερος αδερφός του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, βρήκε χρόνο συμμετοχής σε δέκα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Euroleague, καθώς και στα 4 από τα 5 των playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό. Συμμετοχή λιγότερη του ενός λεπτού, στα ματς με τους «ερυθρόλευκους». Συνολικά, μέσος όρος πόντων 3.8 ανά αγώνα, με καλύτερη βραδιά αυτή απέναντι και πάλι στον Ολυμπιακό, στην κανονική διάρκεια, στην Πόλη, όπου μέτρησε 10 πόντους σε 15′.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ