Ο Νικ Καλάθης στη δική του March Madness (vids)

Ο Νικ Καλάθης στη δική του March Madness (vids)

To10.gr αναλύει τα εκπληκτικά κατορθώματα του Νικ Καλάθη, τα οποία του χάρισαν τον τίτλο του πολυτιμότερου μπασκετμπολίστα για τον μήνα Μάρτιο.

Ο Παναθηναϊκός διανύει χωρίς αμφιβολία το καλύτερο και πιο παραγωγικό διάστημα του τη φετινή σεζόν. Οι Πράσινοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε τρομακτική κατάσταση, καθώς έχουν βελτιώσει ραγδαία την αγωνιστική τους εικόνα σε σχέση με τους πρώτους μήνες της χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως με νίκη απέναντι στη Buducnost, θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τον μεγάλο τους στόχο εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στην οκτάδα της διοργάνωσης – ένα σενάριο που μέχρι πριν από λίγο καιρό, έμοιαζε περίπου με ανέκδοτο.

Τίποτα φυσικά από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του, μέσα στο δύσβατο δρόμο που καταλήγει στα playoffs. Ο Καλάθης έχει εξελιχθεί δίχως αμφιβολία, στον καλύτερο pass first point guard της Γηραιάς Ηπείρου. Με αφορμή λοιπόν την ανάδειξη του ως MVP της Ευρωλίγκας για το μήνα Μάρτιο (14,6 πόντους/10,2 assists/6 rebounds – τα νούμερα είναι αδιανόητα) ας θυμηθούμε μαζί μερικές από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του.

1) Darussafaka Vs Παναθηναϊκός. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο πρωταγωνιστής μας μοίρασε 11 ολόκληρες assists –ένα πραγματικά τρομακτικό επίτευγμα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το πλουσιοπάροχο μενού περιελάμβανε εκπληκτικές laser ή σκαστές πάσες ανάμεσα στα σώματα των αμυντικών σε καταστάσεις transition, αλλά και backdoor συνεργασίες με τους αθλητές που παραμόνευαν κατά μήκος της τελικής γραμμής. Η ικανότητα του να εκμεταλλεύεται τις διαθέσιμες γραμμές πάσας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι ομολογουμένως μοναδική.

2) ΤΣΣΚΑ Vs Παναθηναϊκός. Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του Καλάθη, αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαγνώνει τα αδύναμα σημεία στην αμυντική διάταξη του αντιπάλου. Όταν η Αρκούδα επέλεγε να τον πιέσει ψηλά, αυτός απαντούσε με τρομερές skip πάσες που συνήθως κατέληγαν σε ελεύθερα μακρινά σουτ. Από την άλλη στις περιπτώσεις που κατόρθωνε να επιτεθεί κάθετα προς το ζωγραφιστό, διατηρούσε πάντοτε τα μάτια του ανοιχτά ώστε να εντοπίζει τα κοψίματα των συμπαικτών του στο χώρο. Προσωπικά η αγαπημένη μου φάση από εκείνη τη βραδιά – εκτός φυσικά από το τρίποντο της νίκης – αποτελεί η φανταστική hook πάσα προς τον Παπαγιάννη, η οποία έκοψε την ρωσικά άμυνα στα δύο.

3) Armani Milano Vs Παναθηναϊκός. Κάπως έτσι φτάνουμε στην μάλλον κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Armani πήρε στην κυριολεξία από το χεράκι τους συμπαίκτες του, κυριαρχώντας σε κάθε εκατοστό του παρκέ. Σκόραρε 27 πόντους, μοίρασε 14 assists, κατέβασε οκτώ rebounds και έσπασε όλα τα κοντέρ στο δείκτη αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς. Από ότι φαίνεται, ο Rick Pitino είχε αντιληφθεί απόλυτο στο σπάνιο ταλέντο του, την εποχή που δήλωνε πως «ο Καλάθης αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ του συμβολαίου του». Απολαύστε για μια ακόμα φορά τα κατορθώματα του, στο βίντεο που επιμελήθηκε το κανάλι Baskethead.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ