Ναζ Μήτρου-Λονγκ: Ο άσος στο… μανίκι του Μπαρτζώκα (vids)

Ναζ Μήτρου-Λονγκ: Ο άσος στο… μανίκι του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ μπήκε στα παπούτσια του Γουίλιαμς-Γκος στον τελικό, έδωσε ποιοτικές ανάσες στον Γουόκαπ και πραγματοποίησε μια αθόρυβη, αλλά πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Κυπέλλου στην Κρήτη, επικράτησε με 69-58 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το τρίτο σερί τρόπαιο και έβδομο συνεχόμενο στην Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι με μια απίστευτη εμφάνιση στην άμυνα «αιχμαλώτισαν» το τριφύλλι, το κράτησαν πολύ χαμηλά και έφτασαν στην κούπα, έχοντας περισσότερες λύσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να μην είχε στη διάθεση του έτσι κι αλλιώς τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που είχε πρόβλημα τραυματισμού, όμως είχε ξανά περισσότερες λύσεις από τους πράσινους, έψαξε μέχρι την άκρη του πάγκου του και πήρε πολύτιμες βοήθειες από όλους όσους αγωνίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ο Πασχαλάκης (pic)

Ένας από τους παίκτες που έκανε πολύ σημαντική δουλειά στο παρκέ και ήταν κομβικός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο Έλληνας γκαρντ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Μπαρτζώκα και βοήθησε πολύ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και ουσιαστικά «μπήκε» στα παπούτσια του απόντα από τον τελικό Γουίλιαμς-Γκος.

Ο Μήτρου-Λονγκ είχε 12 λεπτά στο παρκέ και ουσιαστικά αντικατέστησε τον Τόμας Γουόκαπ, έχοντας 3 πόντους, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, όμως η συνεισφορά του ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη στατιστική και τους αριθμούς. Έκανε αθόρυβη δουλειά, κατεύθυνε τον ρυθμό του ματς, όταν ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα και πίεζε πολύ και σωστά τα αντίπαλα γκαρντ, κάνοντας ανάλογη δουλειά με του Γουόκαπ.

Μπορεί να έκανε 5 φάουλ, όμως είχε και την εντολή να τον… νιώσουν οι αντίπαλοι του και να μην πάρουν ανάσα, ενώ ο Μπαρτζώκας έβγαλε άσο από το μανίκι του με την εμφάνιση του, αφού ο Λονγκ βγήκε μπροστά αντί του Γκος, προσέφερε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και πήρε το ζεστό χειροκρότημα τόσο από τον κόσμο, όσο και από τον ίδιο τον Έλληνα τεχνικό και τους συμπαίκτες του όταν αποβλήθηκε λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα

Ο Μπαρτζώκας από την πρώτη στιγμή φέτος έχει πει ένα πράγμα. Ότι δεν πρόκειται να «πουλήσει» τους παίκτες του ότι και αν συμβεί και το κάνει πράξη και με το παραπάνω. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός έχει τονίσει ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του, έχει υπογραμμίσει ότι όλοι είναι απαραίτητοι και θα χρειαστούν ανά πάσα ώρα και στιγμή και κυρίως ανάλογα το πότε τους έχει ανάγκη η ομάδα.

Ο Μήτρου-Λονγκ είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε πριν από λίγο καιρό και ακόμη προσαρμόζεται στα «θέλω» του Μπαρτζώκα και της ομάδας. Σίγουρα θέλει χρόνο για να μπει ακόμη περισσότερο στο νόημα και στον ρόλο του στο ροτέισον, όμως στην Κρήτη η απουσία του Γκος του έδωσε λεπτά στο παρκέ, ακολούθησε πιστά το πλάνο του Μπαρτζώκα και των συνεργατών του και ήταν σημαντικός, ειδικά στην τέταρτη περίοδο για να «καθαρίσει» το ματς ο Ολυμπιακός.

Ο Έλληνας γκαρντ αποκτήθηκε με τριετές συμβόλαιο, δείγμα του πόσο τον εμπιστεύεται ο ίδιος ο προπονητής και η ομάδα, ενώ ειδική αναφορά για την παρουσία του στον τελικό έκαναν και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι τόνισαν ότι έκανε πολύ σημαντική δουλειά και πως τον ήθελε καιρό ο Ολυμπιακός. Αλλά και πως θα βοηθήσει πολύ στην πορεία…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ