Για αυτό «λύγισε» ο Ολυμπιακός στο «Πριγκιπάτο» – Ο Γκος και ο Πετρούσεφ που αλλάζει τα δεδομένα

Για αυτό «λύγισε» ο Ολυμπιακός στο «Πριγκιπάτο» – Ο Γκος και ο Πετρούσεφ που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Ολυμπιακός πάλεψε... μέχρι τέλους κόντρα στη Μονακό, όμως λύγισε από τον απίθανο Μάικ Τζέιμς σε ένα ματς που έδειξε ότι η επιστροφή του Γκος και οι Πετρούσεφ, Μήτρου-Λονγκ θα τον αλλάξουν επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Μόντε Κάρλο κόντρα στη Μονακό, σε ένα απίστευτο ματς επιπέδου… play off και ηττήθηκε στο φινάλε με 85-77. Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν… μέχρι τέλους το παιχνίδι και αν είχαν στα τελευταία δυο λεπτά πιο σωστές αποφάσεις στην επίθεση, ενδεχομένως να έφευγαν από το Πριγκιπάτο με ένα τεράστιο διπλό.

Ο Μάικ Τζέιμς βέβαια είχε αντίθεση άποψη και με ένα κρεσέντο στα τελευταία λεπτά «καθάρισε» το ματς και έδωσε μια σημαντική νίκη στη Μονακό, με τον Ολυμπιακό πάντως να τα δίνει όλα και να δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός και όταν μπουν στο… κόλπο του ροτέισον οι Φίλιπ Πετρούσεφ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αλλά και όταν επιστρέψει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα αλλάξει επίπεδο.

Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε αυτές τις δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές μεσούσης της σεζόν. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια πιο πλήρη ομάδα από άποψη ροτέισον και πιθανότατα αν είχε έναν δεύτερο χειριστή στο παρκέ για να δίνει «ανάσες» στον Γουόκαπ (Γουίλιαμς-Γκος), αλλά και έναν δεύτερο «πόλο» στο «4» αντί του Άλεκ Πίτερς που ήταν εξαιρετικός ξανά να είχε πάρει εκείνος το ματς.

Ο Πετρούσεφ αποκτήθηκε για αυτό τον σκοπό, αλλά και να φέρει το κάτι διαφορετικό στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα από τον Αμερικανό, τόσο με την αθλητικότητα του, αλλά και με τον πλουραλισμό που διαθέτει στο επιθετικό κομμάτι. Το timing του ματς με τη Μονακό δεν ήταν το καλύτερο, γιατί δεν ήταν ακόμη διαθέσιμος ο Πετρούσεφ, αλλά και ο Μήτρου Λονγκ θα είναι από τον δεύτερο γύρο.

Από εκεί και πέρα, ο τραυματισμός του Γκος έφερε πιο μικρό ροτέισον αναπόφευκτα και περισσότερο χρόνο στο παρκέ για τον Γουόκαπ, ο οποίος έχει υπεβάλει εαυτόν μέχρι στιγμής στη σεζόν. Και όλα αυτά ενώ ήταν στην 12αδα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν λίγους μήνες και είναι… σερί χωρίς ανάσα.

Με λίγα λόγια το χθεσινό ματς ενδεχομένως να είχε απλοποιηθεί αν οι δύο προσθήκες και ο Γκος ήταν στη διάθεση του Μπαρτζώκα, παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός μέσα από τα ματς που παίζει και με δεδομένο ότι λείπουν τρεις παίκτες από το ροτέισον αυτή τη στιγμή θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος βδομάδα με τη βδομάδα και κυρίως όσο μπαίνουν στο πλάνο οι Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ, μιας και ο Γκος έχει δείξει ήδη τα διαπιστευτήρια του από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ