Το ντέρμπι κορυφής της Δυτικής Περιφέρειας βάφτηκε στα χρώματα των πρωταθλητών (vids)

Το ντέρμπι κορυφής της Δυτικής Περιφέρειας βάφτηκε στα χρώματα των πρωταθλητών (vids)

Οι Warriors έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους φιλόδοξους Nuggets. Ταυτόχρονα ο DeMarcus Cousins πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση.

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ βαδίζει σιγά σιγά στη λήξη της κανονικής διάρκειας, καθώς σε δύο περίπου εβδομάδες οι περισσότεροι σύλλογοι θα ριχτούν στη μάχη των playoffs.

Σε αμφότερες τις περιφέρειες η κατάσταση σχετικά με την οκτάδα φαίνεται πως έχει σχηματοποιηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη ορισμένες θέσεις που αναζητούν τους υποψήφιους μνηστήρες τους. Μία από αυτές είναι και η κορυφή της Δυτικής περιφέρειας, η οποία με βάση τα τωρινά δεδομένα προσφέρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στις τρεις πρώτες φάσεις της postseason. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, το πρόσφατο σπουδαίο ντέρμπυ ανάμεσα στους Golden State Warriors και τους Denver Nuggets είχε αποκτήσει ξαφνικά, μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο νικητής του εν λόγω παιχνιδιού, θα επιβραβευόταν με το απόλυτο έπαθλο – την μοναξιά της κορυφής.

Η φετινή χρονιά των Nuggets διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός αληθινού παραμυθιού. Το καλοκαίρι, κανείς δεν περίμενε ότι θα παρουσιαστούν τόσο ανταγωνιστικοί. Η πορεία τους είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων και τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύουν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Βέβαια οι Warriors αποτελούν μια ολότελα διαφορετική ιστορία. Το ταλέντο και η διάθεση συνήθως δεν επαρκούν απέναντι τους. Ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία παραδοσιακά ανάβουν στο φουλ τις μηχανές, καθώς προετοιμάζονται για τα επερχόμενα playoffs. Ο τρόπος που αυξομειώνουν την απόδοση τους στο γήπεδο, ουσιαστικά ανάλογα με τα κέφια τους, είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι κανένας δεν μπορεί να τους απειλήσει. Προσέξτε για παράδειγμα τη γλώσσα του σώματος του Curry, στο παρακάτω βίντεο.

Ο Steph δείχνει να βαριέται – στέκεται ακίνητος στην κορυφή του τριπόντου και μοιάζει να έχει παρατήσει τη φάση. Ξαφνικά μετακινείτε αστραπιαία στα πλάγια, περνάει μέσα από ένα screen και σουτάρει ανενόχλητος για τρεις. Οι δύο τελευταίες ράθυμες σεζόν των Πολεμιστών, συνοψίζονται σε ένα και μόνο στιγμιότυπο. Πέρσι φυσικά κόντεψαν να την πατήσουν από τους Rockets. Φέτος μετά και την προσθήκη του DeMarcus Cousins, προσωπικά δεν βλέπω ποιος μπορεί να τους εκθρονίσει.

Μιας λοιπόν και αναφερθήκαμε στον Boogie, αξίζω νομίζω να συζητήσουμε για την σταδιακή πρόοδο που έχει επιδείξει από την στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Όσο περνάει ο καιρός, ο θηριώδης Center αρχίζει να αισθάνεται ολοένα και πιο άνετα εντός της επίθεσης των πρωταθλητών. Κόντρα στο Denver πραγματοποίησε πιθανότατα την πιο γεμάτη φετινή του εμφάνιση: σκόραρε 28 πόντους, μάζεψε 12 rebounds και μοίρασε πέντε assists.

Επιπλέον έπαιξε καταπληκτική άμυνα επάνω στον Nikola Jokic, αναγκάζοντας τον να παραμείνει σε ρηχά νερά. Μάλιστα όταν το ματς είχε πια κριθεί, θέλησε να τρολάρει τον αντίπαλο του με αυτή την χαρακτηριστική κίνηση – υποδηλώνοντας έτσι πως κατάφερε να τον «εξαφανίσει».

Απολαύστε τα επιτεύγματα του, στο βίντεο που ακολουθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ