Ο Τύπος της Αμερικής αποθεώνει τον Ποκουσέφσκι : «Κάνει… μάγια με τη μπάλα, είναι ο νέος Αντετοκούνμπο»

Ο Τύπος της Αμερικής αποθεώνει τον Ποκουσέφσκι : «Κάνει… μάγια με τη μπάλα, είναι ο νέος Αντετοκούνμπο»

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι πανέτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του καθώς επιλέχθηκε στο Νο17 του φετινού draft από του Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο ΝΒΑ και η Αμερική ετοιμάζεται να τον υποδεχτεί με... ανοιχτές αγκάλες. Όπως γράφουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού «κάνει... μάγια με τη μπάλα στα χέρια».

Η στιγμή που περίμενε από τη μέρα που άρχισε να παίζει μπάσκετ έφτασε. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι πανέτοιμος να δείξει το πλούσιο ταλέντο του στο ΝΒΑ. Δούλεψε, πάλεψε, «μόχθησε» στα παρκέ και πλέον προετοιμάζεται για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Ατόφιο και πλούσιο ταλέντο ο Σέρβος φόργουορντ από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και την Αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι πίστεψαν σε εκείνον από τη πρώτη στιγμή, θα βρεθεί στα παρκέ της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη. Εκεί όπου θα αγωνιστεί με τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι και τον επέλεξαν στο Νο17 του φετινού draft.

Βλέποντας τις δυνατότητες του οι Αμερικανοί σκάουτερς δεν υπήρχε… περίπτωση να τον άφηναν στα παρκέ της Ευρώπης. Και γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τον κρατήσει καθώς το συμβόλαιο του προέβλεπε buy out για το ΝΒΑ άνω των ένα εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού γράφονται τα καλύτερα για τον 18χρονο άσο. Λόγω του γεγονότος πως έμεινε στα παρκέ της Α2 με τον Ολυμπιακό Β’ για ένα χρόνο τον συγκρίνουν με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα και έναν από τους καλύτερους του ΝΒΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκίνησε το… αγροτικό του από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας και τον Φιλαθλητικό.

Παράλληλα στέκονται και στο γεγονός πως παρόλο που ενηλικιώθηκε πριν λίγους μήνες, γνωρίζει τον ανταγωνισμό και έχει εμπειρία. Ο λόγος; Έχει αγωνιστεί στη Euroleague με τον Ολυμπιακό, ενώ ήταν και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών.

Στη συνέχεια δίνουν έμφαση και στις δυνατότητες του παρά το ύψος του. «7-footer που να μπορεί να έχει τις ικανότητες του Ποκουσέφσκι δεν βρίσκεις», υπογραμμίζουν. Ενώ, σύμφωνα με όσα γράφονται στην Αμερική υπήρχαν άνθρωποι που δεν πίστευαν πως θα βγει στον πρώτο γύρο και τελικώς ωστόσο επικράτησαν οι υποστηρικτές του «Πόκου».

«Κάνει μάγια με τη μπάλα στα χέρια» καταγράφουν στην Αμερική. Και προφανώς θέλουν να εξηγήσουν με… άλλα λόγια πως είναι σπάνιο πως ένας παίκτης που έχει ύψους 2 μέτρα και 12 εκατοστά μπορεί να σουτάρει, να βάζει τη μπάλα στο παρκέ και να μπορεί και ορισμένες φορές να κάνει τον «ψευτοάσο» με μπασίματα και όχι μόνο.

«Πρέπει να γίνει πιο… βαρύς, έχει τρομερά τεχνικά προσόντα»

Στις αναλύσεις τους ξένοι δημοσιογράφοι και σκάουτερ υπογραμμίζουν τη βασική του αδυναμία που είναι το γεγονός ότι για το επίπεδο του ΝΒΑ θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερα μυϊκά κιλά, με στόχο να γίνει καλύτερος αμυντικά. Ωστόσο, από την άλλη δεν ξεχνούν τα τεχνικά προσόντα του και ορισμένοι μάλιστα φίλοι των Θάντερ γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως σε μερικά χρόνια θα είναι στους top10 της διοργάνωσης, παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Τον ήθελαν και για το rebuilding

Μετά τη λήξη της φετινής σεζόν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχαν πάρει την απόφαση πως θα αλλάξουν ριζικά τις βάσεις τους για τη δημιουργία ενός μοντέρνου ρόστερ που δεν θα έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα να τους οδηγήσει μέχρι και στον τίτλο.

Στο πλαίσιο αυτό προβίβασαν τον Μαρκ Ντάιγκνολντ από assistant coach σε head coach, έφεραν τον Ποκουσέφσκι, αλλά αποχωρίστηκαν και τον Κρις Πολ.

Η νέα εποχή του ΝΒΑ για εκείνον έχει την υπογραφή του Κέβιν Ντουράντ

Όπως και κάθε νέος μπασκετμπολίστας, έτσι και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει πρότυπα. Και για τον Σέρβο άσο, είναι ο Κέβιν Ντουράντ. Για την ακρίβεια δεν είναι ένα απλό πρότυπο για τον 18χρονο, αλλά θα λέγαμε πως έχει όνειρο να του μοιάσει.

«Ο Κέβιν Ντουράντ είναι φυσικά ένας από αυτούς (σ.σ τα πρότυπα μου), μιλώντας για τη νέα εποχή του ΝΒΑ. Ο Τόνι Κούκοτς από τους παλιούς», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Αναμφίβολα θα ήθελε να τον είχε συμπαίκτη, ωστόσο του αρκεί που θα είναι έστω στην ίδια διοργάνωση και γιατί όχι κάποια στιγμή να παίξουν μαζί… Για την ώρα όπως δήλωσε και εκείνος γνωρίζει τι θα κάνει: «Ξέρω πως θα προσφέρω πολλή ενέργεια. Ό,τι μου ζητήσουν θα το κάνω. Θα δουλέψω στο 100% για να βοηθήσω την ομάδα μου, ό,τι και να σημαίνει αυτό».

Τα υπόλοιπα από τον Σέρβο στο παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ