Μπακς 95-Σέλτικς 108: Όργια από Τέιτουμ (46) και Γιάννη (44) και game 7 στον (ημι)τελικό της Ανατολής

Μπακς 95-Σέλτικς 108: Όργια από Τέιτουμ (46) και Γιάννη (44) και game 7 στον (ημι)τελικό της Ανατολής

Η βραδιά ήταν ιστορική για τον Γιάννη και το NBA του 21ου αιώνα- Οι Σέλτικς όμως είχαν διαφορετική γνώμη

Οι Σέλτικς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Βρέθηκαν και σε μια ιστορική βραδιά στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι μιας και ο Γιάννης είπε να συνδυάσει το game 6 με μια επίδοση που είχε να συμβεί σε playoffs από το 2001 και τον Σακίλ Ο Νιλ.

Απέδειξαν όμως ότι έχουν τον δικό τους super star. Τον διαστημικό Τζέισον Τέιτουμ που υπέγραψε τν 108-95 νίκη τους, την 3-3 ισοφάριση και την επιστροφή της σειράς στη Βοστόνη (Κυριακή, 22.30).

Έβαλε 44 ο Γιάννης και είχε και 20 ριμπάουντ (και 6 ασίστ, και 2 τάπες και 1 κλέψιμο). Και το αστέρι των Σέλτικς όμως δεν πήγε πίσω: 46 έγραψε το κοντέρ με 7/14 τρίποντα και 9 ριμπάουντ.
Και κάπως έτσι; Η παρτίδα κρίθηκε από τους υπόλοιπους καθώς οι αριθμοί των δύο κορυφαίων άσσων σχεδόν… αλληλοεξοντώθηκαν.

Οι Μπακς είχαν Κόνατον με 14 και Χολιντέι με 17. Ο Τέιτουμ όμως είχε τον Τζέιλεν Μπράουν με 22 (4/6τριπ) και Μάρκους Σμαρτ (21 με 5/7 τριπ). Και ουσιαστικά ήταν το supporting cast που έκανε την διαφορά. Η τριάδα των Σέλτικς έβαλε 89 από τους 108. Εκείνη των Μπακς έμεινε στους 75. Και μιας και οι υπόλοιποι ήταν κάτι σαν… παρατηρητές της κατάστασης; Προέκυψε το δεύτερο 3-3 στους φετινούς ημιτελικούς του ΝΒΑ (υπάρχει και εκείνο ανάμεσα σε Σανς και Μάβερικς).

Δείτε τη στατιστική του game 6 εδώ

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του τέταρτου break μιας σειράς που βρίσκεται στο 3-3 αλλά που οι δύο ομάδες έχουν νικήσει μόλις από ένα παιχνίδι στην έδρα τους.

Ο Γιάννης στα έξι ματς με αντίπαλους τους Σέλτικς μετράει ήδη τρεις σαραντάρες και συνολικά 212 πόντους (35,3 μ.ο) ενώ ειδικά απόψε είχε και ένα ξεγυρισμένο 14/15 βολές (όταν ως το game 6 είχε μόλις 60%). Είναι μια συγκλονιστική παρτίδα ανάμεσα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου και την καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ. Πλέον τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει η απάντηση για το ποιος θα πάει στον τελικό της Ανατολής (περιμένει ήδη το Μαϊάμι) και ποιος θα πάει… διακοπές.

Όπως και να έχει; Επιβεβαιώνεται πως αυτός ο ημιτελικός είναι κάτι σαν… τελικός

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ