Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο προπονητή των Θάντερ

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο προπονητή των Θάντερ

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι έτοιμοι να πορευτούν με τον Μαρκ Ντάιγκνολντ στη θέση του προπονητή από τη νέα σεζόν, μια εξέλιξη που δεν προκαλεί έκπληξη. Ωστόσο, ποιος είναι ο 35χρονος κόουτς;

Την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα ψάχνουν οι Θάντερ. Η ομάδα της Οκλαχόμα θέλει να κάνει το rebuilding. Και γι΄αυτό το λόγο παρόλο που έψαχνε καιρό για προπονητή αποφάσισε να καταλήξει στην περίπτωση ενός γνωστού. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει το κλαμπ, ξέρει τις καταστάσεις. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Ντάιγκνολντ που προετοιμάζεται να πάρει τη θέση του Μπίλι Ντόνοβαν που πήγε στους Σικάγο Μπουλς.

Καιρό στον «οργανισμό» της ομάδας. Και από τη θέση του assistant coach πλέον θα είναι ο head coach. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ μπασκετικό κοινό του πλανήτη.

Για τον λόγο αυτό to10.gr σας παρουσιάζει πέντε bullets για τη ζωή και τη καριέρα του 35χρονου προπονητή:

1) Ο Ντάιγκνολντ μόλις πέρσι μπήκε στο σταφ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Τα προηγούμενα χρόνια, ήταν στη G-League, αλλά πάλι στους Θάντερ και την αναπτυξιακή τους ομάδα.

Εκεί έμεινε για πέντε σεζόν. Από τα 29 του έτη έγινε πρώτος προπονητής εκεί και είχε τέσσερις παρουσίες στα πλέι οφ και συνολικά 143-107 ρεκόρ.

Ενώ παράλληλα, δεν έλειψαν και τα βραβεία καθώς αναδείχθηκε προπονητής του μήνα, τρεις φορές.

2) Μέντορας του είναι ο Μαρκ Οσόουσκι. Και πως να μην ήταν. Οι δύο τους είχαν γεννηθεί στην ίδια πόλη. Στο Λέομαινστερ, 50 μίλια από τη Βοστώνη με τον… δάσκαλο του να έχει καθίσει στον πάγκο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Σάρλοτ Χόρνετς ως βοηθός.

Ωστόσο, έφυγε από τη ζωή το 2004 με τον Ντάιγκνολντ να τονίζει χαρακτηριστικά για εκείνον και τη σχέση που είχαν όλο τον καιρό:

«Ήταν ένας καλός άνθρωπος και ήταν εξαιρετικός με εμένα όταν ήμουν νέος. Είμαι περήφανος για τον ρόλο που έπαιξε στην καριέρα μου».

3) Έτσι ξεκίνησε…

Η πρώτη του δουλειά μετά από το πτυχίο που πήρε από το UConn ήταν να βρεθεί ως assistant coach στους Χόλι Κρος. Εκεί δεν έκατσε πάνω από συνολικά τρεις αγωνιστικές περιόδους.

4) Πριν την Οκλαχόμα ήρθε και πτυχίο sports management

O Ντάιγκνολντ πέρασε τέσσερις σεζόν ως βοηθός σε ομάδα της Φλόριντα. Αλλά δεν ήταν τέσσερις τυχαίες σεζόν. Ήταν στο πλάι του Μπίλι Ντόνοβαν. Του προπονητή που τον είχε βοηθό και στους Θάντερ. Και αποχώρησε μετά από πέντε χρόνια.  Ωστόσο, εδώ είναι το παράδοξο. Ο Ντάιγκνολντ πήγε στον μπασκετικό οργανισμό της Οκλαχόμα ένα χρόνο πριν από τον Ντόνοβαν.

Οι Gators (η ομάδα της Φλόριντα) δεν τα πήγε και άσχημα αυτές τις χρονικές περιόδους καθώς κατέκτησε τέσσερις φορές το SEC Championship.

Παράλληλα, πριν βρεθεί στους Θάντερ ο Ντάιγκνολντ πήρε και πτυχίο με εξαιρετικό βαθμό στον τομέα του sports management.

5) Κοουτσάρει με πολιτική… διδασκαλίας

Η μητέρα του ήταν δασκάλα. Συνεπώς δεν θα μπορούσε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του να μην έπαιρνε ερεθίσματα από το σπίτι του για τον τομέα αυτό.

«Νομίζω πως το να κοουτσάρεις μοιάζει ως ένα βαθμό και με… διδασκαλία. Θαυμάζω τους προπονητές που μιλούν για συστήματα όλη τη μέρα και εγώ θέλω να είμαι καλός σ’ αυτό. Αλλά αυτό που με ξυπνά το πρωί είναι η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης και οι σχέσεις που… ανθίζουν από αυτό σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά για αυτό το κομμάτι του μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ