«Ήθελα να αυτοκτονήσω, αλλά σκέφτηκα τα παιδιά μου»

«Ήθελα να αυτοκτονήσω, αλλά σκέφτηκα τα παιδιά μου»

Σοκαριστική ομολογία από εν ενεργεία ΝΒΑερ που αναφέρθηκε στις δύσκολες ψυχολογικά στιγμές που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν.

Η κατάθλιψη παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά σε επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι αν και στα μάτια των φιλάθλων φαίνεται να τα έχουν… όλα, εκείνοι περνούν πραγματικά δύσκολες στιγμές, με ορισμένες περιπτώσεις, (ευτυχώς λίγες) να έχουν ακόμα και τραγική κατάληξη.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και αυτή του Ντίον Γουέιτερς. Ενός γκαρντ με καλή θητεία στο ΝΒΑ στο οποίο αγωνίστηκε από το 2012 σε ομάδες όπως οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς.

Διαβάστε επίσης: Η παράξενη ιστορία που τραβάει τον Μίροτιτς από την αγορά και η Παρτιζάν που όλο… λεφτά δεν έχει

Το πέρασμα από τους Λέικερς ήταν πολύ σύντομο καθώς στα 28 του χρόνια το 2020 αποφάσισε νικημένος από την κατάθλιψη να αφήσει πίσω του το ΝΒΑ για να μην βουλιάξει εντελώς μέσα στα λιμνάζοντα νερά της κατάθλιψης. Έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο Bleacher Report, το πιο σημαντικό απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε παρακάτω:

«Απλά ένιωθα πως δεν περνάω καλά. Είχα τάσεις αυτοκτονίας, όμως σκέφτηκα ότι έχω παιδιά. Προτιμούσα να είμαι δυστυχισμένος σε όλη μου τη ζωή, πάρα να αφήσω τα παιδιά μου χωρίς πατέρα. Δεν ήθελα να βλέπω κανένα. Όλοι συνεχώς με ρωτούσαν τις ίδιες μαλακίες. Είμαι μόνος σε αυτή τη μάχη και θα συνεχίσω να προσπαθώ όσο αντέχω οικονομικά. Κάποιες φορές κοιμόμουν όλη μέρα. Δεν είχα τίποτα να περιμένω. Δεν πήγαινα καν για προπόνηση. Έδινα μια ψυχολογική μάχη.»

Πλέον στα 31 του, ο πάλαι ποτέ Νο.4 στο draft του ΝΒΑ το 2012, επιχειρεί να κάνει ένα restart στην καριέρα του στο ΝΒΑ, προσπαθώντας να αφήσει πίσω ότι τον ταλαιπώρησε και περιμένοντας μια ευκαιρία από κάποιο franchise, για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει αθλητικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ