NBA: Οι Top-10 ελεύθεροι της αγοράς για όλα τα «γούστα» (vids)

NBA: Οι Top-10 ελεύθεροι της αγοράς για όλα τα «γούστα» (vids)

Δέκα περιπτώσεις παικτών από το NBA που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά και ταιριάζουν σε όλες τις θέσεις και όλα τα... γούστα.

Η σεζόν στο NBA έχει ολοκληρωθεί, οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή και πλέον οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας χρονιάς.

Τα περισσότερα μεγάλα ονόματα έχουν ήδη υπογράψει τα… φουσκωμένα συμβόλαιά τους, ωστόσο στην ατελείωτη δεξαμενή παικτών υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά και αναζητούν ακόμα την επόμενη ομάδα τους, περιμένοντας καρτερικά μια πρόταση που θα τους κρατήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ή θα αναζητήσουν άλλες (ευρωπαϊκές) πολιτείες για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Το «10» μάζεψε δέκα ενδιαφέρουσες τέτοιες περιπτώσεις για όλα τα «γούστα» και σας τις παρουσιάζει.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ώρα να πατήσει γκάζι…

Γκόραν Ντράγιτς

Ο Σλοβένος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο 37χρονος πλέον γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 7 παιχνίδια την περασμένη σεζόν με τα «Ελάφια» στα οποία μέτρησε 5.6 πόντους, 1.7 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ, ενώ προηγουμένως με τους Σικάγο Μπουλς είχε κατά μέσο όρο 6.4 πόντους και 2.7 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής, σε 51 παιχνίδια πριν αποδεσμευτεί. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στους Μαϊάμι Χιτ για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Κέντρικ Ναν

Ένας παίκτης που ξεχωρίζει κυρίως για το καλό του σουτ, την ικανότητά του στα ντράιβ και τον χειρισμό της μπάλας, αλλά όχι τόσο για τις αμυντικές του ικανότητες. Ο 28χρονος Ναν είχε το καλύτερο διάστημα του στο NBA τη διετία 2019-2021 με τη φανέλα των Χιτ, ωστόσο ακολούθησε ένα πρόβλημα στο γόνατο, που τον πήγε πίσω. Τη φετινή σεζόν βρέθηκε από τους Λέικερς στους Γουίζαρντς με τους οποίους σε 31 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 7,5 πόντους με 39.2% στα τρίποντα, 1,8 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ.

Τι Τζέι Γουόρεν

Ο 29χρονος φόργουορντ μοίρασε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε Νετς και Σανς, έχοντας με τη φανέλα της ομάδας του Φοίνιξ 4.2 πόντους, 0.7 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ σε 16 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αυτό είναι κάτι που τον κράτησε πίσω, με αρκετές ομάδες του NBA να δυσκολεύονται να του προσφέρουν το επόμενο συμβόλαιο υπό το φόβο να μείνει εκτός. Είναι ελεύθερος και ψάχνει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σερτζ Ιμπάκα

Ο 33χρονος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από την Πρωτοχρονιά, είχε μέσο όρο 4,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 11,6 λεπτά σε 16 αναμετρήσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς τη φετινή σεζόν. Έχει μέσους όρους καριέρας 12 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 1,9 μπλοκ σε 919 αγώνες σε 14 σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ορλάντο Μάτζικ, Τορόντο Ράπτορς, Λος Άντζελες Κλίπερς και Μιλγουόκι Μπακς, ενώ είναι ο ενεργός ηγέτης του ΝΒΑ σε μπλοκ με 1.759 στην καριέρα του. Φαίνεται ότι έχει ήδη προταθεί σε αρκετές ομάδες από την Ευρώπη από τον ατζέντη του.

Τζορτζ Χιλ

Ο Τζορτζ Χιλ, στα 37 του χρόνια μπορεί να έχει πλέον πίσω του τα πολύ καλά του χρόνια και τη μεγάλη καριέρα, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης χαρισματικός που στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε Μιλγουόκι και Πέισερς, μετρώντας συνολικά σε 46 παιχνίδια, 5 πόντους με 35,8% στο τρίποντο, 2,4 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ.

Φρανκ Καμίνσκι

Ο 30χρονος ύψους 2.13μ σέντερ, έχει μια αρκετά καλή πορεία στο ΝΒΑ για 8 σεζόν, κατά τις οποίες έχει αγωνιστεί για τους Σάρλοτ Χόρνετς, Φοίνιξ Σανς, Ατλάντα Χοκς και Χιούστον Ρόκετς. Η τελευταία του σεζόν ωστόσο ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ του σε 36 ματς μέ μόλις 6.5′ χρόνο συμμετοχής και συνεισφορά 2.5 πόντων και 1.4 ριμπάουντ. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ις Σμιθ

Ο πρωταθλητής με τους Νάγκετς κυκλοφορεί ελεύθερος. Ένας πραγματικός γυρολόγος του ΝΒΑ, από το 2010 που δεν επελέγη στο ντραφτ, έχει περάσει από 13 διαφορετικές ομάδες. Με τους Νάγκετς τη φανέλα των οποίων φόρεσε για 43 ματς στην κανονική περίοδο, σημείωσε 2,5 πόντους, 2,3 ασίστ και 1,3 ριμπάουντ σε 9,3 λεπτά ανά αγώνα, ενώ στα playoffs έπαιξε ελάχιστα.

Φρανκ Ντιλικινά

Ο 24χρονος Γάλλος, που επιλέχθηκε στο Νο8 του ντραφτ το 2017 από τους Νικς, αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, ωστόσο δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί και να κερδίσει χρόνο στο rotation της ομάδας του Λούκα Ντόντσιτς. Τη φετινή σεζόν σούταρε με 36,4% στο τρίποντο.

Σβι Μίχαϊλιουκ

Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στον Ουκρανό. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη που βρίσκεται στη free agency και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού που ψάχνει έναν παίκτη με τα δικά του στοιχεία. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ξεκίνησε με τη φανέλα των Νικς και τελείωσε με τους Χόρνετς, με τους οποίους μέτρησε 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο, σε 19 εμφανίσεις.

Άαρον Χόλιντεϊ

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο αδερφός του Τζρου των Μιλγουόκι Μπακς είναι κλασικός πλέι μέικερ, που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του αλλά και τους άλλους, ενώ διαθέτει και αρκετά αξιοπρεπές σουτ με 37,7% στην καριέρα του. Τη φετινή σεζόν σε 63 εμφανίσεις με τους Ατλάντα Χοκς είχε 3.9 πόντους (με 40.9% στα τρίποντα), 1.4 ασίστ και 1.2 ριμπάουντ σε 13.4 λεπτά ανά αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ