Βαλένθια-Παναθηναϊκός 81-82: Άγιος Βασίλης στην Βαλένθια για τους Πράσινους

Βαλένθια-Παναθηναϊκός 81-82: Άγιος Βασίλης στην Βαλένθια για τους Πράσινους

Οι πράσινοι πήραν τεράστια νίκη στην Βαλένθια με απίθανο φινάλε και δώρο που είχαμε χρόνια να δούμε στην Ευρωλίγκα!

Αν υπάρχει Άγιος Βασίλης; Μάλλον υπάρχει αν σκεφτούμε τι ζήσαμε πριν λίγα λεπτά στην Βαλένθια, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο διπλό νικώντας με 82-81 τους Ισπανούς σε ένα φινάλε βγαλμένο από τα… παραμύθια.

Σαν τον Άγιο Βασίλη, που όμως αν σκεφτούμε το δώρο που πήραν οι πράσινοι σχεδόν σε νεκρό χρόνο, μάλλον υπάρχει. Ο Τζόουνς σούταρε τρίποντο στο 81-81, τρια δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Λεσόρ με τον Ντέιβιτς διεκδίκησαν το ριμπάουντ και οι διαιτητές είδαν φάουλ υπέρ του Γάλλου και έδωσαν βολές!

Διαβάστε επίσης: Απόστολος Τσιτσιπάς για ξεσπάσματα Στέφανου: «Αντιδρώ σαν σάκος του μποξ»

Μυθική εξέλιξη με τον Λεσόρ να βάζει την μια που ήταν αρκετή για ένα μεγάλο διπλό. Όπως αυτό στο Μονακό που ο Οκόμπο έκανε το μπασκετικό «έγκλημα» και ο Γκριγκόνις το τεράστιο τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός που πάλεψε σαν λιοντάρι στην Βαλένθια και κατάφερε με έναν εξωπραγματικό Βιλντόζα να μείνει μέχρι τέλους στο ματς και στο τέλος να το αρπάξει σαν… παραμύθι!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-9 στα πρώτα 3 λεπτά με τον Μάριους Γκριγκόνις να πετυχαίνει 5 από αυτούς. Η Βαλένθια απάντησε όμως με ένα δικό της σερί και προηγήθηκε με 14-10, με τον Οτζελέγε να κυριαρχεί μες’ στο ζωγραφιστό. Οι Νυχτερίδες προηγήθηκαν μέχρι και με 5 πόντους διαφορά (21-16), ωστόσο οι Πράσινοι έβγαλαν κάποιες καλές άμυνες και μείωσαν στο πόντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-22).

Η ομάδα του Μουμπρού μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 33-26 στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Το Τριφύλλι, όμως έγινε πιο πιεστικό στην άμυνά του και κέρδισε κατοχές που του επέτρεψε αρχικά να μειώσει και τελικά να περάσει μπροστά στο σκορ στα 4:19 για τη λήξη του ημιχρόνου (36-37). Οι γηπεδούχοι απάντησαν και βρέθηκαν ξανά στο +5 με το τρίποντο του Οτζελέγε (45-40), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ και με το τρίποντο του Γκραντ έφερε το ματς στην ισοπαλία (47-47).

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε με 7 πόντους χάρις στα δύο τρίποντα του Μήτογλου και την βολή του Λεσόρ. Μάλιστα οι Πράσινοι βρέθηκαν και στο +9 με τον Βιλντόζα να βάζει 5 συνεχόμενους πόντους για το 50-59. Η Βαλένθια άρχισε να ροκανίζει την διαφορά και τελικά προηγήθηκε με το τρίποντο του Χάρπερ (60-59). Οι Νυχτερίδες διατήρησαν το προβάδισμά του και πήγαν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ευρισκόμενη στο +3 (69-66).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η αναμέτρηση έκρυβε ένα εντυπωσιακό φινάλε. Το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένο στην επίθεση ενώ και στην άμυνα έκανε αρκετά λάθη που επέτρεψαν στην Βαλένθια να προηγηθεί με 7 πόντους (73-66). Ωστόσο, η ομάδα του Μουμπρού έκανε συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση και δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε τον Βιλντόζα σε πολύ καλή μέρα ,σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους, επέστρεψε στο ματς.

Οι Πράσινοι ισοφάρισαν σε 81-81, 18 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης. Η Βαλένθια έκανε βιαστική επίθεση με τον Τζόουνς να αστοχεί σε τρίποντο και στην συνέχεια ο Ντέιβις έκανε φάουλ στον Λεσόρ και του έδωσε το δικαίωμα να εκτελέσει δύο βολές. Ο Γάλλος σέντερ ευστόχησε στην μία κάνοντας το 81-82 και στην συνέχεια ο Οτζελέγε αστόχησε σε τρίποντο, με το Τριφύλλι να παίρνει την 11η νίκη της σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82

ΒΑΛΕΝΘΙΑ(Μουμπρού): Χάρπερ 12 (3/6 τρίποντα, 3 ασίστ) , Πουέρτο, Ρίβερς 7 (0/3 τρίποντα) , Πραντίγια 2, Άντερσον 4 , Λόπεθ-Αροστέγι 5 (4 ριμπάουντ) , Τζόουνς 10 (4 ασίστ) , Ίνγκλις 7 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γιόβιτς 3 (1) , Ρόμπερτσον 6 (2), Ντέιβις 10 , Οτζελέγε 13 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 19 (5/7 τρίποντα) , Γκραντ 13 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη) , Ναν 7 (2/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 5 λάθη) , Λεσόρ 12 (4 ριμπάουντ) , Αντετοκούνμπο 5 (3/8 βολές), Γκριγκόνις 11 (2/6 τρίποντα) , Ερνανγκόμεθ 4 (3 ριμπάουντ) , Μήτογλου 11 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ