Ο Κάρι μιλάει για το τέλος της καριέρας του (pic)

Ο Κάρι μιλάει για το τέλος της καριέρας του (pic)

Ο Στεφ Κάρι, μίλησε για το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ και το τοποθέτησε χρονικά, βάζοντας… ημερομηνία λήξης στη λαμπερή καριέρα του.

Ο Στεφ Κάρι είναι ένας από τους αθλητές που άλλαξαν το μπάσκετ στο ΝΒΑ. Τόσο ατομικά όσο και μέσα από την ομάδα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Από ατομικής άποψης μας έδειξε πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς «τέρας» φυσικής μυϊκής δύναμης και να έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα για να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Ο ίδιο τα κατάφερε ανάμεσα στα θηρία με όπλο το μπασκετικό του IQ και το απίστευτο ταλέντο του στο σουτ, που ενίσχυσε με ατελείωτες ώρες δουλειάς στα παρκέ.

Όσον αφορά την ομάδα του, τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αυτός μαζί με μια προικισμένη φουρνιά παικτών και υπό τις οδηγίες του Στιβ Κερ, λάνσαραν το γρήγορο μπάσκετ με σωστές αποστάσεις στην επίθεση και αδιανόητους πολλές φορές αυτοματισμούς που συνήθως κατέληγαν σε ελεύθερα σουτ από τους Κάρι και Τόμπσον.

Όπλα αυτά ο Κάρι τα κατάφερε σε 10 χρόνια καριέρας, αφού ξεκίνησε στο ΝΒΑ στα 21 του χρόνια. Από την rookie season του το 2009 πολύ νερό έχει τρέξει στο αυλάκι και ο Κάρι έχει πλέον στα 31 του 694 ματς στο ΝΒΑ με 23.5 πόντους μέσο όρο και ευστοχία από το τρίποντο που φτάνει το 43.6%.

Σε ερώτηση λοιπόν για το πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Κάρι απάντησε χαρακτηριστικά πως επειδή μπήκε αρκετά μεγάλος σε ηλικία στο ΝΒΑ έχει αρκετά ακόμα «καλά» χρόνια στη Λίγκα, καθησυχάζοντας τους οπαδούς των Γουόριορς:

«Είμαι στο ΝΒΑ μικρή περίοδο από την ζωή μου, από τα 21 μου, οπότε ελπίζω να παίξω ακόμα 6 χρόνια. Τότε θα σκεφτώ τι θέλω να κάνω την υπόλοιπη ζωή μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ