Η Ευρωλίγκα… θέλει τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα

Η Ευρωλίγκα… θέλει τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την Ευρωλίγκα για τις κινήσεις του στο ελληνικό μπάσκετ και τις διεθνείς επαφές του και προετοιμάζει το έδαφος για όλα.

Οι ενέργειες του Ολυμπιακού και η προετοιμασία για το ορατό ενδεχόμενο να αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει, να εξωθηθεί από το σύστημα Βασιλακόπουλου, ΚΕΔ και λοιπών… συμμαχικών δυνάμεων σε αποχώρηση από το ελληνικό μπάσκετ, συνεχίζονται. Με τις επαφές με την Αδριατική Λίγκα να έχουν προχωρήσει και με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.

Ακόμη και τώρα που έχει ξεκαθαριστεί πως η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα δεν επηρεάζεται από σε ποια άλλη διοργάνωση θα αγωνίζεται, αρκετοί επιμένουν να δημιουργούν σενάρια δίχως ουσία και περιεχόμενο. Που ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν έχουν μία ουσία.

Ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει για όλες τις κινήσεις του την Ευρωλίγκα. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις ενέργειες των Πειραιωτών. Ούτε, βεβαίως, με την παρουσία τους ή όχι στο εθνικό πρωτάθλημα. Τουναντίον, άλλωστε, μια τέτοια εξέλιξη ωριμάζει ταχύτερα την ιδέα για ένα κλειστό υπερπρωτάθλημα μπάσκετ, στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μια ιδέα, της οποίας (σιωπηλά) υπέρμαχοι είναι όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου. Ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να εκτοξευθούν τα έσοδα.

Πώς, λοιπόν, θα δυσαρεστηθεί η Ευρωλίγκα εναντίον του Ολυμπιακού; Επειδή θα κάνει πράξη αυτό που ονειρεύεται να κάνει η ίδια κάποια στιγμή στο (όχι μακρινό) μέλλον;

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αδριατική Λίγκα, τώρα, ο Ολυμπιακός θέλει να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη (ιδιωτική, όπως και η Ευρωλίγκα) διοργάνωση. Και θα το πράξει, εάν τελικά αποφασίσει να αποχωρήσει από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Εξάλλου, εξ αρχής το #mexritelous είχε ξεκάθαρη ανάγνωση. Και αυτή ήταν η μετακίνηση του συλλόγου στο πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες από τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή στάσης από την ΕΟΚ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσφατη συνάντηση που έγινε με τους ιθύνοντες της Αδριατικής Λίγκας, επαναλήφθηκε πως και ο Ολυμπιακός θέλει και η διοργάνωση τον θέλει. Μπορεί η κουβέντα να ήταν περισσότερο εθιμοτυπική, να συζητήθηκαν εμπορικά θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν, θέματα χορηγών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά επί της ουσίας έγινε συζήτηση στη βάση μιας πιθανής παρουσίας του Ολυμπιακού στην ΑΒΑ.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα εμπορικά, χορηγικά και οικονομικά ζητήματα της Αδριατικής Λίγκας, ώστε να τεθεί επί τάπητος το πού και πώς μπορεί να βοηθήσει ο ίδιος στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος, την αύξηση των εσόδων και άλλους σημαντικούς τομείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ