«Η Euroleague… περιμένει τον Γκαρούμπα, αλλά η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι»

«Η Euroleague… περιμένει τον Γκαρούμπα, αλλά η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι»

Ένας πολλά υποσχόμενος Ευρωπαίος ψηλός, ο Ουσμάν Γκαρούμπα, ενδέχεται να επιστρέψει στην Ευρώπη με τη... μισή Euroleague να τον περιμένει και τη Ρεάλ να έχει το πάνω χέρι.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα, με ρίζες από Νιγηρία, έχει γεννηθεί στην Ισπανία και είναι μπασκετικό προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης στις οποίες θήτευσε από το 2017 έως το 2019. Πρόκειται για έναν φόργουορντ/σέντερ ύψους 2.03μ με τεράστια φυσική δύναμη και αθλητικότητα, κάτι που άρχισε να δείχνει βρίσκοντας σταδιακά χρόνο και ρόλο στη Ρεάλ την περίοδο 2019-2021.

Προσόντα όμως που μόλις στα 19 του χρόνια, το 2021, του έδωσαν το εισιτήριο για το ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς να τον επιλέγουν στο Νο.23 του Draft της χρονιάς εκείνης. Αγωνίστηκε για δύο σεζόν εκεί κατά τις οποίες σε 99 συμμετοχές είχε 12.2′ συμμετοχές και συνεισφορά 2.8 πόντων και 3.9 ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης: ΜακΚόλουμ για Σλούκα: «Πρέπει να δείξει κατανόηση, δεν είναι ότι δεν τον σέβονται»

Μετά από ένα trade φέτος το καλοκαίρι, ο Γκαρούμπα κατέληξε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι όπως αναφέρει η «As» δεν έχουν αποφασίσει αν θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί και μείνει ελεύθερος, αναμένεται να προκαλέσει έντονη κινητοποίηση στην Euroleague.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πλήθος ομάδων της διοργάνωσης καλοβλέπουν τον 21χρονο ψηλό που έχει ήδη 53 ματς στην Euroleague(!!) ως μια εξαιρετική προσθήκη για το παρόν αλλά ακόμα περισσότερο και για το μέλλον αφού τα καλύτερα χρόνια για τον Γκαρούμπα είναι ακόμα μπροστά του. Ωστόσο υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος στην περίπτωσή του καθώς αν αποφασίσει να επιστρέψει Ευρώπη και ειδικά στην Ισπανία, εκεί τον πρώτο λόγο τον έχει η πρώην του ομάδα, Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ