Τα ρούκι του NBA που θα ξεχωρίσουν την φετινή σεζόν (vids)

Τα ρούκι του NBA που θα ξεχωρίσουν την φετινή σεζόν (vids)

Πέντε πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που αναμένεται να μας απασχολήσουν την εφετινή σεζόν.

Αναμφίβολα ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αποτελεί το νούμερο ένα πρόσπεκτ στο NBA με τις ενδείξεις  να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές για το μέλλον του στο κορυφαίοι πρωτάθλημα του κόσμου. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο ψηλό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί  από πολλούς ως το καλύτερο καλύτερο πρόσπεκτ μετά τον Λεμπρόν Tζέιμς και το μακρινό 2003. Ο 19χρόνος Γουεμπανιάμα διαθέτει ένα τεράστιο κορμί ύψους 2,26 μ., με άνοιγμα χεριών στα 2,43 μ. και με βάρος μόλις 96 κιλά.

Είναι ένας πλέι μέικερ φυλακισμένος στο κορμί ενός επιβλητικού σέντερ, ένας καταπληκτικός σουτέρ έξω από τη γραμμή των 6,75 μ., ένας «πύργος» με μάτια στην πλάτη, που μπορεί να τρέχει, να πασάρει, να σουτάρει, να καρφώνει και να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεν θα μπορούσε ο Γουεμπανιάμα να έχει καλύτερο μέντορα από τον Γκρέκ Πόποβιτς, τον θρύλο και προπονητή τον Σαν Αντόνιο Σπερς, ο οποίος θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει ο 19χρονος σέντερ.

O δεύτερος παίκτης που αναμένεται να κάνει θόρυβο με τις εμφανίσεις του είναι ο Tζέιμι Χακέζ Τζούνιορ, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο δεκαοκτώ του εφετινού ντραφτ από τους Μαϊάμι Χιτ. Ο 22χρονος κατάγεται από την Αμερική έχει ύψος 1 μέτρο και 98 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ. Στην κολεγιακή του σταδιοδρομία αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο του UCLA της Καλιφόρνια έχοντας την περσινή σεζόν  17,8 πόντους, 2,4 ασίστ, 8,2 ριμπάουντ, 31,7% ποσοστό στα σουτ τριών πόντων και 77% στις βολές.

Ο Χακέζ την περσινή σεζόν αναδείχθηκε Pac-12 Player of the Year ‘όντας ο δεύτερος παίκτης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο Pac-12 All-Defensive Team τη δεκαετία του 2000 για λογαριασμό του πανεπιστημίου UCLA μετά τον Kέβιν Λοβ το 2008. Ο 22χρονος πλέον παίκτης τον Χιτ διακρίνεται και για τα αμυντικά του χαρακτηριστικά, καθώς έχει συμπεριληφθεί δις στην Pac-12 All-Defensive Team.Ένας παίκτης πολυεργαλείο στα χέρια του προπονητή των Χιτ Έρικ Σποέλστρα, ο οποίος θα προσφέρει βοήθειες και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

O επόμενος ρούκι παίκτης που θα απασχολήσει είναι ο Άντονι Μπλακ , ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο έξι του εφετινού ντραφτ, για λογαριασμό των Ορλάντο Μάτζικ.Eίναι 19 ετών, έχει ύψος 2,01 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση του γκαρντ. Τη μία και μοναδική σεζόν που αγωνίστηκε στο κολλέγιο και συγκεκριμένα στο κολλέγιο του Αρκάνσας είχε κατά μέσο όρο 12,1 πόντους, 3,9 ασίστ, 5,1 ριμπάουντ, 30,1% στα τρίποντα και 70,5% στις βολές.

Επίσης, είχε 2,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο,  δείχνοντας ότι πρόκειται και έναν καλό αμυντικό που γνωρίζει πότε είναι σε θέση να κλέψει την μπάλα. Ακόμη, το ύψος του (2,01 μέτρα) θα αποτελέσει πλεονέκτημα στην επίθεση των Μάτζικ, καθώς μπορεί να ποστάρει εύκολα  τα αντίπαλα γκαρντ, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα.

‘Eνας ακόμη  πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης που έχει όλα τα φώτα να κάνει μια καλή ρούκι σεζόν είναι ο Καμ Γουίτμορ, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο 20 του εφετινού ντραφτ από τους Χιούστον Ρόκετς. Ο Γουίτμορ είναι 19 ετών αγωνίζεται τόσο στη θέση του σμολ φόργουορντ όσο και σε αυτή του πάουερ φόργουορντ και έχει ύψος 2,01 μέτρα. Ακόμη, λογίζεται από πολλούς ως το φετινό «κλέψιμο» του ντραφτ καθώς οι προβλέψεις έδειχναν, ότι  αναμένεται να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, ωστόσο ο τραυματισμός που αποκόμισε στην έναρξη της περσινής σεζόν στον αντίχειρα τον πήγε πίσω.

Mε το κολλέγιο του Βιλανόβα είχε κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, σουτάροντας με 34,3% στο τρίποντο και 70,3% στις βολές. Ο 19χρονος φόργουορντ στην ανανεωμένη ομάδα του Χιούστον αναμένεται να βρει χρόνο συμμετοχής και να αποδείξει μέσα στο παρκέ, ότι άξιζε να επιλεχθεί σε ένα νούμερο καλύτερο από το 20, όπου και επιλέχθηκε στο εφετινό ντραφτ, πράγμα που επιβεβαίωσε στο summer league, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά

Ο Σκουτ Χέντερσον είναι ένας ακόμη πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης, ο οποίος προβλέπεται να κάνει την διαφορά. Επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του εφετινού ντραφτ, για λογαριασμό των Πορτλάντ Μπλέιζερς. Ο Χέντερσον είναι 19 ετών, αγωνίζεται στη θέση του πλέιμεικερ και έχει ύψος 1 μέτρο και 91 εκατοστά.

Ο Xέντερσον επιλέχθηκε χωρίς να έχει αγωνιστεί σε κάποιο κολλέγιο, πράγμα που επιβεβαιώνει πόσο μεγάλο πρόσπεκτ αποτελεί για τους Μπλέιζερς ειδικότερα αλλά και για το NBA γενικότερα. Από  το 2021 αγωνίζεται στη  NBA G League Ignite μια αναπτυξιακή ομάδα με σκοπό την εξέλιξη των παικτών. Κατά μέσο όρο είχε 17,6 πόντους, 6,4 ασίστ, 5,1 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα.

Μάλιστα αγωνίστηκε τον περσινό Οκτώβρη σε αγώνα επίδειξης ενάντια στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα κάνοντας μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση με  28 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ ενώ ακόμη συμμετείχε στο περσινό all star game και στο rising stars challenge με την ομάδα του Τζέισον Τέρι.

Παρά την απογοήτευση που επικρατεί στο Πορτλαντ, εξαιτίας της φυγής, του Λίλαρντ, ο Χέντερσον έχει  το ταλέντο και τις ικανότητες να κάνει τους φιλάθλους των Μπλέιζερς να ξεχάσουν πολύ γρήγορα τον Λίλαρντ και να δουν στα μάτια του τον επόμενο ηγέτη της ομάδας

Απολαύστε τις καλύτερες φάσεις των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών:

Επιμέλεια: Βασίλης Μανσόλας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ