Στους Πίστονς ο Μόντι Γουίλιαμς με «χρυσό» συμβόλαιο

Στους Πίστονς ο Μόντι Γουίλιαμς με «χρυσό» συμβόλαιο

Ο Μόντι Γουίλιαμς συμφώνησε με τους Πίστονς.

Ο προπονητής Μόντι Γουίλιαμς συμφώνησε σε εξαετές συμβόλαιο αξίας 78,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, που αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε προπονητή στην ιστορία του ΝΒΑ, ανέφεραν πηγές του ESPN.

Ο 51χρονος Γουίλιαμς, απολύθηκε από τους Φοίνιξ Σανς τον Μάιο μετά από τέσσερις σεζόν ως προπονητής τους. Η κίνηση έγινε μετά τον αποκλεισμό των Σανς από τους Ντένβερ Νάγκετς στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης: Κρύο αίμα ο Μοντιέλ: Δύο πέναλτι, δύο κούπες (vid)

Ο Γουίλιαμς, ο οποίος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ τον Μάιο του 2022, είχε ρεκόρ 194-115 (62,8%) στην κανονική περίοδο και 27-19 στα playoffs για το Φoίνιξ. Μαζί του οι Σανς έκαναν ρεκόρ ομάδας με τις 64 νίκες τη σεζόν 2021-22 και έφτασαν στους τελικούς του NBA το 2021.

Στο Ντιτρόιτ, ο Γουίλιαμς θα αντικαταστήσει τον Ντουέιν Κέισι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της ομάδας τον Απρίλιο προκειμένου να αναλάβει ρόλο στο front office.

Ο Κέισι ήταν προπονητής του Ντιτρόιτ από το 2018, αλλά σε πέντε σεζόν η ομάδα είχε ρεκόρ 121-263 (31,5%). Το Ντιτρόιτ κατάφερε να προκριθεί μια φορά στα playoffs κατά τη διάρκεια της θητείας του, το 2018-19, αλλά ηττήθηκε με 4-0 από τους Μπακς στον πρώτο γύρο.

Οι Πίστονς έχουν επτά συνεχόμενες σεζόν με περισσότερες ήττες από νίκες. Τελευταία φορά που είχαν θετικό ρεκόρ ήταν τη σεζόν 2015/16 όταν τελείωσαν την κανονική περίοδο με 44-38.

Οι Πίστονς κατέχουν το Νο. 5 στο φετινό Draft.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ