Toronto Raptors Season Preview

Toronto Raptors Season Preview

Οι Raptors παίζουν τα ρέστα τους.

Δεν ξέρω αν υπάρχει βασιλιάς στην ιστορία της ανθρωπότητας που να έχει κατορθώσει να σταθεί ισότιμα απέναντι στο σύνολο των υπηκόων του. Πάντοτε υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες – κοινωνικές μερίδες περισσότερο ευνοημένες από την εκάστοτε διακυβέρνηση και άλλες που αναλαμβάνουν να πληρώσουν δυσανάλογο τίμημα από αυτό που πιθανώς να τους αντιστοιχεί. Δυστυχώς το συγκεκριμένο φαινόμενο απαντάται με τρομακτική συχνότητα, καθώς σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανθρώπινη ψυχολογία. Οι Toronto Raptors έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι – ο βασιλιάς James δεν τους έχει αφήσει πραγματικά σε χλωρό κλαρί την τελευταία τριετία. Το χειρότερο βέβαια δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τους κερδίζει: ο Lebron χαμογελάει, σουτάρει με το αριστερό χέρι, ευστοχεί σε προσπάθειες με αδιανόητο βαθμό δυσκολίας, όντας πεπεισμένος πως οι θεοί του μπάσκετ έχουν ήδη προαποφασίσει την κατάληξη της αναμέτρησης. Το μόνο που μένει για τους Καναδούς είναι να περιμένουν μαρτυρικά την κόρνα της λήξης.

Που τους αφήσαμε

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι Raptors βελτιώνονται συνεχώς. Μετράνε πέντε συνεχόμενες παρουσίες στα playoffs, ενώ κάθε χρόνο καταφέρνουν να αυξήσουν – έστω και λίγο – τις συνολικές τους νίκες. Την περασμένη σεζόν τερμάτισαν με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας στην υπόλοιπη λίγκα πως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή για να κάνουν το παραπάνω βήμα. Ο Lebron ωστόσο είχε διαφορετική άποψη. Ο νέος αποκλεισμός από τους Cavaliers – μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας – στοίχησε αρκετά στον οργανισμό και αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του franchise. Ο Dwane Casey μετακόμισε στο Detroit, αφήνοντας πίσω του ένα εξαιρετικό σύνολο που δεδομένα θα πρωταγωνιστήσει στην Ανατολή.

Ποιοι ήρθαν

Οι Καναδοί προχώρησαν σε μια κίνηση που περιέχει κάμποσο ρίσκο: απέκτησαν με ανταλλαγή τον Kawai Leonard από τους Spurs, έναν αθλητή που φρόντισε πέρσι να χαλάσει εντελώς την εικόνα του καλού παιδιού που με τόση επιμέλεια έχτιζε από το ξεκίνημα της καριέρας του. Η απόφαση του να κάτσει εκτός ολόκληρη την σεζόν – χωρίς προφανή λόγο – σίγουρα δεν αποτελεί εχέγγυο για τον επαγγελματισμό του. Αργότερα φυσικά δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί στους Lakers, το οποίο εξηγεί (όχι δικαιολογεί) εν μέρει το εν λόγω γεγονός. Το στοίχημα με τον Leonard (μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι) είναι αντίστοιχο με εκείνο των Thunder και του Paul George. Στην μια περίπτωση η ομάδα κέρδισε. Μένει να φανεί τι θα γίνει και στην άλλη. Οι πιθανότητες πάντως δεν μοιάζουν καλές για το Toronto.

Επιπλέον απέκτησαν τους Danny Green και Greg Monroe ώστε να μπαλώσουν κάποιες τελευταίες τρύπες στο ρόστερ τους.

Ποιοι έφυγαν

Το τίμημα της ανταλλαγής ήταν ο DeMar DeRozan και ο νεαρός Αυστριακός Jakob Poeltl. Κομματάκι άδοξο τέλος για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του franchise, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά συμβαίνουν συχνά πυκνά στον αθλητισμό. Ας ελπίσουμε η καινούρια του στέγη να αποδειχθεί πολύ πιο φιλόξενη.

Στόχος

Οι Raptors στοχεύουν ξεκάθαρα στους τελικούς του ΝΒΑ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πραγματοποιούσαν μια τόσο υψηλού ρίσκου κίνηση. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα μεταφραστεί αυτόματα ως αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ