Λιθουανία – Σλοβενία 100-84: Με όπλο το τρίποντο προέκυψε ντέρμπι Βαλτικής για την 5η θέση

Λιθουανία – Σλοβενία 100-84: Με όπλο το τρίποντο προέκυψε ντέρμπι Βαλτικής για την 5η θέση

Η Λιθουανία επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας που στήριξε όλο το παιχνίδι της στον άστοχο Ντόντσιτς για να παίξει με τη Λετονία για την 5η θέση.

Η Λιθουανία αξιοποίησε για ακόμη ένα παιχνίδι τις εξαιρετικές τις επιδόσεις, έξω από τα 6.75 και μπόρεσε να επικρατήσει της Σλοβενίας του Ντόντσιτς με 100-84.

Δύο ομάδες της Βαλτικής (Λιθουανία και Λετονία) θα μονομαχήσουν για την 5η θέση στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις Σλοβενία και Ιταλία να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη στο παιχνίδι για την κατάληψη της 7ης θέσης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η απόφαση του Ναν που αλλάζει τα δεδομένα για τον Μπαρτζώκα

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 29 πόντους (είχε ακόμη 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ), ωστόσο βρέθηκε σε ένα εξαιρετικά άστοχο βράδυ για τα δικά του στάνταρ, με μόλις 7/21 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς και 11/16 βολές.

Ο προπονητής των Σλοβένων, Αλεξάντερ Σέκουλιτς επέλεξε να ζήσει και να πεθάνει, με τη μπάλα στα χέρια του μεγάλου αστέρα της ομάδας του, αφήνοντάς τον στο παρκέ περισσότερα από 37 λεπτά.

Από την άλλη πλευρά η Λιθουανία απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν έφτασε μέχρι αυτό το σημείο της διοργάνωσης και με το εκπληκτικό 56% στα τρίποντα (14/25) δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Σλοβένους, που αν και μείωσαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου σε 57-55, δεν απείλησαν ουσιαστικά τους παίκτες του Μακσβίτις.

Για τους νικητές, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιόνας Βαλανσιούνας που με ένα ακόμη double double (24 πόντους και 12 ριμπάουντ) κυριάρχησε κάτω από τις δύο μπασκέτες.

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 53-43, 75-63, 100-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ