Η σπουδαία κίνηση του Ντόντσιτς για τα θύματα του σχολείου στο Βελιγράδι (pic)

Η σπουδαία κίνηση του Ντόντσιτς για τα θύματα του σχολείου στο Βελιγράδι (pic)

Ο Λούκα Ντόντσιτς απέδειξε πως δεν είναι μόνος μεγάλος αθλητής, αλλά και μεγάλος άνθρωπος.

Το μακελειό στο Βελιγράδι, όταν 14χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του σκοτώνοντας οκτώ παιδιά και έναν φύλακα έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Ο Σλοβένος διεθνής σταρ του ΝΒΑ, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος είναι Σέρβος από την πλευρά του πατέρα του, δεσμεύτηκε να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της κηδείας των θυμάτων του μακελειού σε σχολείο του Βελιγραδίου.

Ο 24χρονος αρχηγός των Ντάλας Μάβερικς, με τέσσερις συμμετοχές σε All-Star Game, θα χρηματοδοτήσει επιπρόσθετα μέτρα ψυχολογικής υποστήριξης για τα παιδιά που επέζησαν από την τραγωδία καθώς και για το προσωπικό του σχολείου.

«Σας στηρίζω όλους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Ντόντσιτς στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Μέσω του ιδρύματός μου, αυτή τη στιγμή διερευνώ όλους τους τρόπους για να παρέχω βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη υποστήριξη σε όλους τους μαθητές, τις οικογένειες και τα σχολεία που επλήγησαν από τους πυροβολισμούς στο Δημοτικό Σχολείο «Vladislav Ribnikar»,» συνέχισε ο Λούκα Ντόντσιτς.

Οκτώ μαθητές (επτά κορίτσια και ένα αγόρι), καθώς και ο επιστάτης σκοτώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (3/5) στο δημοτικό σχολείο «Vladislav Ribnikar» στη σερβική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια συνελήφθη ένας 14χρονος έφηβος από αυτό το σχολείο, που θεωρήθηκε ύποπτος ότι προετοίμασε λεπτομερώς αυτό το μακελειό.

«Αυτός ο τραγικός πυροβολισμός στη Σερβία και η απώλεια πολλών ζωών, συμπεριλαμβανομένων των αθώων παιδιών, ραγίζει την καρδιά μου», πρόσθεσε ο Ντόντσιτς.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος ΝΒΑερ και δύο φορές MVP με τους Ντένβερ Νάγκετς Νίκολα Γιόκιτς επισήμανε: «Πρέπει να τους φροντίσουμε όλους. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που περνούν αυτές οι οικογένειες αυτή τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τέτοιο γεγονός στη Σερβία ποτέ πριν,» πρόσθεσε ο 28χρονος σέντερ.

Οι δύο ΝΒΑερ είχαν τοποθετηθεί πριν την ύπαρξη δεύτερου πυροβολισμού που σημειώθηκε αργά την Πέμπτη στην πόλη Μλάντενοβατς, νότια του Βελιγραδίου, κατά την οποία άλλα οκτώ θύματα έχασαν τη ζωή τους, όταν 21χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ με όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ο οποίος πυροβολούσε εν κινήσει από το όχημά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ