Κιντ – «Να ελαχιστοποιήσουμε την σωματική καταπόνηση του Ντόντσιτς»

Κιντ – «Να ελαχιστοποιήσουμε την σωματική καταπόνηση του Ντόντσιτς»

Ο Τζέισον Κιντ ρωτήθηκε για τη διαχείρηση στον Λούκα Ντόντσιτς τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες και ξεκαθάρισε ότι θέλει να τον προστατεύσει όσο γίνεται.

Οι Ντάλας Μάβερικς μπαίνουν στην εποχή του Τζέισον Κιντ, με τον πρώην άσο τον Τεξανών να αναλαμβάνει τα ηνία τους αντικαθιστώντας τον Ρικ Καρλάιλ. Ο νέος κόουτς των «Μαβς» καλείται να διαχειριστεί τον Λούκα Ντόντσιτς, προσέχοντας ώστε να μείνει σε φόρμα για όλη τη σεζόν.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρωταθλητής του 2011 έκανε φανερές ντις προθέσεις του να «αποφορτίσει τον Σλοβένο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Βλέποντας τους περσινούς αριθμούς του και το πόση ώρα είχε την μπάλα στα χέρια του και πόσα έπρεπε να κάνει για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σουτ για την ομάδα, ήταν απίστευτο.

Δεν θα πάρουμε την μπάλα από τα χέρια του εντελώς, επειδή είναι πολύ καλός όταν παίζει με αυτό τον τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Να τον βάλουμε στο γήπεδο σε τέτοιες καταστάσεις, διαφορετικές θέσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την κούραση και την πίεση που θα υπάρχει στο σώμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντόντσιτς έπαιρνε το 35% των κατοχών των Μάβερικς στην κανονική σεζόν του 2021, με τον αριθμό να ανεβαίνει στο 39.9% στα playoffs, οπότε το σκεπτικό του «προσέχω για να έχω» αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην παρουσία του Λoύκα στην post season, όπου πρέπει να έχει δυνάμεις για τα κρίσιμα και να μην «σκάσει».

Αν έκανε πάταγο πέρυσι με τόση κούραση φανταστείτε τι θα κάνει αν έχει τις απαραίτητες ανάσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ