Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των playoffs

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των playoffs

Πως οι Los Angeles Clippers επέστρεψαν από το -31 και κέρδισαν τους πρωταθλητές μέσα στο σπίτι τους.

Οι Golden State Warriors είναι πολύ «μυστήρια τρένα» που λέμε και στο χωριό μου. Ώρες ώρες σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι ικανοί να διαλύσουν κυριολεκτικά τον οποιοδήποτε, ενώ άλλες φορές πως μπορούν να ηττηθούν από ομάδες που συμμετέχουν στη λίγκα των Φιλιππίνων στις οποίες ελάχιστοι αθλητές ξεπερνάνε σε ύψος τα δύο μέτρα. Παρεμπιπτόντως το άθλημα είναι περισσότερο ανεπτυγμένο από όσο νομίζουμε στις Φιλιππίνες. Δεν τις ανέφερε τυχαία. Τέλος πάντων.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Τα καλά νέα είναι, πως οι Πολεμιστές δείχνουν σιγά σιγά να προσαρμόζονται στα αμυντικά τρικ που μεταχειρίζονται οι αντίπαλοι, ώστε να τους αντιμετωπίσουν. Εδώ και δύο περίπου χρόνια, άπαντες επιλέγουν ουσιαστικά να αγνοούν τον Draymond Green στο τρίποντο, μένοντας προς τα μέσα για να σκεπάσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι. Βέβαια εξαιτίας της εν λόγω τακτικής, ο Curry είναι απολύτως ελεύθερος να εκτελεί αυτό το midrange σουτ όλο το βράδυ.

Κακά τα ψέματα όταν το Golden State αποφασίζει να αγωνιστεί σοβαρά, αντιπροσωπεύει ένα σύνολο που έχει αναγάγει σε επιστήμη την κυκλοφορία της μπάλας και την ταυτόχρονη κίνηση μακριά από αυτήν. Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το πρόβλημα είναι ότι ο οργανισμός παρουσιάζει συχνά πυκνά, ορισμένες ανεξήγητες διακυμάνσεις στα επίπεδα προσπάθειας που καταβάλει στο γήπεδο. Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία της «αδιάφορης» κανονικής περιόδου – τα playoffs έχουν ήδη ξεκινήσει. Η ανεπιθύμητη αυτή «συνήθεια», τους έχει κοστίσει αρκετά κατά το πρόσφατο παρελθόν. Τις προάλλες μάλιστα την πάτησαν για τα καλά, από τους μαχητικούς Clippers. Παρά το γεγονός πως βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 31 ολόκληρους πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κατόρθωσαν να χάσουν τελικά το παιχνίδι. Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη ανατροπή, αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία των playoffs.

Για να συμβεί χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν διάφορα όμορφα πραγματάκια, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Αρχικά ο Patrick Beverly έπαιξε ασφυκτικά άμυνα επάνω στον Kevin Durant, με αποτέλεσμα να τον εκνευρίσει, να ανακόψει τον ρυθμό του και να τον περιορίσει σε μόλις οκτώ πόντους στο ημίχρονο.

Αφετέρου σημαντική κρίνεται η συνεισφορά του υποτιμημένου JaMychal Green, ο οποίος με μια σειρά από hustle plays έγειρε λίγο περισσότερο την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς την ομάδα του. Σε όλα αυτά βέβαια συνέβαλε και η αδιανόητη απροσεξία των γηπεδούχων, που υπέπεσαν σε 14 επιζήμια λάθη στα τελευταία 19 λεπτά του αγώνα.

Τέλος, οφείλουμε να αναφερθούμε και στον συγκλονιστικό Lou Williams. Ο Αμερικάνος guard πήρε κυριολεκτικά φωτιά στην επανάληψη, φορτώνοντας το καλάθι των πρωταθλητών με 26 πόντους στην επανάληψη. Έπειτα από όλα αυτά, οι Warriors βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να κατέχουν δύο αρνητικά ρεκόρ. Αποτελούν το μοναδικό franchise που επέτρεψε σε αντίπαλο να επιστρέψει από το -31 στα playoffs. Παράλληλα κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκαν πριν δύο σεζόν από τους Cleveland Cavaliers, ενώ προηγούνταν με 3-1 στη σειρά των παιχνιδιών.

ΥΓ. Τα βίντεο προέρχονται από τα κανάλια BballBreakdown και HeatCheck.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ