Κλέι Τόμπσον: Σουτέρ ετών 29 (vids)

Κλέι Τόμπσον: Σουτέρ ετών 29 (vids)

Ένα μικρό αφιέρωμα στον σούπερ σταρ των Golden State Warriors με αφορμή τα 29α γενέθλια του.

Ο Klay Thompson γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1990, στην πόλη του Los Angeles. Αμφότεροι οι γονείς του προέρχονταν από τον χώρο του αθλητισμού – η μητέρα του είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με το βόλεϊ, ενώ ο πατέρας του υπήρξε η πρώτη επιλογή στο draft του ΝΒΑ το 1978.

Είναι σαφές ότι ο Thompson διέθετε όλα εκείνα τα κατάλληλα ερεθίσματα από το άμεσο κοινωνικό του περιβάλλον, ώστε να ακολουθήσει με τη σειρά του μια καριέρα στον αθλητισμό. Το σπορ που τον κέρδισε ήταν φυσικά το μπάσκετ, με τον πρωταγωνιστή μας να στρέφεται από μικρή σχετικά ηλικία σε μια πορεία ανάλογη με εκείνη της οικογένειας του. Επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί στην αμερικάνικη λίγκα. Σε αυτήν την περίπτωση, «το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από την μηλιά» όπως ο αναφέρει ο σοφός λαός μας.

Το σπάνιο ταλέντο του στάθηκε αρκετό για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Φοίτησε για τρία έτη στο πανεπιστήμιο της Washington και έπειτα, άνοιξε τα φτερά του για το ΝΒΑ. Οι Warriors τον διάλεξαν στο νούμερο #11 το 2011, με την συνέχεια να είναι λίγο πολύ γνωστή. Πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 29 του έτη και έχει ήδη να επιδείξει, μια καριέρα γεμάτη ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Τρεις φορές πρωταθλητής με το Golden State, πέντε φορές All Star, νικητής του διαγωνισμού τριπόντων και χρυσός Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό, πως εάν δεν υπήρχε ένας τύπος με το όνομα Steph Curry, τότε πιθανώς σήμερα θα αναφερόμασταν στον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος.Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια του, ας θυμηθούμε παρέα ορισμένα από τα ρεκόρ τα οποία έχει κατορθώσει να καταρρίψει.

Θα ξεκινήσουμε με το παιχνίδι του περασμένου Οκτωβρίου κόντρα στους Chicago Bulls, όταν ο Thompson ευστόχησε σε 14 ολόκληρα τρίποντα, στο δρόμο για τους 52 συνολικά πόντους εκείνης της βραδιάς. Η επίδοση του, προφανώς δεν έχει προηγούμενο.

Συνεχίζουμε με το ματς απέναντι στους Sacramento Kings της σεζόν 2014-2015 και τους 37 πόντους που κατάφερε να σημειώσει, σε ένα μόλις δωδεκάλεπτο. Αδιανόητα πράγματα από ένα τύπο που αν ζεσταθεί από την περιφέρεια, μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Για το τέλος, η προσωπικά αγαπημένη του εμφάνιση. Βρισκόμαστε στο 2016 και στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Στον έκτο αγώνα της σειράς, οι Warriors αντιμετωπίζουν το φάσμα του αποκλεισμού. Ο πρωταγωνιστής μας αναλαμβάνει τον ρόλο του «από μηχανής θεού» και δίνει μια από τις καλύτερες μπασκετικές παραστάσεις, των τελευταίων χρόνων στα playoffs. 41 πόντοι μαζί με 11 εύστοχα τρίποντα. Χρόνια πολλά Klay Thompson.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ