Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός: Το απίστευτο στατιστικό για τους «αιωνίους» (pic)

Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός: Το απίστευτο στατιστικό για τους «αιωνίους» (pic)

H Euroleague και το ιδιαίτερο στατιστικό για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πριν το «αιώνιο» ντέρμπι...

Η εμπειρία στη Euroleague παίζει σημαντικό ρόλο, οι ομάδες με περισσότερες παραστάσεις στη διοργάνωση συνήθως καταφέρνουν να φτάνουν ψηλά και να εξασφαλίζουν προκρίσεις στα playoffs και το Final 4.

Στη φετινή διοργάνωση βρίσκονται παίκτες με πολλά χρόνια στην «πλάτη» τους (Ρούντι, Γιούλ, Παπανικολάου, Σλούκας, Τεόντοσιτς, Σενγκέλια, Λάρκιν, Μάικ Τζέιμς), όμως υπάρχουν και παίκτες που ήρθαν για πρώτη φορά να αγωνιστούν στη Λίγκα, με βλέψεις να καθιερωθούν και να διακριθούν (Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Γουόκερ, Ιμπάκα).

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικός Ιτούδης για Σπανούλη και Εθνική!

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν αγωνιστεί συνολικά σε 2.425 παιχνίδια (τα περισσότερα από τους παίκτες όλων των υπόλοιπων ομάδων) στη διοργάνωση, γεγονός που σημαίνει πως με την εμπειρία που διαθέτουν, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κρίσιμες στιγμές των παιχνιδιών, όπως αποδείχθηκε και στον τελικό της Euroleague στο Κάουνας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στο αντίθετο άκρο, βρίσκεται η Μπασκόνια, με τους παίκτες του ρόστερ της να έχουν παίξει συνολικά μόλις 498 παιχνίδια, με πολλούς νέους στη διοργάνωση και άπειρους σε αυτό το επίπεδο.

Οσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ, με αρκετά έμπειρους μπασκετμπολίστες (1.503 παιχνίδια συνολικά), με τον Παπανικολάου να έχει τα περισσότερα και στη σχετική κατάταξη, κάποιες θέσεις πιο κάτω βρίσκουμε τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες του να έχουν συνολικά 1.205 παιχνίδια και τον Σλούκα, να είναι αυτός με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στη διοργάνωση.

Στις ομάδες που θεωρούνται διεκδικήτριες του τίτλου, οι παίκτες της Μονακό έχουν αγωνιστεί 994 φορές, ενώ αυτοί της Μπαρτσελόνα 1.323 φορές.

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων οι παίκτες των οποίων έχουν τα περισσότερα παιχνίδια στη Euroleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ