Η ώρα του Kawai Leonard (vid)

Η ώρα του Kawai Leonard (vid)

Ο Kawai Leonarnd είναι και πάλι εδώ και έχει πάρει από το χέρι τους Raptors. Το «10» αναλύει την εκπληκτική εμφάνιση του Klaw κόντρα στους Orlando Magic.

Μετά τον πρώτο αγώνα και την φοβερή επικράτηση των Orlando Magic στον Καναδά, οι φίλαθλοι των Toronto Raptors πρέπει να έπαθαν μια μικρή κρίση πανικού. Το φαινόμενο είναι μάλλον συνηθισμένο – στις περιπτώσεις που η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε δύο ομάδες κρίνεται σημαντική, αποδίδεται πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα ενδεχόμενο «στραβό» αποτέλεσμα, από αυτή που κανονικά του αρμόζει. Νομίζω ότι ο αναβρασμός είναι αδικαιολόγητος.

Οι Magic πραγματοποίησαν μια εξαιρετική σεζόν και άπαντες στον οργανισμό, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για το επίτευγμα της πρόκρισης στα playoffs. Έχει περάσει καιρός από τότε που συνέβη ξανά κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά το ταλέντο τους απλώς δεν επαρκεί για απειλήσει έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ανατολικής Περιφέρειας, που φιλοδοξεί να συμμετάσχει επιτέλους στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, γράφτηκαν πάρα πολλά αξιόλογα κείμενα σχετικά με την ανταλλαγή του Kawai Leonard και του DeMar DeRozan. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Leonard είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος, κυρίως λόγω της ικανότητας του να επιδρά στο παιχνίδι σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου. Οι προπονητές αναφέρουν συνέχεια, ότι η άμυνα είναι περισσότερο θέμα διάθεσης παρά ταλέντου. Οι κακές επιθετικά βραδιές, μπορούν να αντισταθμιστούν μέσω της άμυνας. Ο αληθινά σπουδαίος αμυντικός, παραμένει πάντοτε χρήσιμος για τους συμπαίκτες του.

Η περσινή του απουσία από το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, εξαιτίας των τραυματισμών αλλά και της κόντρας του με τους San Antonio Spurs, θεωρώ πως μας έχει οδηγήσει να ξεχάσουμε το πόσο καλός παίκτης είναι. Μιλάμε για τον τύπο που βρίσκεται σταθερά στην κορυφαία αμυντική τριάδα της λίγκας την τελευταία τετραετία – για τον αθλητή που ανάγκαζε ολόκληρο Lebron να βρίζει, κάθε φορά που πατούσε το πόδι του στο γήπεδο. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, διέλυσε στην κυριολεξία το κακόμοιρο Orlando, στη δεύτερη αναμέτρηση της μεταξύ τους σειράς. Σκόραρε 37 πόντους, κατέβασε τέσσερα rebounds και μοίρασε τέσσερις assists, σουτάροντας με το αδιανόητο 68,2%.

Ο Leonard ανέκαθεν αγαπούσε το midrange σουτ. Το shot chart του δεν έχει καμία σχέση με το περίφημο Moreyball, που κυριαρχεί ως μέθοδος κατανομής των προσπαθειών στο ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως με αυτό τον τρόπο, έχει μάθει να «χτίζει» σιγά σιγά τον ρυθμό του. Απέναντι στους Magic ξεκίνησε με πέντε εύστοχα συνεχόμενα σουτ μέσης απόστασης, τα οποία εκτελέστηκαν όλα από το ίδιο ακριβώς σημείο.

https://streamable.com/nawcn

Την τρέχουσα χρονιά η άμυνα του σίγουρα δεν βρίσκεται στο επίπεδο παλαιότερων ετών, εν μέρει λόγω του αυξημένου φορτίου που έχει αναλάβει στην επίθεση. Σε κάθε όμως περίπτωση, παραμένει πραγματικά επικίνδυνος για οποιοδήποτε αντίπαλο. Δείτε λίγο το παρακάτω στιγμιότυπο.

https://streamable.com/j3o2l

Οι φιλοξενούμενοι τρέχουν στον αιφνιδιασμό, με τον Kawai να αργεί να επιστρέψει στα μετόπισθεν. Ο D.J Augustin περνά το κέντρο με τη μπάλα, ενώ εκείνος δεν φαίνεται καν στο τηλεοπτικό πλάνο. Παρόλα αυτά κατορθώνει να εμφανιστεί εγκαίρως, ώστε να κλέψει την πάσα που προορίζεται για τον Φουρνιέ στο τρίποντο. Παιχταράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ