Τορόντο Ράπτορς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 118-109

Τορόντο Ράπτορς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 118-109

Οι Ράπτορς με άλλη μια σχεδόν αψεγάδιαστη ομαδική εμφάνιση μπήκαν με το δεξί στη σειρά των Τελικών του ΝΒΑ κόντρα στους Γουόριορς επικρατώντας με 118-109.

Η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία των Ράπτορς είναι γεγονός. Μέχρι την επόμενη που έλεγε και ο θρυλικός Νίκος Γκάλης…

Οι Καναδοί πέτυχαν την πρώτη νίκη τους σε φάση τελικών ΝΒΑ επικρατώντας με 118-109 των απερχόμενων πρωταθλητών, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον τρομερό Πασκάλ Σιάκαμ (30π/13/15 σουτ) και έδειξαν πως αυτή η σειρά μόνο περίπατος δεν θα είναι για τους Dubs.

Μετά τις πρώτες φάσεις του ματς, οι παίκτες του Νικ Νερς πήραν το προβάδισμα κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με +4 (25-21) και το ημίχρονο με +10 (59-49).

Οι Γουόριορς ήταν πάντα «εκεί γύρω» μην αφήνοντας τους Καναδούς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να αισθανθούν πως το ματς έχει τελειώσει. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της τελευταίας 5ετίας.

Ο Καουάι Λέοναρντ και η παρέα του όμως συνέχισαν να παίζουν με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο, δύναμη στην άμυνα, καθαρό μυαλό στις επιλογές στην επίθεση και πολύ θράσος, συστατικό απαραίτητο για τους άπειρους στην συντριπτική πλειοψηφία τους Ραπτορς.

Με τον τρόπο αυτό η διαφορά στην τρίτη περίοδο παρέμεινε στις παρυφές των 10 πόντων. Οι παίκτες του κόουτς Κερ αντέδρασαν και μείωσαν σε 90-87 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά στη συνέχει ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα σερί 10-1 υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο έφερε τη διαφορά στους 12 πόντους (100-88).

Διαφορά την οποία οι Ράπτορς διαχειρίστηκαν άψογα και έκαναν τελικά το 1-0 στη σειρά επικρατώντας καθαρά με 1189-109 κόντρα στους Γουόριορς και προδιαθέτοντάς μας για μια μεγάλη σειρά Τελικών.

Για τους νικητές ο Σιάκαμ έκανε ματς καριέρας (30π/7ριμπ/5 ασίστ), ο Λέοναρντ αν και πιο άστοχος από ότι μας έχει συνηθίσει, μίλησε όταν έπρεπε (23π/8 ριμπ/5 ασίστ), ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έδειξε για άλλη μια φορά το μπασκετικό του IQ έχοντας άλλη μια καταλυτικότατη εμφάνιση (20π/7 ριμπ).

Από την άλλη πέραν από την γνωστή… τριανδρία οι Γουόριορς δεν έβγαλαν άλλον πρωταγωνιστή. Κάρι (34π) και Τόμπσον (21π) ήταν και πάλι τα πρώτα βιολιά αν και δεν βρήκαν με ευκολία πλήθος περιφερειακών σουτ (7/15 και οι δύο μαζί), ο Γκριν έκανε το γνωστό ψυχωμένο παιχνίδι του (10π/10 ριμπ/10 ασίστ) αλλά πέραν τούτου ουδείς.

Φαίνεται πως η σειρά μπορεί να δυσκολέψει πολύ για τους πρωταθλητές αν δεν καταφέρει να μπει στην εξίσωση ο προερχόμενος από τραυματισμό Κάζινς και ο Ντουράντ που βρίσκεται ακόμα στα πιτς, αφού οι Ραπτορς όπως μας έδειξαν και στα ματς κόντρα στους Μπακς είναι… Λερναία Ύδρα.

 Τα δωδεκάλεπτα: 25-21, 34-28, 29-32, 30-28

https://youtu.be/wD8MJ11u-Rc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ