«Βόμβα» από Ισπανία: «Από το 2026 η ομάδα του Ντουμπάι στην Εuroleague…»

«Βόμβα» από Ισπανία: «Από το 2026 η ομάδα του Ντουμπάι στην Εuroleague…»

Από το καλοκαίρι του 2026 αναμένεται να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Ντουμπάι, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo

Στην τελική ευθεία έχει μπει το μεγάλο deal της Ευρωλίγκας με το Ντουμπάι, προκειμένου να συμμετάσχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των μετόχων, όπου θα παρθεί η απόφαση για το πως θα μπει στη διοργάνωση η ομάδα από την Αραβική χερσόνησο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη «Mundo Deportivo», δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

Διαβάστε επίσης: «Κηδεία» της Φούλαμ στην Γιουνάιτεντ (1-2) – Έσωσε το βαθμό στο φινάλε η Μπράιτον (1-1)

Το πρώτο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τους Άραβες να βάζουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, οι 13 μέτοχοι (μεταξύ αυτών φυσικά και οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR) θα λάβουν από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Ευρωλίγκα (δηλαδή 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Από την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερους πόντους, το οποίο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών με την Ευρωλίγκα, αλλά με τους Άραβες να προσφέρουν συνολικά 69 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί, η ομάδα του Ντουμπάι θα συμμετέχει τα πρώτα δύο χρόνια αποκλειστικά στο Eurocup. Τα πρώτα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας, δηλαδή, θα δώσει 2 εκατ. ετησίως. Από το 2026, που η ομάδα από τα ΗΑΕ θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα, θα μοιράσει τα υπόλοιπα 65 εκατ. ευρώ στους 13 μετόχους για την επόμενη πενταετία, πάλι με τη μορφή του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα η ομάδα που κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στη διοργάνωση είναι η Βαλένθια, όπως αναφέρεται στη «Mundo Deportivo». Οι υπόλοιπες ομάδες που δεν είναι μέτοχοι, δηλαδή, Μονακό, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα Βερολίνου, Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρας για την ώρα φαίνονται να έχουν εξασφλισμένη θέση.

Τέλος, προϋπόθεση για να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα η ομάδα από τα ΗΑΕ αποτελεί και η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή, όπως όλα δείχνουν θα είναι η Αδριατική λίγκα, η οποία με τη σειρά της θα ψηφίσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκεί, η ομάδα του Ντουμπάι θα προσφέρει ετησίως 1,5 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται και το μέρος που θα στεγάσει τα κεντρικά της, με το φαβορί να είναι το Βελιγράδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ