Παπανικολάου: «Πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα play-off – Δεν υπάρχουν μυστικά στα ντέρμπι»

Παπανικολάου: «Πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα play-off – Δεν υπάρχουν μυστικά στα ντέρμπι»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λαυρίου, αλλά και για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Λαυρίου στο ΣΕΦ και τώρα κοιτά το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί στη Euroleague.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην ΕΡΤ για το πως οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με τους «μεταλλωρύχους», για τους στόχους της ομάδας και φυσικά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Oι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

Για την εμφάνιση του: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, η ομάδα παρουσιάζει την εικόνα που παρουσιάζει, το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και όχι ποιος κάνει τις καλές εμφανίσεις».

Για τα καλά τρίτα δεκάλεπτα του Ολυμπιακού: «Όπως είπε και ο κόουτς ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών, αναγκαστήκαμε να παίξουμε σε λιγότερο από 48 ώρες. Βέβαια συμφωνώ και στο κομμάτι που λέει ότι υπάρχει κόσμος που πληρώνει από το υστέρημα του για να δει την ομάδα του από κοντά. Το σημαντικό είναι ότι στο 3ο δεκάλεπτο βγάλαμε ενέργεια δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που μας έβαλε δύσκολα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για την φάση με το τρίποντο του Κάνααν: «Κανονικά η μπάλα ήταν να πάει από τον Πετρούσεφ στον Μήτρου-Λονγκ και να δημιουργήσει κάποιο ελεύθερο σουτ, αλλά ο Φίλιπ διάβασε ωραία το ξεμαρκάρισμα του Κάνααν και βγάλαμε μια ωραία φάση».

Για το τι διαφοροποιεί τον Ολυμπιακό με τις αλλαγές: «Έχει πει πολλές φορές ο κόουτς πριν το ξεκίνημα του νέου έτους ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να δουλέψουμε όλοι μαζί στο παιχνίδι μας. Με το που βρεθήκαμε λίγο και κάναμε όλοι μαζί προπόνηση βρήκαμε τους αυτοματισμούς μας και η εικόνα άλλαξε κατευθείαν και τώρα βγαίνει το αποτέλεσμα της δουλειάς. Νομίζω ότι είναι και το πιο κατάλληλο χρονικά σημείο που είναι και το πιο σημαντικό».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή στο πικ του: «Aυτό δεν νομίζω ότι μπορείς να το απαντήσεις. Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντα προσπαθείς να βελτιώνεσαι μέσα στο παρκέ, αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Μετά από 5 παιχνίδια δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κρύψεις. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό ματς από βαθμολογικής άποψης αλλά δεν νομίζω ότι κρίνονται τα πάντα. Σίγουρα παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να είμαστε οι νικητές, πάντα έχει σημασία ένα ντέρμπι αιωνίων και για τον κόσμο και για την ψυχολογίας της ομάδας. Είμαστε σε καλό φεγγάρι και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Για το πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το παιχνίδι με όλα τα υπόλοιπα: «Είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Είναι αυτή η ιδιαιτερότητα αυτών των παιχνιδιών, υπάρχουν στιγμές που μπορούν να αλλάξουν το μομέντουμ του παιχνιδιού. Οπότε δεν χωράνε προβλέψεις, είναι δυο πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, οι οποίες παλέυουν για το καλύτερο πλασάρισμα στην Ευρωλίγκα. Για εμάς πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα play-off. Φυσικά αν μπορείς να φτάσεις στο πλεονέκτημα έδρας θα το διεκδικήσεις».

Για αν χρειάζεται σκάουτινγκ για αυτά τα ματς: «Υπάρχουν πράγματα που και οι δυο ομάδες μπορούν να κάνουν, να φτιάξουν σε ένα παιχνίδι. Υπάρχει η εμπιστοσύνη ότι το σταφ θα κάνει αυτά που είναι απαραίτητα».

Για τον ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα και τα διπλά του Παναθηναϊκού και της Φενέρ στην Ρεάλ: «Έχει αναβαθμιστεί πολύ το πρωτάθλημα και βλέπουμε καλά και σφικτά παιχνίδια. Έτσι είναι η Ευρωλίγκα, ο καθένας μπορεί να κερδίσει παντού, η Φενέρ και ο Παναθηναϊκός είναι υπολογίσιμες ομάδες που έχουν δουλέψει πολύ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ