Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς (vid)

Tέλος εποχής για τον Ρούντι Φερνάντεθ στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τον 39χρονο άσο να ανακοινώνει σήμερα την απόσυρσή του από τα παρκέ στο τέλος της σεζόν

Ο θρύλος της μπασκετικής Ρεάλ Μαδρίτης, Ρούντι Φερνάντεθ, ανακοίνωσε πως ρίχνει τίτλους τέλους στην λαμπρή του καριέρα.

Ανήμερα των 39ων γενεθλίων του, ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από τα παρκέ, αλλά αφού πρώτα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και – αν προκριθεί – στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης: Από το -3 να περιμένει…

«Είναι μία δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, όπως η οικογένεια. Έχω μερικούς μήνες ακόμα μπροστά μου και ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ» δήλωσε αρχικά ο βετεράνος γκαρντ της Βασίλισσας για να προσθέσει:

«Έχω μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα αυτό να γίνει έτσι ακριβώς, σε συνέντευξη Τύπου. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη και αυτό είναι το τέλος, αλλά έχω ακόμα μερικούς μήνες για να απολαύσω το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και τραυματισμοί. Όταν χτύπησα σοβαρά μου είχαν πει ότι έχω 3-4 χρόνια μπροστά μου, αλλά έμεινα πολλά περισσότερα. Νιώθω προνομιούχος που έφτασα μέχρι εδώ».

Ο Ρούντι υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της γενιάς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπανταλόνα, με την οποία ξεχώρισε από μικρός, γεγονός που οδήγησε τους Σανς να τον επιλέξουν στο Νο24 του NBA Draft 2007 για χάρη των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο Ρούντι φόρεσε την φανέλα των Μπλέιζερς από το το 2008 έως το 2011 και αυτή των Νάγκετς την σεζόν 2011/12, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2012, αλλάζοντας τότε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ,

Το βιογραφικό του Ισπανού διεθνούς άσου προκαλεί τουλάχιστον δέος, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σε συλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει 3 φορές την EuroLeague, ένα EuroCup και ένα EuroChallenge, ενώ στο ενεργητικό του έχει ακόμα 6 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 9 Super Cup.

Τέλος, πλούσια είναι και η τροπαιοθήκη του Ρούντι και σε εθνικό επίπεδο, αφού ήταν μέλος της «χρυσής» γενιάς της «ρόχα». Συνολικά, ο Ρούντι, έχει κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε EuroBasket, καθώς και 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ