Η απάντηση του Slim Reaper

Η απάντηση του Slim Reaper

Ο Κέβιν Ντουράντ έδειξε στον Πάτρικ Μπέβερλι αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό των Λος Άντζελες Κλίπερς, ότι αυτός είναι το αφεντικό της σειράς.

Προσωπικά πάντοτε θεωρούσα κάπως άδικη, την ύπαρξη του αθλητή που ονομάζεται Κέβιν Ντουράντ. Αν υποθέσουμε ότι επιθυμούμε να σχεδιάσουμε σε κάποιο εργαστήριο την ιδανική σωματοδομή για τις ανάγκες του σύγχρονου μπάσκετ, δύσκολα θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το υπόδειγμα του KD. Μιλάμε για ένα τύπο που βλέπει τον κόσμο από τα 213 εκατοστά και ουσιαστικά, έχει τη δυνατότητα να επιτίθεται σαν περιφερειακός.

Εάν επιλέξεις να τον αντιμετωπίσεις με ψηλό παίκτη, τότε θα τον τραβήξει προς τα έξω και θα τον χτυπήσει στα πόδια. Εάν πάλι αναθέσεις το μαρκάρισμα σε guards, τότε απλώς θα σουτάρει από πάνω τους. Ο συνδυασμός μεγέθους, αδιανόητο μήκους και αψεγάδιαστης τεχνικής, μοιάζει too much για οποιοδήποτε αντίπαλο. Υποτίθεται ότι αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Ο πρωταγωνιστής μας αντιπροσωπεύει ένα διαρκές miss match. Ίσως για αυτό, του δόθηκε και το παρατσούκλι «Slim Reaper». Ο Kevin Durant είναι αναπόφευκτος, όπως ακριβώς ο Χάρος.

Μέχρι στιγμής βέβαια στις αναμετρήσεις κόντρα στους Clippers, δεν εκδήλωνε την συνηθισμένη επιθετικότητα του εντός παρκέ. Η σκληρή και ενοχλητική άμυνα του Patrick Beverly, είχε κατά κάποιο τρόπο πετύχει τον σκοπό της – Ο KD εμφανιζόταν διστακτικός, αναλάμβανε λίγες προσπάθειες και έμοιαζε να αποφεύγει τις πολλές επαφές. Για παράδειγμα παρατηρείστε στη φωτογραφία πόσο μακριά από το καλάθι υποδέχεται την μπάλα, αντί να πλησιάσει προς την αγαπημένη του περιοχή του elbow.

Ο Μπέβερλι είχε κατορθώσει να του «χαλάσει» το μυαλό, αναγκάζοντας τον να υποπέσει σε φθηνά επιθετικά φάουλ, σαν το παρακάτω.

Όλα αυτά φυσικά διαθέτουν και κάποια ορισμένα όρια. Στο προχθεσινό τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο πρωταγωνιστής μας αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, οδηγώντας τη σειρά πίσω στην «κανονικότητα». Μάλιστα είχε φροντίσει να μας προϊδεάσει για τι ακριβώς θα επακολουθούσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του αγώνα, δηλώνοντας με στόμφο ότι:« όλοι σας γνωρίζετε ποιος είμαι. Είμαι ο Κέβιν Ντουράντ.

Από την πλευρά τους, οι συμπαίκτες του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να τον τοποθετήσουν στα σημεία του γηπέδου που τόσο λατρεύει. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει μπασκετμπολίστας, που να μπορεί να κόψει αυτό το σουτ.

Συνεχή screen στην περιοχή του elbow, με στόχο να τον βοηθήσουν να συνδεθεί με το καλάθι.

Τα δύο αυτά στιγμιότυπα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν από τακτική σκοπιά. Στο πρώτο η γλώσσα του σώματος του Curry, υποδεικνύει ότι ετοιμάζεται να στήσει ένα screen. Οι Clippers φοβούνται τόσο πολύ αυτό το ενδεχόμενο και σπεύδουν αυτόματα στην αλλαγή. Κατά συνέπεια ο Slim Reaper βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με τον Landry Shamet – έναν δηλαδή πολύ αδύναμο αμυντικό. Στο δεύτερο ο πρωταγωνιστής μας δίνει αρχικά ένα screen στον Thompson, ο οποίος ανεβαίνει στο τρίποντο.

Η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από έναν καλά εκτελεσμένο αντιπερισπασμό. Αστραπιαία ο KD γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση – προσέξτε ότι ο Bogut πετάει τον Beverly εκτός τελικής γραμμής με το τεράστιο σώμα του – περνάει από το screen του Αυστραλού και ευστοχεί για δύο. Τελείωσε τον αγώνα με 38 πόντους, σε μόλις τρεις περιόδους. Φυσικά αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενεί καμία εντύπωση – όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Kevin Durant.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ