Άλεκ Πίτερς: Από ρολίστας… πολυτελείας, αναντικατάστατος και «πρώτο βιολί» (vids)

Άλεκ Πίτερς: Από ρολίστας… πολυτελείας, αναντικατάστατος και «πρώτο βιολί» (vids)

Το step up του Άλεκ Πίτερς από την περσινή σεζόν τον μετέτρεψε από ρολίστα σε αναντικατάστατο στη βασική πεντάδα.

Τα πρώτα δείγματα του Άλεκ Πίτερς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού της σεζόν μπορούν να θεωρηθούν παραπάνω από ικανοποιητικά.

Ο ρόλος του Αμερικανού φόργουορντ έχει αναβαθμιστεί για τα καλά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον Έλληνα τεχνικό να «ξεκλειδώνει» το θηρίο που έκρυβε μέσα ο παίκτης του. Σταθερός σε άμυνα και επίθεση, ο Πίτερς προσφέρει τα μέγιστα και βαδίζει στα χνάρια του Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για τους Σακραμέντο Κινγκς.

Διαβάστε επίσης: Φαβορί ο Ολυμπιακός για τον Πετρούσεφ – Όλα τα δεδομένα

Άλλωστε οι ίδιοι οι αριθμοί το αποδεικνύουν καθώς ο 28χρονος έχει πάρει τα πάνω του σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Με 15,7 πόντους ανά αγώνα «φιγουράρει» στην πρώτη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι δεύτερος με 12,2. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το PIR του (σύστημα αξιολόγησης) φέτος έχει φτάσει συνολικά τους 161 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ πέρυσι σε 37 ματς είχε 166!

Τα λεπτά συμμετοχής του, τα σουτ που επιχειρεί και όλα τα υπόλοιπα στατιστικά έχουν ανέβει κατακόρυφα με την μπάλα να περνάει πιο συχνά από τα χέρια του. Πριν τον αποψινό αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (24/11, 21:15), ο Πίτερς έχει οκτώ αγώνες με διψήφιο αριθμό πόντων με την μόνη εξαίρεση να αποτελεί την εκτός έδρας αναμέτρηση στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «κολλήσει» εντελώς επιθετικά.

Επιπλέον, πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τους 28 πόντους που φόρτωσε στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα. Σίγουρα το άλμα που έχει κάνει φέτος έχει βοηθήσει τους Πειραιώτες στην προσπάθεια που κάνουν για να μείνουν ψηλά στη βαθμολογία της Euroleague με όποιες απουσίες έχουν προκύψει στο δρόμο και οι παραστάσεις του Αμερικανού έχουν και συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ