Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε, ισοφάρισε και ελπίζει…

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε, ισοφάρισε και ελπίζει…

Ο Παναθηναϊκός με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 31-1 στο δεύτερο δεκάλεπτο μετέτρεψε το ντέρμπι σε... περίπατο (95-79), ισοφάρισε την Μακάμπι σε 1-1 και πάει στο Βελιγράδι για δύο τουλάχιστον ακόμη «τελικούς»

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 95-79 κι έφερε την σειρά των play-offs της Euroleague στο 1-1. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς την προηγούμενη Τρίτη, και πλέον ετοιμάζονται για δύο «τελικούς» στο Βελιγράδι την Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στο Final Four.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ καριέρας σκοράροντας συνολικά 29 πόντους οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην νίκη. Στους 15 σταμάτησε ο Παπαπέτρου που έδωσε αρκετές λύσεις και αποθεώθηκε στο φινάλε από τους φίλους του «τριφυλλιού». Πρώτος σκόρερ για την Μακάμπι ο Λορέντζο Μπράουν με 18 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Αμυντικά «απών» ο Παναθηναϊκός και στο +8 η Μακάμπι

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό, έχοντας καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Η Μακάμπι πήρε κεφάλι στο σκορ μετά το πρώτο τρίλεπτο (7-12), με τον Κοέν να πετυχαίνει 10 πόντους, ο Παναθηναϊκός όμως έφτασε στην ισοφάριση για το 14-14, με το τρίποντο του Ναν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό, προηγήθηκαν μέχρι και με 9 (16-25), οι πράσινοι μείωσαν με τα καλάθια των Σλούκα και Βιλντόζα (20-25), όμως το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το τρίποντο του Ριβέρο, το οποίο διαμόρφωσε το 20-28. Το σύνολο του Όντεντ Κάτας εκμεταλλεύτηκε την σοφτ άμυνα του Παναθηναϊκού, που έκανε μόλις ένα φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο, και προηγήθηκε με 8 πόντους.

Πράσινη αντεπίθεση με πρωταγωνιστή Σλούκα

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους πράσινους να είναι πιο προσεκτικοί στην άμυνα, «ψαλιδίζοντας» σιγά σιγά τη διαφορά. Με τα καλάθια των Σλούκα και Αντετοκούνμπο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μείωσε στους 3 (25-28), το τρίποντο όμως του Λορρέντζο Μπράουν κράτησε την Μακάμπι στο +6 (25-31). Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή εγκλωβίζοντας την Μακάμπι με την άμυνά τους. Δια χειρός Κώστα Σλούκα και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Έλληνα γκαρντ οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +12 (51-39), σκοράροντας συνολικά 31 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Στο ρελαντί και +18 για του πράσινους

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να μην είναι αρκετά εύστοχες. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, διαχειρίστηκε με ευκολία το προβάδισμά του και προηγήθηκε δύο φορές με +18 (62-44, 64-46), βάζοντας αρκετούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι, όπως τους Παπαπέτρου και Ναν. Ο Σλούκας που μέχρι εκείνο το σημείο είχε 22 πόντους, πήγε στον πάγκο αφού έκανε το 4ο φάουλ, και η Μακάμπι βρήκε την ευκαιρία να μειώσει, και κατέβασε τη  διαφορά στους 11 (71-60).

Ισοφάρισε σε 1-1 και τώρα Βελιγράδι

Οι Ισραηλινοί τρέχοντας ένα σερί 12 πόντων μείωσαν στους 5 (71-66), αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Αταμάν πέρασε αναγκαστικά στο παρκέ τον Σλούκα, προκειμένου οι πράσινοι να «ξεκολλήσουν» στην επίθεση. Ο Έλληνας γκαρντ, όχι μόνο πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του και με δικές δημιουργίες έστειλε το «τριφύλλι» ξανά σε διψήφια διαφορά «κλειδώνοντας» την νίκη για το 1-1 της σειράς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 5, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 29 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαπέτρου 15 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκραντ 3, Ναν 10 (4 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 2 (2 ριμπάουντ), Μήτογλου 14 (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Κλίβελαντ 12 (3 ριμπάουντ), Γουέμπ 2 (5 ριμπάουντ), Μπράουν 18 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 3, Ριβέρο 9 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κοέν 12 (2/3 τρίποντα), Τόμασον, Νίμπο 6 (3 ριμπάουντ), Μπλατ 11 (3/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Κόλσον 6 (4 ριμπάουντ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ